kuidas ja millal peale antibiootikumide kuuri treenima hakata?

Treening rattasadulas. Mida, kus, kuidas ja kuipalju.
Vasta
tair
Rattur

kuidas ja millal peale antibiootikumide kuuri treenima hakata?

Postitus Postitas tair » 29. 05. 2006. 15:13

mure!
enne asja taust: sel kevad-talvisel hooajal kannatan juba kolmandat korda kurgumandlite paistetuse tagajärjel köha ja palaviku käes, siiani olen püüdnud rahvameditsiiniga asjast jagu saada, kuid ikka on kuuajase pausi tagajärjel paistetus ja "hobuseköha" palavikuga tagasi tulnud, nüüd siis pandi antibitikumide kuur, kuid ... sel pühapäeval EEC II etapp ja mu antibiootikumide kuur lõppeb alles laupäeval.
on kellelgi infot (mõni artikkel kuskilt targast kohast) kuidas sellises olukorras käituda, kas pingutada ja minna võistlema (pole pea nädal ratta selga saanud), kuidas treenida või kuidas üldse sellises olukorras käituda?
me kõik ju kuuleme, kuidas (tipp)sportlased mingi köhaga antibiootikumide kuuri teevad ja edasi treeenivad-võistlevad - on kellelgi mingit tarka nõu või kohta viidata, kust selle kohta lugeda?

PS! kurgumandlitest soovin nüüd küll lõplikult vabaneda :evil:

Kasutaja avatar
SK
Rattur

Postitus Postitas SK » 29. 05. 2006. 15:34

Ole kaine, tee asju ükshaaval ja õiges järjakorras:
1) ravi haigus(põletikukolle) välja
2) tee trenni
3) võistle

Tippsportlaste jutt läbi ajakirjanduse moonutuste ei ole üldse teema. Mandlilõikus on tõsine ettevõtmine mitte poti peal käimine ja tee kõigepealt see protsess läbi, siis tunned ka punktidest 2 ja 3 suuremat rahuldust.

tair
Rattur

Postitus Postitas tair » 29. 05. 2006. 22:19

no eks ma isegi mõtlen nii, et ikka enne terveks ja siis uuele rindele!
eks teema on vist väga spetsiifiline ja nõuab ikka väga suurte teadmistega persoonide kaasamõtlemist - mõtsin, et äkki saan mingi järgi proovitud kindla variandi teada, sest mul hirmus kihu võimalikult kiiresti taas ratta selga saada, treenida ja võistlema minna!

Albert
Rattur

Postitus Postitas Albert » 29. 05. 2006. 22:31

Isiklik kogemus sellest aastast on selline, et peale Tartu Suusamaratoni sai mind kätte tõbi, mis naist palavikus hoidnud ja sõpra enne Maratoni tablette neelama sundinud, lapsed olid vist ka haiged, täpselt enam ei mäleta. Paar päeva lootsin, et organism ise 38,5 palaviku ää seedib, siis käisin arstil ja seejärel oli põhitoiduseks antibiots. Kuur lõppes kolmapäeval ja pühapäeval sõitsin Vasaloppetit.
Tunnistama pean, et tahtest oli sõidu ajal puudu, aga tulemus sai üsna hea - nii vähe polnud ma Vasal veel võitjale kaotanud (see oli 4. kord). Ja Ansipil sõitsin viimase 20 kildiga 5 min eest ära, siis kui Ansip järgi jõudis, siis tuli ka tahe tagasi :o))).
Jutu moraal - söö ja käi vaikselt kerimas, higile pole vast mõtet ajada, samas tagumikule ja jalgadele meelde tuletada, mis on rattasõit, võiks kasulik olla. Ja pea-asi - ära põe! :o))

press
Rattur

mandlid

Postitus Postitas press » 30. 05. 2006. 09:37

Soovitan mandliopi plaani võtta. Eelmisel aastal tegin ära ja ei kahetse.
Kui väntan, siis jõuan.

tair
Rattur

Postitus Postitas tair » 30. 05. 2006. 11:44

tänan julgustamast, mehed!
aga eks muidugi arstid on mind ka ära hirmutanud, et kui seda mandlipõletikku korralikult välja ei ravi, siis lööb liigestesse, neerudesse ja tagatipuks südamesse, mis muidugi on ka tõsi!
sellest tulenevalt olengi mandlilõikuse tõsiselt plaani võtnud!
aga kas on kellelgi veel mõni nõks selliseks asjaks varuks :?:

Kasutaja avatar
erikr
Admin

Postitus Postitas erikr » 30. 05. 2006. 12:19

tair kirjutas:aga kas on kellelgi veel mõni nõks selliseks asjaks varuks :?:
võta rahulikult. elu väärtus ei seisne mitte EEC mingi sõidu tulemuses, vaid võimalikult paljudes kvaliteetselt elatud aastates. antibiotsi neelamisega ning haigest peast kihutamisega sa nende arvu ei suurenda.
mis väljakutse? kiirabil ja politseil on väljakutse, minul on töö...
velo.clubbers.ee velo clubbers

tair
Rattur

Postitus Postitas tair » 30. 05. 2006. 13:32

erikr kirjutas:
tair kirjutas:aga kas on kellelgi veel mõni nõks selliseks asjaks varuks :?:
võta rahulikult. elu väärtus ei seisne mitte EEC mingi sõidu tulemuses, vaid võimalikult paljudes kvaliteetselt elatud aastates. antibiotsi neelamisega ning haigest peast kihutamisega sa nende arvu ei suurenda.
konkreetne värk... ja tegelt ega ma jah tippsportlane pole, et iga hinna eest võistlema ja võitma pean!
no väärtmõttevahetus oli see ikka :D

Vasta

Mine “Treening”