Omanik otsis ise varastatud ratta üles
mul oli täpselt samasugune juhtum. See, et ma ratta ise üles leidsin aga ei tähendanud veel sugugi seda, et ma selle kohe tagasi oleksin saanud. Täpselt pool aastat pidin politseile tõestama, et see ikka on minu ratas. Näha oli, et raaminr. oli eemaldatud...seega polnud mul just väga palju aktsepteritavaid asjaolusid, kuidas enda omanikustaatust tõestada. Lõpuks sai minu kasuks asjaolu, et olin ühe väikse mutri miskipärast markeriga üle värvinud ja marker oli alles. Niisiis läksidki see mutter ja marker ekspertiisi ja sain oma ratta tagasi. Seega mina õppisin seda, et politseid ei ole vaja üldse sellistesse asjadesse segada...täiesti tühi koht. Sorry kui kedagi solvasin.
No _väidetavalt_ oli ratas vahe peal mitu korda omanikku vahetanud .. siis ühesõnaga ratta vargalt ostnud inimene pani selle läbi lehekuulutuse müüki, mitte otseselt varas. Õnn peitub selles, et "uus ja õnnelik omanik" sellest rattast mingil põhjusel lahti saada tahtis.k kohuke kirjutas:ma pigem nimetaksin seda lauslolluseks,selliseid idiootidest varganägusi võiks kohe rohkem olla,mine sa tea,äkki on siin osta müü ja vaheta rubriigis kah keegi mõne näpatud asja müüki pannud (hind üli soodne ja asjaga üli kiire )Muuc kirjutas:aga eks siin puhas õnn mängus oli tegelikult.
Minu käest see ratas ära võetigi. Ostsin ratta Kuldse Börsi kaudu ja samal õhtul netist vaadates avastasin, et tegemist hoopis naiste mudeliga. Panin ta siis kohe müüki ja varsti olidki "huvilised" kohal... koos politseiga. Nii et ilma dokumentideta pole mõtet yhtegi asja osta... võite sellest lihtsalt ilma jääda. Lisaks võite kaela saada omaniku süüdistused varastatud kaubaga hangeldamises (edasimüügis) ja ähvardused omavaheliseks arveteklaarimiseks... nagu minuga tehti. Kaalusin juba politseisse avalduse kirjutamist...Muuc kirjutas:No _väidetavalt_ oli ratas vahe peal mitu korda omanikku vahetanud .. siis ühesõnaga ratta vargalt ostnud inimene pani selle läbi lehekuulutuse müüki, mitte otseselt varas. Õnn peitub selles, et "uus ja õnnelik omanik" sellest rattast mingil põhjusel lahti saada tahtis.
Samas omanik võib ju oma ratta ilma dokumentideta maha müüa ja teatada hiljem, et ta ratas on kadunud/varastatud ning dokumentide alusel ratta uesti tagasi nõuda...
Kuidas üldse teha kindlaks, et kaasa antud dokumendid pole nt võltsitud?
rademarist ostet trek 7400 dokumendiks on aaneli formaadis paljundet leheke poe logo, käsitsi täidetud ratta andmetega (mudel, raaminumber), poe kontaktandmetega ja kaupluse templiga + kuupäev ja müüja allkiri vist.. pole vist raske järgi teha (k.a. templi improviseerimine)
no aga see kellelt sina ostsid, selle kontaktandmed? Kontoülekanded vms, KB andmebaasi peavad ju ka mõned jäljed jääma. Avaldus tee politseile igal juhul, et petiselt ja vargalt raha kätte saada. Taf lak.
no aga see kellelt sina ostsid, selle kontaktandmed? Kontoülekanded vms, KB andmebaasi peavad ju ka mõned jäljed jääma. Avaldus tee politseile igal juhul, et petiselt ja vargalt raha kätte saada. Taf lak.
kui mina tahan müüja käest raha tagasi saada, siis pean seda kohtu kaudu tegema. Politsei sellega ei tegele...nerd04 kirjutas:rademarist ostet trek 7400 dokumendiks on aaneli formaadis paljundet leheke poe logo, käsitsi täidetud ratta andmetega (mudel, raaminumber), poe kontaktandmetega ja kaupluse templiga + kuupäev ja müüja allkiri vist.. pole vist raske järgi teha (k.a. templi improviseerimine)