TdF 2006
vaatasin täna cyclingnews'i lehelt. seal oli nt ühes klipis eilse või üleeilse sõidu üks vinge nippel (üks vend lendas üle teepiirde). klippide lingid on ka eurosoprdis ja letour.fr lehel, kuid kõik pole mul tööle hakanud.
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
http://www.youtube.com leiab päris mitmeid klippe, see kahe mehe (mitte ühe, Mati, vaata tähelepanelikumalt ) üle piirete käimise crash oli seal mitmes versioonis olemas.
- kristjan07
- Rattur
üleeile oli see kui 3 meest panid teepiirdesse ja kahjuks Rik Verbrugghe murdis jalaluu...eurospordist seda otse vaadates oli see ikka väga julm...pilt ka: http://www.cyclingnews.com/photos/2006/ ... HETOUR7682
Inimesed on ikka tahtnud leiba ja vaatemänge. Vaatemängudest on ajaloos populaaseimad olnud verised: gladiaatorid, rüütliturniirid jne.
Vaadates TdF-i ülekandeid tundub aegajalt nagu segaks kukkunu ümber askeldavad meedikud fotograafide tööd. Seda ei maksa ammugi oodata et fotograaf liikumatult lamavat ratturit kuidagi aidata püüaks kui ta enne arsti kukkumiseni jõuab.
Vaadates TdF-i ülekandeid tundub aegajalt nagu segaks kukkunu ümber askeldavad meedikud fotograafide tööd. Seda ei maksa ammugi oodata et fotograaf liikumatult lamavat ratturit kuidagi aidata püüaks kui ta enne arsti kukkumiseni jõuab.
Jah, pigem võiks üritada näidata lähivõttes meeste nägusid kui nad põrgukuumuses mäkke rühivad või siis nt mis ülekandega sõidetakse.
Hulludel tõusudel kasutatavatest ülekannetest muuseas jäi ühe etapi reportaazist kõrva, et tugevam seltskond kasutab 49-19/21 ülekannet, suuremad sprinterid ja muidu nõrgemad 49-25 ülekannet. Mul läheks lisaks grannyt seal vaja arvatavasti .
Need reportaazid (Eurospordi omad) on üldse huvitavad, kuna räägitakse igasugu huvitavaid fakte jne. Nt mind on alati huvitanud, et kuidas pannakse tõusudele kategooriaid (HC, 1, 2, 3 ja 4)? Pikkus, %, kõrgus, asukoht etapil jne on jah üks kaasaegne metoodika, mida ka paljud teavad. Samas selgus, et mitte kõik tõususd pole nii määratletud. Touri algaastatel määratleti kategooriad autodega . Näitajaks oli see, mitmenda käiguga autoga üles saab (neli käiku oli siis). HC kategooria tõus tähendas siis seda, et autoga ei saanudki üle, ainult hobuvankriga nt . Ja need tõusud, mis omal ajal said nii kategoriseeritud, on jäänud selliseks ka tänapäeval (kuigi autod on nüüd paremad ja hetke metoodika teistsugune).
OT: Tõusudest rääkides, siis TdF'ga samal ajal toimub Hiinas kohalik suurtuur Tour of Qinghai Lake (UCI 2.HC kategooria), kus tõusud ei jää TdF'le alla. Näide (jälgige kõrgust mh)
Hulludel tõusudel kasutatavatest ülekannetest muuseas jäi ühe etapi reportaazist kõrva, et tugevam seltskond kasutab 49-19/21 ülekannet, suuremad sprinterid ja muidu nõrgemad 49-25 ülekannet. Mul läheks lisaks grannyt seal vaja arvatavasti .
Need reportaazid (Eurospordi omad) on üldse huvitavad, kuna räägitakse igasugu huvitavaid fakte jne. Nt mind on alati huvitanud, et kuidas pannakse tõusudele kategooriaid (HC, 1, 2, 3 ja 4)? Pikkus, %, kõrgus, asukoht etapil jne on jah üks kaasaegne metoodika, mida ka paljud teavad. Samas selgus, et mitte kõik tõususd pole nii määratletud. Touri algaastatel määratleti kategooriad autodega . Näitajaks oli see, mitmenda käiguga autoga üles saab (neli käiku oli siis). HC kategooria tõus tähendas siis seda, et autoga ei saanudki üle, ainult hobuvankriga nt . Ja need tõusud, mis omal ajal said nii kategoriseeritud, on jäänud selliseks ka tänapäeval (kuigi autod on nüüd paremad ja hetke metoodika teistsugune).
OT: Tõusudest rääkides, siis TdF'ga samal ajal toimub Hiinas kohalik suurtuur Tour of Qinghai Lake (UCI 2.HC kategooria), kus tõusud ei jää TdF'le alla. Näide (jälgige kõrgust mh)
velo clubbers
Ma kujutan ette milline dilemma fotograafi hinge rebib kui ta enda jalge ees lamavat veritsevat ratturit vaatab - kas talletada olukorra dramaatika mustvalgele filmile või võtta värviliselt ja saada pildid, mis on küll kõnekate detailidega ent paljude väljaannete jaoks liiga graafilised.riho kirjutas:Seda ei maksa ammugi oodata et fotograaf liikumatult lamavat ratturit kuidagi aidata püüaks kui ta enne arsti kukkumiseni jõuab.
Kui see joonis õige peaks olema, siis on tegu VÄGA karmi asjaga. Tipus kõrgus 3800 m - seal on juba õhk väääga hõre.Mati kirjutas:
Nägin seda kolme kukkujaga etappi LIVE's. Sean Kelly kommenteeris fotograafe kui "oma tööd tegevaid" proffesionaale. Ilma irooniata. Med abi jõuab sellisel võistlusel suht minuti jooksul kohale ja ilma eri oskusteta fotograaf võib aidates rohkem viga teha kui abistada.riho kirjutas:Inimesed on ikka tahtnud leiba ja vaatemänge. Vaatemängudest on ajaloos populaaseimad olnud verised: gladiaatorid, rüütliturniirid jne.
ma arvan, et ma vaatasin ise samat ülekannet ja thirty=30, forty=40 lisaks sellele on 49 suhteliselt absurdne hammakas ja nii kõvad nad ka pole, et 49-19 ülekandega selliseid tõuse võtta (enda kogemus ütleb, et 39-26 saab hakkama niimoodi vaikselt ülessõites, 39-23 järsematel kohtadel jäi juba väheseks ja kui trenni pole piisavalt teinud ei aita ükski ülekanne )Mati kirjutas:
Hulludel tõusudel kasutatavatest ülekannetest muuseas jäi ühe etapi reportaazist kõrva, et tugevam seltskond kasutab 49-19/21 ülekannet, suuremad sprinterid ja muidu nõrgemad 49-25 ülekannet.
girol enne kõige hullemat tõusu(mis küll ilma tõttu ära jäi) olevat 34-29 ülekanded osadel peal olnud
tõesti, nii see tõenäoliselt on. thirty/fourty vahet peaksin nagu tegema, aga ei välista ülekandemeeste lakkamatu jutuhoo vääratust ja sealjuures enda tähelepanematust . võimatusest rääkides, siis on mul miskipärast meeles Armstrong ja eriti kangutaja Ullrich, kes vähemalt ees suurega Alpe on võtnud. mälu võib muidugi petta .velosipedist kirjutas:ma arvan, et ma vaatasin ise samat ülekannet ja thirty=30, forty=40 ... ja nii kõvad nad ka pole, et 49-19...
muus osas on seekordne TdF ikka fantast ja ausalt öeldes krdi hea vaheldus sellele armstrongiale. Landise tõus fööniksina oli mulle vähemalt suht uskumatu.
samas polnud tänasel etapil kaugel suurem üllatus, mille tulemusena poleks 82 meest (sh mitmed tuntud nimed) homme starti saanud. nimelt vastavalt reeglitele jäi neil ainult 3 minutiline varu elimineerimisest (kaotati tervelt 52 minutit võitjale).
velo clubbers
- kristjan07
- Rattur
Nõus urmasega fotograafidel ei ole nagu midagi millega siduda vms ja luumurde nad ka nagunii ei oska vaadata ja vaevalt ratturid ka nende abi sooviksidUrmasL kirjutas:Nägin seda kolme kukkujaga etappi LIVE's. Sean Kelly kommenteeris fotograafe kui "oma tööd tegevaid" proffesionaale. Ilma irooniata. Med abi jõuab sellisel võistlusel suht minuti jooksul kohale ja ilma eri oskusteta fotograaf võib aidates rohkem viga teha kui abistada.riho kirjutas:Inimesed on ikka tahtnud leiba ja vaatemänge. Vaatemängudest on ajaloos populaaseimad olnud verised: gladiaatorid, rüütliturniirid jne.
Viimati muutis matts, 27. 07. 2006. 18:51, muudetud 1 kord.
Asi oli nii:
16. etapil sai Landis külma, kuna sõitis kuumast ligimärjana särk eest lahti mäest alla. Õhtul oli jumala s..t olla ja ei aidand muu kui võtta mitu Fervexit. Järgmine päev oli jummala hea olla.
PS! Muuseas see aasta oli Tartu Suusamaratonil sama asi. No jumala süütu värk ju, kus krt mina tean mis see Fervex sisaldab. Ega ma siis meelega.
16. etapil sai Landis külma, kuna sõitis kuumast ligimärjana särk eest lahti mäest alla. Õhtul oli jumala s..t olla ja ei aidand muu kui võtta mitu Fervexit. Järgmine päev oli jummala hea olla.
PS! Muuseas see aasta oli Tartu Suusamaratonil sama asi. No jumala süütu värk ju, kus krt mina tean mis see Fervex sisaldab. Ega ma siis meelega.
velo clubbers
Kus juures on tehtud katse kas tõesti on võimalik külma saada märja särgiga! Telekast vaatasin täna müüdimurdjaid ja tehti katse - mees läks riietega jää külma vette siis käis läbi tulise du?i alt ja läks õue -5c-le ja jooksis seal 1h, siis võttis riided ära pani ujukad jalga ja kõndis õues ringi - mitte midagi ei juhtunud!Mati kirjutas:Asi oli nii:
Ja lõpuks siis MOTT.
velo clubbers