Seal kus Sina sõidad ja mina vahest , seal on mehi vähem ja metsateedel ei olegi kahte rivi. Taoliselt juhul sõidan ma ka kurvid sirgeks ja kellelgi ei ole probleemi. Tagapool kus punt suurem ja tähelepanu väiksem võtsin ma tõesti kaarega - iial ei tea kust keegi võib sisse põrutada. Eespool on rohkem tuttavam rahvas ja tuntakse rohkem üksteist.Olts kirjutas:Kes ees, see valib raja.
Möödumise kohapealt ütleks, et tõesti ei pea eessõitja võssa hüppama, see võib endale valusalt kätte maksta. Aga kui öeldakse tagant midagi ja ise tunned oled oma aeglust ning eessõitjatega vahe käriseb, siis võiks natuke kõrvale võtta küll.
Seda möödumise ja mittemöödumise värki õpib väga hästi XC võistlustel, seal saab seda iga ringiga aina rohkem praktiseerida. 2003/2004 kui ma palju xc-d sõitsin, aga nõrk olin, siis ma hüppasin liiga palju vabatahtlikult võssa, mõeldes et see kes taga logistab on kindlasti juba ringi sisse tegemas, oli aga hoopis otsene konkurent. Kuna maratonil käib kogu aeg 1-1 vastu võitlus, siis ei ole mingit põhjust ise kraavi sõita. Parem on kui ootamatuid liigutusi ei tee, küll siis teine koha leiab kus mööduda.