kui palju kaalub maastikuratas, millega võistlete?
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
kui palju kaalub maastikuratas, millega võistlete?
Kui palju kaalub maastikuratas, millega võistlete? Tänud vastjaile!
Re: kui palju kaalub maastikuratas, millega võistlete?
wella kirjutas:Kui palju kaalub maastikuratas, millega võistlete? Tänud vastjaile!
Maastikujalgratas, millega mina võistlen eesti ultra pikkadel ja rasketel mägirattamaratonidel kaalub 421,5 naela. Loodan, et küsija jääb rahule nii suure ümmardamisega.
"...selleks on spets vaha mis lastakse raami sisse jägendab ja vähendab kaalu..." - And it really works...
"Studies have shown that riding a bicycle everyday makes you more awesome than the general population!" - And it really works...
Velo Clubbers
Rattastuudio Jooks - muhedaim rattapood
"Studies have shown that riding a bicycle everyday makes you more awesome than the general population!" - And it really works...
Velo Clubbers
novot, lubi teeb vaikselt oma tööd .urmo kirjutas:
veloman32: äkki mõtlesid untse?
"...selleks on spets vaha mis lastakse raami sisse jägendab ja vähendab kaalu..." - And it really works...
Velo Clubbers
Velo Clubbers
1998 aasta Trek 6000 raamile ehitatud, Fox F80X amordi, Hope M4 piduriringi ja muude pisidetailidega (sadulakoti, joogikorvide, tagavilkuri) kokku arvatavasti 12-13 kg kanti. Pole viitsinud täpsemalt kaaluda. Ilma tagakettata ja originaaljõuülekandega kaalutult oli 12,7 kg. Aga peale seda on palju muutunud.
Kuulsin Rakvere Elionil seal teatri treppidel, kuis üks naisterahvas palus oma matkaratast vahetada kobedamaga, et väga raske tal muidu treppidest üles seda vinnata
Kuulsin Rakvere Elionil seal teatri treppidel, kuis üks naisterahvas palus oma matkaratast vahetada kobedamaga, et väga raske tal muidu treppidest üles seda vinnata
Viimati muutis matukas, 10. 09. 2006. 23:16, muudetud 1 kord.
Keep momentum
Mis selle kaalunumbriga peale hakkad?wella kirjutas:Kui palju kaalub maastikuratas, millega võistlete?
Mõne kilu eluskaal on nt 55kg ja sõidab 15" raamiga, kuna on ise vaid 160cm pikk. Temasugune kirjutab siia numbriks 8,5kg.
Teine härg on eluskaalus 95kg, pikkusega 200cm ja sõidab raamil 22" ja rattakaal tuleb 15kg. Ja see härg ei saa enamasti omale ülikerget ratast lubada, kuna tolle juppidel (raam,jooksud, pedaalid) on sageli antud ratturi piirkaal - tavaliselt 80kg.
Pikk jutt, sitt jutt - pigem võiks väljendada ratta kaalu protsentides eluskaalust, et
Kilul - 8,5kg:55kg=0,155 X 100%=15,5%
Härjal - 15kg:95kg=0,158 X 100%=15,8%
st vahet praktiliselt pole.
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.
MNT 11,4%mart kirjutas:...pigem võiks väljendada ratta kaalu protsentides eluskaalust...
MTB 13,9%
Igatahes hakkas kohe kergem.
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
kaal 55 kg, kust ma palun 8,5 kilose ratta kätte saanmart kirjutas:Mõne kilu eluskaal on nt 55kg ja sõidab 15" raamiga, kuna on ise vaid 160cm pikk. Temasugune kirjutab siia numbriks 8,5kg
ok, pikkus päris ei kvalifitseeru, paar senti on rohkem ja päris kiluks ka ennast ei pea, aga ratas on arvatavasti ca 11,5-12 kg
OT: Ei usu, et suurem raam kaalub niipalju rohkem. Mõne tolli võrra rohkem alumiiniumit annab max paarsada grammi juurde. Rattaraam kaalub üldjuhul kuni 1,5kg, ülejäänud kaal tuleb komponentidest.mart kirjutas: Mõne kilu eluskaal on nt 55kg ja sõidab 15" raamiga, kuna on ise vaid 160cm pikk. Temasugune kirjutab siia numbriks 8,5kg.
Teine härg on eluskaalus 95kg, pikkusega 200cm ja sõidab raamil 22" ja rattakaal tuleb 15kg.
Minu ratas kaalub u. 13kg. Ja hetkel näen vaeva just enda kehakaaluga, sest pisut liiga "härg" olen
Kuni 1,5 kg raam vist ikka päris reegel ei ole. Ja millest me räägime? Nt FS raamid on 2-2,5 kg vahel.Enzo kirjutas:...Rattaraam kaalub üldjuhul kuni 1,5kg...
velo clubbers
alla 1500 g raamid kuuluvad siiski harju keskmist vaadates kergete hulka. endal titaanist hardtailil 1491 g, kogu ratas samas kusagil 10,8. ehitasin just õele ühe ratta 1900 g kinesise raami, LX gruppo ja ritchey torudele 12 kg ratta. kõige raskem junn on selle küljes 2300 g RS J2Enzo kirjutas: Rattaraam kaalub üldjuhul kuni 1,5kg, ülejäänud kaal tuleb komponentidest.
Pikkust 193cm, kaalu 67kg, ratas 11,8kgmart kirjutas:Mis selle kaalunumbriga peale hakkad?wella kirjutas:Kui palju kaalub maastikuratas, millega võistlete?
Mõne kilu eluskaal on nt 55kg ja sõidab 15" raamiga, kuna on ise vaid 160cm pikk. Temasugune kirjutab siia numbriks 8,5kg.
Teine härg on eluskaalus 95kg, pikkusega 200cm ja sõidab raamil 22" ja rattakaal tuleb 15kg. Ja see härg ei saa enamasti omale ülikerget ratast lubada, kuna tolle juppidel (raam,jooksud, pedaalid) on sageli antud ratturi piirkaal - tavaliselt 80kg.
Pikk jutt, sitt jutt - pigem võiks väljendada ratta kaalu protsentides eluskaalust, et
Kilul - 8,5kg:55kg=0,155 X 100%=15,5%
Härjal - 15kg:95kg=0,158 X 100%=15,8%
st vahet praktiliselt pole.
11,8kg:67kg=0,176 X 100%=17,6%
Üllatuseks on uue 'set-upiga' ratas 12,2 kgmatukas kirjutas:1998 aasta Trek 6000 raamile ehitatud, Fox F80X amordi, Hope M4 piduriringi ja muude pisidetailidega (sadulakoti, joogikorvide, tagavilkuri) kokku arvatavasti 12-13 kg kanti. Pole viitsinud täpsemalt kaaluda. Ilma tagakettata ja originaaljõuülekandega kaalutult oli 12,7 kg. Aga peale seda on palju muutunud.
Protsendimängu mängides on tulemuseks 17,4 %.
Keep momentum
ratta ja kehakaalu suhe tuleb üle 20%,marion kirjutas:....aga ratas on arvatavasti ca 11,5-12 kg
nüüd ma saan aru küll, miks ma sõita ei jõua ja põhjus pole mitte selles, et ma trenni teha ei viitsi
Aga sa võta endale 20kg juurdemarion kirjutas:ratta ja kehakaalu suhe tuleb üle 20%,marion kirjutas:....aga ratas on arvatavasti ca 11,5-12 kg
nüüd ma saan aru küll, miks ma sõita ei jõua ja põhjus pole mitte selles, et ma trenni teha ei viitsi
Kuule see on ju väga hea mõte, kindlasti aitab, pärast sõidan palju kiireminiMiki-Hiir kirjutas:Aga sa võta endale 20kg juurdemarion kirjutas:ratta ja kehakaalu suhe tuleb üle 20%,marion kirjutas:....aga ratas on arvatavasti ca 11,5-12 kg
Allamäge kindlastimarion kirjutas:Kuule see on ju väga hea mõte, kindlasti aitab, pärast sõidan palju kiiremini
Kas sa Indrek otsid omale pruuti siit foorumist. Et Marion on nagu silma jäänud?! Et sinust neli aastat noorem ja kui ta veel 20kg priskem oleks, siis võtaks kohe ära. Teeme nii, et tutvu mujal - teemaalgatajat vaevalt et sinu tutvumiskihk huvitab.Miki-Hiir kirjutas: ...Aga sa võta endale 20kg juurde
...Allamäge kindlasti
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.
nagu ilmselt ka sinu algatatud kehakaalu suhte teema arendusmart kirjutas:/.../ teemaalgatajat vaevalt et sinu tutvumiskihk huvitab.
Just. See % on küll valel alusel.matts kirjutas:nagu ilmselt ka sinu algatatud kehakaalu suhte teema arendusmart kirjutas:/.../ teemaalgatajat vaevalt et sinu tutvumiskihk huvitab.
Minu MTB on silma järgi ca 13,5 kg.
Lähebki jälle löömiseks...
Minu ratas kaalub 10,5 ja kehakaal on 78 ja nendevaheline suhe on rohkem kui sõprus
Teema-algataja: tee parem üks hääletustabel, saaks suure pildi ette.
Lisainfoks rahvusvahelised kaalujälgimistabelid
Minu ratas kaalub 10,5 ja kehakaal on 78 ja nendevaheline suhe on rohkem kui sõprus
Teema-algataja: tee parem üks hääletustabel, saaks suure pildi ette.
Lisainfoks rahvusvahelised kaalujälgimistabelid
Siiski mitte, ära ole nii kibestunudmart kirjutas:Kas sa Indrek otsid omale pruuti siit foorumist.