Sõitmine ja võistlemine vihmaga

Mida pähe-selga-jalga panna.
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Vasta
Kasutaja avatar
baruto
Rattur

Sõitmine ja võistlemine vihmaga

Postitus Postitas baruto » 20. 09. 2006. 14:20

Mul oli plaanitud täna hommikuks kell 8 väike sirutamine TRM ist. Kella 8 paiku aga hakkas sadama, kuid trenni ära jätta kah ei tahtnud. Mis siis ikka kui proovida kuidas siis "peaaegu laussajuga" sõita on. 15 minuti pärast mõtlesin et keeran otsa ümber, hakkas külm ja olin läbimärg. Seljas oli lühikesed püksid, mille peal pikad, sama põhimõte ülemise osaga, üleval lisaks veel vest. Otsustasin siiski edasi pungestada. Lõpuks sai 1,5 tunnine sõit. Ilm oli tegelikult päris soe, külmatunnet tekitas vesi. Peale sõitu sooja du??i alla. Külmatunne kestis veel umbes 1 tunni jagu edasi, olin sooja teki all. Kui H100 tuleb samasugune sajune ilm, siis mina ei oska küll riideid valida. Ja kindlasti samasuguse konfiga hakkab peale umbes 3 tundi külm. Kas kellelgi on kogemusi vihmas pikalt sõites ? Any ideas ?
P.S. Ärge mulle kilest rääkige - proovitud. Kile ei hinga, ja lihtsalt higistad ennast kile alla märjaks, niiet effekt on sama.
Viimati muutis baruto, 20. 09. 2006. 17:34, muudetud 1 kord.
There are no races, only countries of people Chuck Norris has beaten different shades of black and blue.

Kasutaja avatar
KaupoR
Rattur

Postitus Postitas KaupoR » 20. 09. 2006. 14:31

skogvarg kirjutas:Kui H100 tuleb samasugune sajune ilm, siis mina ei oska küll riideid valida. Ja kindlasti samasuguse konfiga hakkab peale umbes 3 tundi külm. Kas kellelgi on kogemusi vihmas pikalt sõites ? Any ideas ?
P.S. Ärke mulle kilest rääkige - proovitud. Kile ei hinga, ja lihtsalt higistad ennast kile alla märjaks, niiet effekt on sama.
Mati käest õppisin mina seda, et märja ilmaga ei maksa pikka riiet selga ajada. See riie saab märjaks ja siis see pikk riie hoopis külmetab sind, mitte ei anna sooja. Selle asemel kasutada soojendavat kreemi ja vett hülgavat määret/õli. Ise oman Borni kreeme nr 1 ja 3. Lühema sõidu peaks sellega kenasti läbi ajama aga H100 on ikkagi ~6h...
If everything's under control, you're going too slow!

Kasutaja avatar
vigurivänt
Rattur

Postitus Postitas vigurivänt » 20. 09. 2006. 15:21

Kreemid on õige kraam ja ülakehale kindlasti Brynje taoline niiskuse ärajuhtija rattasärgi alla ja jalanõudele on uus popp leiutis nano tehnoloogia,aga võid ka Maksimarketi triibulised kilekotid peale tõmmata :lol: Kuni soojaks sõitmiseni kannatad ära,edasi jääb probleemseks kohaks vaid p...e,sest saab pidevalt vett ja märg padi hakkab korralikult hõõruma.
Igal juhul jätaks mina sääred paljaks.
Tark ei torma!

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Postitus Postitas Mati » 20. 09. 2006. 17:00

KaupoR kirjutas:
skogvarg kirjutas:Kui H100 tuleb samasugune sajune ilm, siis mina ei oska küll riideid valida. Ja kindlasti samasuguse konfiga hakkab peale umbes 3 tundi külm. Kas kellelgi on kogemusi vihmas pikalt sõites ? Any ideas ?
P.S. Ärke mulle kilest rääkige - proovitud. Kile ei hinga, ja lihtsalt higistad ennast kile alla märjaks, niiet effekt on sama.
Mati käest õppisin mina seda, et märja ilmaga ei maksa pikka riiet selga ajada...
Ja mina õppisin halvast kogemusest ja targemate soovitusest. Kui ikka jah on vihmane ja samas mitte hullult külm, siis pigem paljas, aga kreemitatud säär.

Minu halb kogemus pärineb eelmise aasta Tartu Rattarallilt kus alguses sadas ja oli jahe. Mul olid sääred peal ja need toimisid tõelise külmakompressina. Lihased olid Otepää peale keerates täiega kanged, puised.

Samas oli mul samal sõidul ülemise otsa peal naturaalne kilekas. Alumised riided olid kuivad ja kui ilm selgines siis võtsin kileka ära. Seega kilekat ülemisele otsale soovitan igal juhul, kuna see ei vetti ja kaitseb tuule eest. Ülakeha ei liigu, mistõttu vajab ka rohkem kaitset minu arvates. Kui ka ilm jahe, siis ei higista seal kile all ka nii palju ning kilekatel tavaliselt ka hingavad osad olemas.
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"

Kasutaja avatar
vigurivänt
Rattur

Postitus Postitas vigurivänt » 20. 09. 2006. 20:59

Ntx xdreamidelt selgeks saanud tõde on,riie peab olema selline mis ei ima vett,vaid laseb sellel mööda pinda maha joosta.Orienteerujatel on sellised särgid,materjal nagu lipukangas vms,hüppad vette,vesi nõrgub maha ja ülejäänu teeb ära higisärk,et kehal oleks kuiv ja soe.
Tark ei torma!

Kasutaja avatar
m6mm
Rattur

Postitus Postitas m6mm » 21. 09. 2006. 06:25

Windstopperiga vormis kannatab väga hästi ka paduvihmas sõita, spetsiaalne alussärk (eelpoolmainitult higisärk, kas esimene kiht ehk first layer) on ka väga abiks. Teema on end kas ruttu kuivaks saada (spetsiaalkangas või paljad jäsemed) või kaitsta tuule jahutava toime eest (windstopper ja ka kile).

Kasutaja avatar
Gunnar
Rattur

Postitus Postitas Gunnar » 21. 09. 2006. 07:46

Aga mis soendus- ja vett hülgavat kreemi siis rahvas kasutab? Pole endal nendega mingit kokkupuudet.
Ratas on minu hobi, mitte elu

Kasutaja avatar
Kuldar
Trendirattur

Postitus Postitas Kuldar » 21. 09. 2006. 07:53

Gunnar kirjutas:Aga mis soendus- ja vett hülgavat kreemi siis rahvas kasutab? Pole endal nendega mingit kokkupuudet.
Born
Gravity is a Bitch

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Postitus Postitas Mati » 21. 09. 2006. 09:20

Kuldar kirjutas:
Gunnar kirjutas:Aga mis soendus- ja vett hülgavat kreemi siis rahvas kasutab? Pole endal nendega mingit kokkupuudet.
Born
Maaletooja inf toodete kohta on SIIN. Võimalus ka tellida.

Ise kasutan jahedaga Warming Up 1 ja peale Protect Extra 2. Viimast vahest ka soojema, kuid vihmase ilma korral.
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"

Kasutaja avatar
SK
Rattur

Re: Sõitmine ja võistlemine vihmaga

Postitus Postitas SK » 21. 09. 2006. 10:06

skogvarg kirjutas:P.S. Ärge mulle kilest rääkige - proovitud. Kile ei hinga, ja lihtsalt higistad ennast kile alla märjaks, niiet effekt on sama.
Hetkel saadaolvatest materjalidest on parim lahendus Gore Windstopper membraan,mis on lamineeritud hingava polüester-kileka sisepinnale. Antud lahendus peab mõõdukalt vett ja on absoluutselt tuultpidav väga korraliku hingavuse ja kerge kaalu juures. Kuna WS riietel õmlusi ei teibita, siis ongi õmbluste kohad esimesed vee sisse päästjad, aga selleks on ikka pikaajalist vihma vaja. (Paluks WS kilekat mitte sassi ajada WS-softshellide ja Gore-Tex jopedega)

Ja normaalne pesusärk mudugi selga! Ka parimad rattasärgid on vihmaga vastu ihu nagu märjad nartsud kui neid võrrelda heade pesusärkidega.

Ning last but not least - külmaaistingute vastu ülivõimsalt parim asi on KUIV SÄRK, mille veekindlas pakendis taskusse pistmine ja hilisem kasutamine rajal peale vihma võib mõnele värisevale tegelasele mõjuda nagu tükk leiba peale kahepäevast nälgimist - puhas POWER! :wink:

Vasta

Mine “Riietus ja jalanõud”