Rattasõit, jooks ja suusatamine
Foorumi reeglid
ÜKE ühitsreeningute jaoks on oma foorum viewforum.php?f=192
ÜKE ühitsreeningute jaoks on oma foorum viewforum.php?f=192
Re: Kellaaeg
Hmmm, väike treening !!!!! 16 km jooksu Ma pole kunagi üle 10 km jooksnud, pärast seda olin ka täitsa kutu. Kõvad mehed.harles kirjutas: väike treening koodnimetusega 'Kõrve duatlon', mis sisaldaks: ratas TLN-Kõrvemaa, seal jooks mööda pikemat (16km vist ...) suusarada, ratas Kõrvemaa - TLN. Need, kes joosta ei taha, saavad teha rattaga seda ringi või mida iganes
loodan et mind ja harlest nüüd foorumist välja ei visata, kuid oleme jah sellised kahepaiksed (jooks ja jalgratas)priidik kirjutas:Hmmm, väike treening !!!!! 16 km jooksu Ma pole kunagi üle 10 km jooksnud, pärast seda olin ka täitsa kutu. Kõvad mehed.harles kirjutas: väike treening koodnimetusega 'Kõrve duatlon', mis sisaldaks: ratas TLN-Kõrvemaa, seal jooks mööda pikemat (16km vist ...) suusarada, ratas Kõrvemaa - TLN. Need, kes joosta ei taha, saavad teha rattaga seda ringi või mida iganes
Trennis tuleb sõita sama kiirest, kui võistlusel. Või isegi natuke kiiremini!
No olen minagi ntx Tartu Jooksumaratoni läbi teind ja talvel suustatan kah veelmuaddib kirjutas:loodan et mind ja harlest nüüd foorumist välja ei visata, kuid oleme jah sellised kahepaiksed (jooks ja jalgratas)
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
vahet pole sest Eestis on kogu aeg kehv suusailmtarmo kirjutas:tõsise ratturi jaoks ei kunagi head jooksuilmamuaddib kirjutas:vaadates hetkel aknast välja, tundub, et täna on hoopis ideaalne jooksuilm.
velo clubbers
suuska teeb vist kyll iga rattur.See on ju talvel põhiline treeningMati kirjutas:No olen minagi ntx Tartu Jooksumaratoni läbi teind ja talvel suustatan kah veelmuaddib kirjutas:loodan et mind ja harlest nüüd foorumist välja ei visata, kuid oleme jah sellised kahepaiksed (jooks ja jalgratas)
"...selleks on spets vaha mis lastakse raami sisse jägendab ja vähendab kaalu..." - And it really works...
"Studies have shown that riding a bicycle everyday makes you more awesome than the general population!" - And it really works...
Velo Clubbers
Rattastuudio Jooks - muhedaim rattapood
"Studies have shown that riding a bicycle everyday makes you more awesome than the general population!" - And it really works...
Velo Clubbers
Rattastuudio Jooks - muhedaim rattapood
siin sa kahjuks eksid , suusk on paljude ratturite jaoks pigem piin. enne rassitakse rattaga lumes ja jääs kui suusad alla pannakse. aga on ka muidugi erandeidveloman32 kirjutas:suuska teeb vist kyll iga rattur.See on ju talvel põhiline treeningMati kirjutas:No olen minagi ntx Tartu Jooksumaratoni läbi teind ja talvel suustatan kah veelmuaddib kirjutas:loodan et mind ja harlest nüüd foorumist välja ei visata, kuid oleme jah sellised kahepaiksed (jooks ja jalgratas)
velo clubbers
Arvan et erandid on need kellele suusk ei meeldi.Mati kirjutas: siin sa kahjuks eksid , suusk on paljude ratturite jaoks pigem piin. enne rassitakse rattaga lumes ja jääs kui suusad alla pannakse. aga on ka muidugi erandeid
Viimati muutis Rom, 03. 07. 2003. 11:01, muudetud 1 kord.
vanasti suusatasin uisku Viimsi lumistel väljadel, siis aga kadusid need vanad head talved ja asi jäi soiku. Jooksmine on kahtlane asi. eelmine a jäin invaliidiks sellest, kuna osalesin jooksulaagris
Põlved olid paistes, kõndida ei saanud. Nädal aega lihtsalt istumist peale seda jama.
Põlved olid paistes, kõndida ei saanud. Nädal aega lihtsalt istumist peale seda jama.
No Pain No Gain
jooksmine pole midagi kahtlane asi. Kui talvel suusailma pole ja ratast lumes/lörtsis lõhkuda ei taha (sest lume alla ju ei näe), siis on jooksmine ainus viis talvel, kuidas vältida piparkookide söömisest ette tulevat kõhtu.
Muidugi on variant käia jõusaalis pukil kerimas ja teiste higihaisu sisse hingamas.
Ka julgeksin väita, et jooksmine on võrreldes jalgrattasõiduga universaalsem, ses mõttes, et mõjub rohkematele lihasgruppidele. Kõhu saab vähema vaevata (vähema ajaga) eest kui vaja. Samas on jalgrattasõit jälle funnim
Lambist jooksulaagrisse mineks on sama tark, kui matsult Tahkosse minna. Iga asi tuleb aastatega.
Muidugi on variant käia jõusaalis pukil kerimas ja teiste higihaisu sisse hingamas.
Ka julgeksin väita, et jooksmine on võrreldes jalgrattasõiduga universaalsem, ses mõttes, et mõjub rohkematele lihasgruppidele. Kõhu saab vähema vaevata (vähema ajaga) eest kui vaja. Samas on jalgrattasõit jälle funnim
Lambist jooksulaagrisse mineks on sama tark, kui matsult Tahkosse minna. Iga asi tuleb aastatega.
küsimus siis siinsetele jooksumeestele...kas poolmaratoni aega 1 h 30 min. peaks väga häbenema?Andrus K kirjutas:loodan et mind ja harlest nüüd foorumist välja ei visata, kuid oleme jah sellised kahepaiksed (jooks ja jalgratas)priidik kirjutas:Hmmm, väike treening !!!!! 16 km jooksu Ma pole kunagi üle 10 km jooksnud, pärast seda olin ka täitsa kutu. Kõvad mehed.harles kirjutas: väike treening koodnimetusega 'Kõrve duatlon', mis sisaldaks: ratas TLN-Kõrvemaa, seal jooks mööda pikemat (16km vist ...) suusarada, ratas Kõrvemaa - TLN. Need, kes joosta ei taha, saavad teha rattaga seda ringi või mida iganes
Kui oleksid puhtakujuline jooksumees, siis peaks kergelt häbenema, kui teed ka ratas siis on see tulemus väga hea. Enda parim tulemus on 1:37 mis suht nõrk, alla 1:35 tahaks see aasta sügisjookul saada küll.Ruve kirjutas:küsimus siis siinsetele jooksumeestele...kas poolmaratoni aega 1 h 30 min. peaks väga häbenema?
Pavka paneb muidugi 1h kopikatega
ma pole see aasta veel tossusi jalga saanud,aga sügisjooksul ja SLõhtulehe jooksul plaanis vist joosta küll.Arvan,et rattaga lõpetan Rakvere rattasõiduga ära...ja siis jooksma Tallinna maratonile ka läheb keegiAndrus K kirjutas:Kui oleksid puhtakujuline jooksumees, siis peaks kergelt häbenema, kui teed ka ratas siis on see tulemus väga hea. Enda parim tulemus on 1:37 mis suht nõrk, alla 1:35 tahaks see aasta sügisjookul saada küll.Ruve kirjutas:küsimus siis siinsetele jooksumeestele...kas poolmaratoni aega 1 h 30 min. peaks väga häbenema?
Pavka paneb muidugi 1h kopikatega
no minu arvates oled sa sellise ajaga lausa supermees. omal õnnestus Tartu Jooksumaraton (23 km maastikul) läbida 1:55 kanti ja kiiremini oleks suutnud võibolla põlvevalu puudumisel maks 5-10 min. seega multisportlase kohta sul väga hea tulemus. kui suuska kah lased, siis Tartu Neliküritusel saaks juba kokkuvõttes võib olla päris arvestatava koha .Ruve kirjutas:küsimus siis siinsetele jooksumeestele...kas poolmaratoni aega 1 h 30 min. peaks väga häbenema?
Viimati muutis Mati, 04. 07. 2003. 10:47, muudetud 1 kord.
velo clubbers
jooksin asfaldil ja 4 aastat tagasi pole aimugi kuidas praegult joosta jõuan...suusataks hea meelega kui rahakott kannataks..ja lund oleks..märjamaa kandis saab aastas korra suusad alla ja radu ei viitsi siin ka keegi hooldada..endal tehnikat pole...Mati kirjutas:no minu arvates oled sa sellise ajaga lausa supermees. omal õnnestus Tartu Jooksumaraton (23 km maastikul) läbida 1:55 kanti ja kiiremini oleks suutnud võibolla põlvevalu puudumisel maks 5-10 min. seega multisportlase kohta väga hea tulemus. kui suuska kah lased, siis Tartu Neliküritusel saaks juba kokkuvõttes võib olla päris arvestatava koha .Ruve kirjutas:küsimus siis siinsetele jooksumeestele...kas poolmaratoni aega 1 h 30 min. peaks väga häbenema?
Rapla Rattamaratoni ju ei toimu mingi eelsõit ainult...vähemalt mina loen kalendrist nii välja maratonile läheks külltarmo kirjutas:ruve, aga rapla rattamaraton kas sa tõesti ei stardi seal?Ruve kirjutas:[Arvan,et rattaga lõpetan Rakvere rattasõiduga ära...ja siis jooksma Tallinna maratonile ka läheb keegi
Et siis muud spordialad lisaks rattale. Sattusin täna pooljuhuslikult kohalikku kergejõustikutrenni. Üldiselt on kergejõustik minu jaoks olnud üks kole asi, aga täna oli küll tore. Mõnus soojendus ja õpiti näiteks odaviset täna. Asjalikke venitusharjutusi tehti ja see on põhiline. Need harjutused lähevad enne ja pärast rattasõitu käiku edaspidi
tegelikult oleks huvitav teada, kas siis jookmine pole tõsiste ratturite poolt üldse aksepteeritud Veel pole mulle, kunagi ükski ratta-treeningplaan näppu juhtunud, kui kas tõesti säärased siis kasvõi üht 30 min. sörki nädalas ei sisalda Jõusaal vist ju on sees (muidugi vaid teatud harjutustena). Ujumine
Ehk siis, kas tõesti kaob rattatunnetus hoobilt, kui muud ala teed, või võiks ikka arvata, et alad täiendavad teineteist. Kuidas nendne treeningplaanidega siis on
Tarmo on oma vastumeelsust jooksule juba väljendanud, kuid kas see on isiklik vastumeelsus või tõesti sellist punkti tõsise ratturi treeningplaanidest ei leia
Ehk siis, kas tõesti kaob rattatunnetus hoobilt, kui muud ala teed, või võiks ikka arvata, et alad täiendavad teineteist. Kuidas nendne treeningplaanidega siis on
Tarmo on oma vastumeelsust jooksule juba väljendanud, kuid kas see on isiklik vastumeelsus või tõesti sellist punkti tõsise ratturi treeningplaanidest ei leia
Käisin eelmine talv otsa spinningus koos tsikkidega Vot see tappis. Igasugu erinevad lihased võeti läbi ja esimesed trennid olid jubedad. Aga kevadeks oli ikka minu kohta väga hea põhi all. Mägedesse ronimine oli võrreldes eelmise aastaga juba tükk maad kergem ja jalad suudavad ka kiiremini pedaale vändata ilma, et otsad annaksin Üks treeneritest oli Urmas Tölp, kes oli kunagi trekisõidus päris hea tegija.Andrus K kirjutas:Muidugi on variant käia jõusaalis pukil kerimas ja teiste higihaisu sisse hingamas.
Mis ei tapa, teeb tugevamaks!
tõsistel ratturitel pole tõepoolest jooksu plaanis. ükskord mingi tegelene rääkis sellest pikalt. täpsel ei mäleta, aga jooksusamm on rattasõiduga võrreldes erinev ja ei tee rattur lihasele head jne jne. mäletan, et kunagi erika salumäe rääkis, et kui oli tippvormis (olümpia, mm), siis läks 300 m kaugusel asuvasse sööklasse ka rattaga, et käies vormi ei rikuks.
ujumine on väga soositud, ise käin ka sügis-talv perioodil vähemalt 2 korda nädalas.
aga pagan seda teab, Rooma võib jõuda erinevaid teid pidi....
ujumine on väga soositud, ise käin ka sügis-talv perioodil vähemalt 2 korda nädalas.
Äkki saaks teha nimekirja teistest spordialadest mis on soositud? :)
Ujumine ja suusatamine on juba teada.
Eile sai firma suvepäevadel jalgpalli mängitud ja nüüd on jalalihased valusamad kui iial varem. ;) Mitte ei tulnud see värk välja kuigi tehnilisi oskusi lausa on ja ülejäänud olid enamasti arvutitaga istuvad kontoriinimesed.
Ujumine ja suusatamine on juba teada.
Eile sai firma suvepäevadel jalgpalli mängitud ja nüüd on jalalihased valusamad kui iial varem. ;) Mitte ei tulnud see värk välja kuigi tehnilisi oskusi lausa on ja ülejäänud olid enamasti arvutitaga istuvad kontoriinimesed.
tarmo kirjutas:palun väga, soositud spordialadade nimekiri on siin: mägirattakross ja maratonid, maanteesõit, trekisõit, mtbo, loll trial, downhill, freeride, mountain cross ja dual slalom, bmx - piisab vist, valikut küll?Kirsa kirjutas:Äkki saaks teha nimekirja teistest spordialadest mis on soositud?
kes see mtbo on? mtb orienteerumine?
see et jooksmine ratast segab on mu meelest küll jama , pigem on vastupidi kuna rattasõit teeb sammu lühikeseks ja jalgratturi jooks näeb välja nagu "kerimine".Raulpoiss kirjutas:tõsistel ratturitel pole tõepoolest jooksu plaanis. ükskord mingi tegelene rääkis sellest pikalt. täpsel ei mäleta, aga jooksusamm on rattasõiduga võrreldes erinev ja ei tee rattur lihasele head jne jne. mäletan, et kunagi erika salumäe rääkis, et kui oli tippvormis (olümpia, mm), siis läks 300 m kaugusel asuvasse sööklasse ka rattaga, et käies vormi ei rikuks.
Meil siin kõva jooksumees Rivo Subi pidi põlvevalupärast ratast sõitma hakkama, alustas kuskil juunikuus ja ei ütleks et 20 koharingi sõita kehva tulemus on.
Aga treenerid mõtlevad igasugu asju välja et oma ala peal tegijaid kinni hoida,mul naaber on kõva orjenteeruja noorteklassis ning temal oli suusatamine mittesoovitavaks tegevuseks loetud
Mul on ratas kindlalt prioriteet.
Lihtsalt millised spordialad tulevad kasuks rattasõidule. Näiteks millega tegeleda talvel või tubastes tingimustes.
Muu füüsiline koormus mul puudub ning enne eelmist hooaega sai 5 aastat jutti ainult arvutitaga istutud. Probleemiks on kehv üldfüüsiline ja ülakeha, seda ratas väga ei anna. Jalad käivad küll hästi ringi, aga selg hakkab võistlustel valutama.
Lihtsalt millised spordialad tulevad kasuks rattasõidule. Näiteks millega tegeleda talvel või tubastes tingimustes.
Muu füüsiline koormus mul puudub ning enne eelmist hooaega sai 5 aastat jutti ainult arvutitaga istutud. Probleemiks on kehv üldfüüsiline ja ülakeha, seda ratas väga ei anna. Jalad käivad küll hästi ringi, aga selg hakkab võistlustel valutama.
see et selg valutama hakkab võib olla ka vales sõiduasendis.Kirsa kirjutas:Mul on ratas kindlalt prioriteet.
Ise füüsilise üle ei kurda kuid laupäeval võisteledes viimasel 2hel ringil hakkas selg valu tegema,
nihutasin haanja maratoniks sadulat cm tahapoole mis muutis sõiduasendit tunduvalt ja arvan et see valu põhjustaski.
Minu seljavalud kadusid stemi alla laskmisega (rõngad vahelt ära).Kirsa kirjutas:...Probleemiks on kehv üldfüüsiline ja ülakeha, seda ratas väga ei anna. Jalad käivad küll hästi ringi, aga selg hakkab võistlustel valutama.
velo clubbers
Rõngad, mis sa alt ära võtad paned siis stem'i peale ja ei pea midagi lõikamaCorrosion kirjutas:Milleks nad neid rõngaid sinna vahele suurtes kogustes pikivad? Võibolla oleks kergem torust jupp ära saagida, mida ma tegema pidin, kuna siis oleks see jubalakas mis stemi kinni hoiab, lahti olnud.
velo clubbers
Re: Jooksuilm
Suhteliselt võib öelda, nii et mul koguneb aastas kogukilometraazist 15-20% suuskadel, ca 75-80% ratast ja 0-1% jooksu.harles kirjutas:Tõsise ratturi jaoks vast mitte aga mina tegelen mõlemaga
Porter Lifts Your Ranking
pärast hooajalõpu puhkust tavaliselt: 4x nädalas joox, 1x ujumine. kui ilmad veel kannatavad siis jooxu asemel nv-l mtb. kui lumi tuleb maha siis suusk paar korda nädalas + joox 2-3 korda nädalas, s.h. trepitrennid ja jalgpall. +pukisõit(mida ise väga ei naudi ja seega ei harrasta). talviti nädalas siis u 5-7h jooxu, 2h ujumist, 4-6h suuska ja võimalusel 2 x nädalas jõusaal a 1,5h.
aga hooaja sees ei mingit jooxmist ja enne tähtsaid võistlusi ka ujumist ja niisama jalgadel siiberdamist.
aga hooaja sees ei mingit jooxmist ja enne tähtsaid võistlusi ka ujumist ja niisama jalgadel siiberdamist.
Viimati muutis vic, 07. 07. 2003. 12:33, muudetud 1 kord.
veni vidi vici
Re: Jooksuilm
Omal umbes-täpselt sama suhe. Suusa osa oleneb küll kõvasti talvest, aga samas see ratta osakaalu oluliselt ei tõsta, kuna talvel ratast ei sõida.N kirjutas:Suhteliselt võib öelda, nii et mul koguneb aastas kogukilometraazist 15-20% suuskadel, ca 75-80% ratast ja 0-1% jooksu.harles kirjutas:Tõsise ratturi jaoks vast mitte aga mina tegelen mõlemaga
velo clubbers
vot-vot-votvic kirjutas:pärast hooajalõpu puhkust tavaliselt: 4x nädalas joox, 1x ujumine. kui ilmad veel kannatavad siis jooxu asemel nv-l mtb. kui lumi tuleb maha siis suusk paar korda nädalas + joox 2-3 korda nädalas, s.h. trepitrennid ja jalgpall. +pukisõit(mida ise väga ei naudi ja seega ei harrasta). talviti nädalas siis u 5-7h jooxu, 2h ujumist, 4-6h suuska ja võimalusel 2 x nädalas jõusaal a 1,5h.
selline jaotus on juba ilus. Aga suvel. 100 % ratas ?
Ja kas see on sul oma-tehtud treeningplaan või miskine üldaksepteeritud ja milleks treenid ?(ainueesmärk ratas või mitmekülgsus ?)
Andrus K kirjutas:vot-vot-votvic kirjutas:pärast hooajalõpu puhkust tavaliselt: 4x nädalas joox, 1x ujumine. kui ilmad veel kannatavad siis jooxu asemel nv-l mtb. kui lumi tuleb maha siis suusk paar korda nädalas + joox 2-3 korda nädalas, s.h. trepitrennid ja jalgpall. +pukisõit(mida ise väga ei naudi ja seega ei harrasta). talviti nädalas siis u 5-7h jooxu, 2h ujumist, 4-6h suuska ja võimalusel 2 x nädalas jõusaal a 1,5h.
selline jaotus on juba ilus. Aga suvel. 100 % ratas ?
Ja kas see on sul oma-tehtud treeningplaan või miskine üldaksepteeritud ja milleks treenid ?(ainueesmärk ratas või mitmekülgsus ?)
eesmärk ratas ainult ja seega suvel 100% ratas ning 98% sellest mnt ja trekk, mtb siis minu jaoks vaeslapse osas.
sellise plaani järgi viimased vast 6-8 aastat tehtud väikeste vahedega. treeningplaan ma arvan et kõigil ratturitel ÜKE perioodil umbes sama, mõni ainult eelistab rohkem suuska, mõni jooxu. ja treenin hetkel treki eestikateks, mnt omad läxid nihu nii et loodan trekilt paremat tulemust.
veni vidi vici
Tegelen talvel lisaks suvisele rattasõidule ka suusatamisega. Suusas aga kahjuks maratonidel tulemused märksa nadimad kui rattaga, eriti veel klassikadistantsidel. Ilmselt mängib siin rolli suusatamise tehniline iseloom. Palja jõu ja võhmaga ei tee suusas midagi ära. Kumb rohkem meeldib on raske öelda, sest talvel ei sõida rattaga ja vastupidi (ei ole alternatiivi eelistamiseks).
nii. Paistab, et Porter on salaja triatlonit teinud http://www.porterracing.ee/
Aga Tarmo tundub oma kuulsale tsitaadile "tõsise ratturi jaoks pole kunagi head jooksuilma" kindlaks jäänud olevat, sest ta vist ainus oma klubist, kes osa ei võtnud
Ise pelgasin seda 750m ujumist karjääris, kuhu minu teada on külmaallikate tõttu uputud küll ja ei läindki võistlema
Aga Tarmo tundub oma kuulsale tsitaadile "tõsise ratturi jaoks pole kunagi head jooksuilma" kindlaks jäänud olevat, sest ta vist ainus oma klubist, kes osa ei võtnud
Ise pelgasin seda 750m ujumist karjääris, kuhu minu teada on külmaallikate tõttu uputud küll ja ei läindki võistlema
Käisin eelmine talv otsa spinningus koos tsikkidega Vot see tappis. Igasugu erinevad lihased võeti läbi ja esimesed trennid olid jubedad. Aga kevadeks oli ikka minu kohta väga hea põhi all.[/quote]
Spinn on muidugi emotsionaalselt lahe, eriti koos ilusate tibidega rassida, veel ilusam treener ees kamandamas
põhja jaoks on spiningutunnid liiga lühikesed, ka 2 tundi järjest tehes ja liiga intensiivsed. parem muidugi oluliselt, kui jalad seina peal istuda isegi käisin sel kevadel mõned korrad
Spinn on muidugi emotsionaalselt lahe, eriti koos ilusate tibidega rassida, veel ilusam treener ees kamandamas
põhja jaoks on spiningutunnid liiga lühikesed, ka 2 tundi järjest tehes ja liiga intensiivsed. parem muidugi oluliselt, kui jalad seina peal istuda isegi käisin sel kevadel mõned korrad
Ujumine on üle prahi. Käisin kunagi nooruses 4 aastat ujumistrennis (+käsipall) ja mingi põhi oli veel 5 aastat peale lõpetamist tuntav. Trenni ajal panin kõik vastupidavusalad kinni (pikamaa jooks, kaklemine everyday jne). Samas kiirust polnud ollagi - 60m jooksus õnnestus ka klassi kõige tüsedamatelt tüdrukutelt pähe saada . Siis olin nagu mingi igiliikur , kunagi ära ei väsinud. Tänase olukorraga ei anna kahjuks võrrelda . Viimane aeg ennast parandada.
Rattasõit on ajavõit
Külma allikad on müüt, mis pole ammu endast märku andnud. Vesi oli soe ja selles osas probleeme ei olnud. Muideks - triatlon on lahe kogemus.Andrus K kirjutas:nii. Paistab, et Porter on salaja triatlonit teinud http://www.porterracing.ee/
Ujumine on siiski müstiline asi. vee peal võib ju püsida, kuid seal kiirust arendada!?!?!
Porter Lifts Your Ranking