ratas toas pukkidele
ratas toas pukkidele
tere
tahaks talvel toas ratast sõita..kas kellelgi on kogemust tavalise maastikuratta pukkidele panekuga? või on see väga rumal mõte mul?
tahaks talvel toas ratast sõita..kas kellelgi on kogemust tavalise maastikuratta pukkidele panekuga? või on see väga rumal mõte mul?
Re: ratas toas pukkidele
et siis rullikutele? parem oleks kasvõi mingi vana maanteekas. aga kui pole võtta siis maastikurattale pane täiesti siledad kummid alla.anka kirjutas:tere
Re: ratas toas pukkidele
Tänavuse talve MTB pukikummi trendivärv on oranzherikr kirjutas: maastikurattale pane täiesti siledad kummid alla.
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.
oled sa eila sündinud? Ei pea just väga asjatundja olema, et teada, et rullid/pukid saad osta kas kodumaisest rattapoest või netikaubamajast. siiski soovitan ratta pukile tõstmiseks kasutada kraana abi, endal ei soovita sellega pead vaevata, läheb liiga keeruliseks. On siis seda jama vaja?anka kirjutas:ei no väga tore muidugi - oranz ja rullikud, aga kas keegi võiks rääkida lähemalt, kuidas see pukindus käib:) kust ma pukid saan ja kuidas ratta pukkidele. tänud:)
"...selleks on spets vaha mis lastakse raami sisse jägendab ja vähendab kaalu..." - And it really works...
"Studies have shown that riding a bicycle everyday makes you more awesome than the general population!" - And it really works...
Velo Clubbers
Rattastuudio Jooks - muhedaim rattapood
"Studies have shown that riding a bicycle everyday makes you more awesome than the general population!" - And it really works...
Velo Clubbers
Kõigepealt vaata mõnele pukile otsa, palju küsimusi saavad iseenesest vastused.anka kirjutas:ei no väga tore muidugi - oranz ja rullikud, aga kas keegi võiks rääkida lähemalt, kuidas see pukindus käib:) kust ma pukid saan ja kuidas ratta pukkidele. tänud:)
- vigurivänt
- Rattur
palun ütle nüüd, mida sa pukkideks ja pukinduseks nimetad - rullikuid või cyclotrainerit, st kas Miki-Hiire või vigurivända poolt näidatud asja.anka kirjutas:ei no väga tore muidugi - oranz ja rullikud, aga kas keegi võiks rääkida lähemalt, kuidas see pukindus käib:) kust ma pukid saan ja kuidas ratta pukkidele. tänud:)
Ega ma ei tea,võibolla on rulliku materjal ka selline mis närib rohkem kummi.Võrdlusmoment puudub kuna ostsin selle ju vaid 1500.- eest.Jõulisemalt vändates käib rihm või siis see veniv nöör vastu maad plaginaga.Aga ma ei virise ja kui vaja ostan kvaliteetsema kummi ning sõkun ikka edasi.
keegi pole sündinud võitjaks.On kas jutu ja naljamehed või tõsised treenijad
Pukisõit spidomeetriga...
Kuidas targemad mehed kasutavad pukil (sellisel, mille külge kinnitatakse tagumine ratas) spidomeetrit kui kasutavad?
Ise katsetasin kõigepealt wirelessi (kinnitasin andurid tagumise ratta külge), aga see ei toimi kuna andurite ja spidoka vahe jääb liiga suur.
Siis katsetasin juhtmega versiooni nii, et panin andurid tagumise ratta külge, aga siis jääb juhe liiga lühikeseks ja spidokas juhtrauani ei ulatu. Mõnda aega sõitsin ka nii et spidokas oli keskmisel torul, aga nüüd ütles selle peale kuskil mingi juhe üles:)
Olen järgmise variandi otsinguil...
Ise katsetasin kõigepealt wirelessi (kinnitasin andurid tagumise ratta külge), aga see ei toimi kuna andurite ja spidoka vahe jääb liiga suur.
Siis katsetasin juhtmega versiooni nii, et panin andurid tagumise ratta külge, aga siis jääb juhe liiga lühikeseks ja spidokas juhtrauani ei ulatu. Mõnda aega sõitsin ka nii et spidokas oli keskmisel torul, aga nüüd ütles selle peale kuskil mingi juhe üles:)
Olen järgmise variandi otsinguil...
Polar töötas lenksul 5+ nii, et kiiruseandur oli tagumise ratta juures.
Viimati muutis veiko, 12. 12. 2006. 17:30, muudetud 1 kord.
Stabiilsus ongi tähtis . Vaata, et andur ja kell oleks mõlemad samal pool ratast, vajadusel vaheta anduri patareid. Võta andur ja magnet kätte ning hakka impulsse imiteerima ja siis andurit kellast eemale viima, vaata kui kaugelt veel mõjub (kontrolli nii ettepoole suunda, kui tahapoole suunda). Sigmal oli vastuvõtja vist aluse sees. Võimalik, et antenn jääb sellisel juhul lenksu toru varju. Proovi keerata alust lenksul nurgaalla vms. Katseta. Ma arvan, et peaks ikka õnnestuma.
Puhtalt pulsokaga ei hakka muidugi kiiremini sõitma, pulsokaga saad mugavamalt ja täpsemalt oma pulssi õiges tsoonis hoida. Kus ja kuidas, see on foorumis pikalt arutatud teema.
Pukist niipalju, et väiksena rattatrennis käies sai niimoodi sõitma õpitud selle peal, et treener hoidis tasakaalu, ise sõitsin koguaeg maha. Kõigeparemini õpib ikka seinast kinnihoides. Suht kiiresti sai selgeks ka lahtiste kätega sõitmine. Grupisõidule aitab ka see päris palju kaasa, kuna õpid otse (ehk siis puki keskel) sõitma ja ei vingerda niipalju ja saad teitega küünarnukid ja õlad koos sõita .
Pukist niipalju, et väiksena rattatrennis käies sai niimoodi sõitma õpitud selle peal, et treener hoidis tasakaalu, ise sõitsin koguaeg maha. Kõigeparemini õpib ikka seinast kinnihoides. Suht kiiresti sai selgeks ka lahtiste kätega sõitmine. Grupisõidule aitab ka see päris palju kaasa, kuna õpid otse (ehk siis puki keskel) sõitma ja ei vingerda niipalju ja saad teitega küünarnukid ja õlad koos sõita .
velo.clubbers.ee
Mure ongi selles andur ja kell on vaja erinevale poole viia, kuna ringi käib tagumine ratas kuid seljataga mul silmi pole:)veiko kirjutas:Stabiilsus ongi tähtis . Vaata, et andur ja kell oleks mõlemad samal pool ratast, vajadusel vaheta anduri patareid. Võta andur ja magnet kätte ning hakka impulsse imiteerima ja siis andurit kellast eemale viima, vaata kui kaugelt veel mõjub (kontrolli nii ettepoole suunda, kui tahapoole suunda). Sigmal oli vastuvõtja vist aluse sees. Võimalik, et antenn jääb sellisel juhul lenksu toru varju. Proovi keerata alust lenksul nurgaalla vms. Katseta. Ma arvan, et peaks ikka õnnestuma.
Kilomeetreid otseselt ei kogu, aga hea on võrrelda erinevate päevade pulsi-kilometraazhi suhet.
Naera puruks kui nutikad poisid/tüdrukud siin on. Ma pakun, et Veiko, öeldes "Vaata, et andur ja kell oleks mõlemad samal pool ratast", mõtles, et need mõlemad peavad ratta sõiduvektori suhtes olema ühel pool (ehk siis vasakul või paremal). Mitte nii, et kiiruse andur on vasaku chainstay/seatstay küljes ja vastuvõtja on lenksu paremal poolel (või siis vastupidi).sokike kirjutas:Mure ongi selles andur ja kell on vaja erinevale poole viia, kuna ringi käib tagumine ratas kuid seljataga mul silmi pole:)
Ja muide - Polari kiiruseanduril peaks olema võimalus ka signaali tugevust sättida (Sigma kohta ei oska kommenteerida).
If everything's under control, you're going too slow!
ma ise olen rullikuid kasutanud 2 eelneval talvel. sügisel panen alla vanad kandiliseks sõidetud kummid ja nendega väntan rullidel. pole veel lõpuni kulunud kes tahab asja peeneks ajada, siis conti teeb spetsiaalseid rullikutel sõitmise kumme, millega väljas sõita ei tohi. maksavad ca 330.-/tk.velowend kirjutas:Ega ma ei tea,võibolla on rulliku materjal ka selline mis närib rohkem kummi.Võrdlusmoment puudub kuna ostsin selle ju vaid 1500.- eest.Jõulisemalt vändates käib rihm või siis see veniv nöör vastu maad plaginaga.Aga ma ei virise ja kui vaja ostan kvaliteetsema kummi ning sõkun ikka edasi.
ja sa ikka loed kilomeetreid? Äkitse ka tõusumeetreid?velowend kirjutas:Palju keegi viitsib korraga rulidel km maha sõita?Mul on siiani 35 pealt kumm tühjaks käinud,õhk ei liigu ja hullult ajab higistama
Üldiselt sõidetakse rullidel ikka aja järgi. Rullidel sõites jäta spidomeeter kõrvale, piisab kellast ja pulsokast (tglt ei ole ka seda pulsokat vaja, sest intensiivsus on seal pea olematu ja sõidad ikkagi tunde järgi. Omat kogemusest võin öelda, et 140 pulssi hoida on ikka paganama raske. See on jub paras uhamine. Higistamisega on nii nagu on, tee aken pärani lahti ja küll siis õhk ka läbi käib. Endal jookseb higi ojadena, saunalina on koguaeg käepärast ja rätik peas. Kevadel, kui intensiivsus tõuseb ja treening läheb intensiivseks, on kiirenduste ajal higi mujalgi kui otsa ees või särgil . Edu.
"...selleks on spets vaha mis lastakse raami sisse jägendab ja vähendab kaalu..." - And it really works...
Velo Clubbers
Velo Clubbers