Tartu Suusamaraton 2007
- kalle_100%
- Rattur
Anno 2007
Anno 2007
No mis, kas rattaraffas on nüüd suusad alla pannud ja rihib seda sügist kiirtrassi teisiti nautida? Elva kross jääb ära, ja polegi muud varianti, kui suusad alla ja TRM-i rajaga varakult tutvust tegema.
Küsiks, kas TRM ja kiirtrassi (maantekas) võrdlus kehtib ka suusas? Et kui näiteks Haanja/Rõuge RM võtab rattas võhmale, siis kas suusas laibaks?
No mis, kas rattaraffas on nüüd suusad alla pannud ja rihib seda sügist kiirtrassi teisiti nautida? Elva kross jääb ära, ja polegi muud varianti, kui suusad alla ja TRM-i rajaga varakult tutvust tegema.
Küsiks, kas TRM ja kiirtrassi (maantekas) võrdlus kehtib ka suusas? Et kui näiteks Haanja/Rõuge RM võtab rattas võhmale, siis kas suusas laibaks?
Ratas ribadeks
Tartu Maraton on raskem kui Vasaloppet. Seda võin väita omast kogemusest. Edasi võite ise järeldada.
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Mati ajab pada. Võrdluseks tema enda ajad möödunud aastast mõlemalt ürituselt:Mati kirjutas:Tartu Maraton on raskem kui Vasaloppet. Seda võin väita omast kogemusest. Edasi võite ise järeldada.
Tartu maratonil 4:05:+
Vasaloppetil 06:23:+
Kulutatud aja erinevus seega üle 50%. edasi võite ise järeldada .
Kindel on, et kui oled harjunud pingutama 2 tundi, siis Tartu Maratoni lõpuosa läheb raskeks, laibastumine sõltub ikka enda valitud tempost.
Kisub kole personaalseks , aga kui veel võrrelda nt kiiruse põhiselt, siis TSM oli 15,41 km/h ja Vasa 14,06 kh/h. Vasa nagu aeglasem, aga eelmine aasta oli ka erakordselt aeglane sõit (värske lumi ja pehme rada).Albert kirjutas:Mati ajab pada. Võrdluseks tema enda ajad möödunud aastast mõlemalt ürituselt:Mati kirjutas:Tartu Maraton on raskem kui Vasaloppet. Seda võin väita omast kogemusest. Edasi võite ise järeldada.
Tartu maratonil 4:05:+
Vasaloppetil 06:23:+
Kulutatud aja erinevus seega üle 50%. edasi võite ise järeldada .
Minu arvates on TSM küllaltki intensiivset tööd nõudev rada ja suusk peab hea olema. Raja keskmine kolmandik (või no Harimäest alates) on päris künklik ja sööb mõnusalt energiat. Ja kui viimasel 15 km enam energiat pole, siis ei saa ka lustlikku paaristõuget rakendada.
Ühesõnaga on suusamaraton Tartu üritustest selgelt kõige raskem ja kurnavam. Rattamaratoni ja -ralliga pole mõtet võrdlust luua, võrreldamatud.
velo clubbers
pühapäeval rada külastanud tuttavate jutu alusel on rada üldiselt ok. olulisem on see, et jälg on korralik ja kõva. meenutagem neid kordi, kus lund on olnud kõvasti aga jälg pehme - jube väsitav sõita.
korraldajad on lubanud kehvemad kohad raja kõrval oleva lume ja ka mujalt toodud lumega kobedamaks teha. seega pole hullu, on oluliselt hullemaid maratone olnud.
korraldajad on lubanud kehvemad kohad raja kõrval oleva lume ja ka mujalt toodud lumega kobedamaks teha. seega pole hullu, on oluliselt hullemaid maratone olnud.
velo clubbers
stardikoht
Kui on keegi, kes on registreerunud maratonile ja ise osaleda ei saa, siis oleksin stardinumbrist huvitatud.
Re: stardikoht
Pakkuda koht 1201 - kui huvi, siis PS.maryz kirjutas:Kui on keegi, kes on registreerunud maratonile ja ise osaleda ei saa, siis oleksin stardinumbrist huvitatud.
Number leidis uue omaniku.
- kalle_100%
- Rattur
tehtud
Heips, kuidas oli?
Näen, et holden ületas kuhjaga oma plaanid, aga 200 sisse ikka ei tulnud. Sel aastal on Matil suuremad probleemid holdeni vastu nelikürituses.
Mul omal tuli aeg tund parem kui mullu, aga tund kehvem, kui tahtsin. Suusk ei libisenud harjumuspäraselt. Eks seda trennikilomeetrikest kogunes ka vähem. Ma ei mõsita, kus kohas holden oma kilomeetreid kogus, kas toas?
Nüüd tuleb end vaikselt hakata rattalainele häälestama, kuigi ilma vaadates ei saa aru, kus maanteel praegu sõita saab.
Näen, et holden ületas kuhjaga oma plaanid, aga 200 sisse ikka ei tulnud. Sel aastal on Matil suuremad probleemid holdeni vastu nelikürituses.
Mul omal tuli aeg tund parem kui mullu, aga tund kehvem, kui tahtsin. Suusk ei libisenud harjumuspäraselt. Eks seda trennikilomeetrikest kogunes ka vähem. Ma ei mõsita, kus kohas holden oma kilomeetreid kogus, kas toas?
Nüüd tuleb end vaikselt hakata rattalainele häälestama, kuigi ilma vaadates ei saa aru, kus maanteel praegu sõita saab.
Ratas ribadeks
Re: tehtud
maanteed on üle nädala kuivad olnud või siis soolamärjad. iga päev kodu ja töö vahet liikudes olen kohanud eesmärgipäraselt ratastel treenivaid harrastussportlasi.kalle_100% kirjutas:Nüüd tuleb end vaikselt hakata rattalainele häälestama, kuigi ilma vaadates ei saa aru, kus maanteel praegu sõita saab.
TM
Kuidas küll õnnestus mul suusad nii kinni määrida, nii heade tigimuste juures . Rollerirajal libisesid kõik minust nagu postist mööda, tõusudel astusin sirge seljaga mäest üles. krt.
Sellest hoolimata aeg 16 minutit parem parimast ajast, oh kui vaid suusad oleks libisenud aeg 4:34 pole isegi paha.
Maratoni tarbeks sai tehtud spets. trenni 50 tundi sealhulgas 200 suusakilomeetrit.
Sellest hoolimata aeg 16 minutit parem parimast ajast, oh kui vaid suusad oleks libisenud aeg 4:34 pole isegi paha.
Maratoni tarbeks sai tehtud spets. trenni 50 tundi sealhulgas 200 suusakilomeetrit.
Osalesin pikal sõidul esimest korda. Õppisin ära, et korraliku rattapõhjaga pole suusarajal mitte midagi teha. Hommikupoole ööd hakkasid käed õlast jälle liikuma, nii et sai end ühelt küljelt teisele keerata. Ehk võhma jagus sõidu lõpuni välja, tõusud võtsin suuskadel joostes (pidamine kadus pea teisel tõusul) aga et kätel puuduvad need lihased, millega end edasi lükata, siis sõidutempo muudkui langes... Eks mõni õpib ikka asju enda peal... Muidu oli vahva, rada koosnes põhiliselt lumest ja suusk lippas ja tüütuks ei läinud.kalle_100% kirjutas:Heips, kuidas oli?
vaidlen vastu. Ma ostsin jaanuari viimasel nädalal alles suusavarustuse ja jõudsin enne Tartu Maratoni trenni teha 95 km (neist pikim 32 km). Kui nüüd küsida, et kuidas läks, siis minu meelest aeg ca 4:06:10 on väga korralik tulemus (arvestades suustreeningute mahtu ja kohta, kust starditud sai).m6mm kirjutas:Osalesin pikal sõidul esimest korda. Õppisin ära, et korraliku rattapõhjaga pole suusarajal mitte midagi teha.kalle_100% kirjutas:Heips, kuidas oli?
If everything's under control, you're going too slow!
kaupo ära unusta, et sa ikka vana suusatrenni mees . mis siis, et pikk paus aktiivsest suusatamisest. suusatamine on nagu rattasõit - korra õpitud, igvaeseks meeles!
velo clubbers
pagan sul ka kõik meeles seisab Vanaks ma ennast küll veel ei pea aga jah, olgem siis ajalooliste faktide suhtes ausad: olin kuni spordikooli lõpuni väga kahvatu suusatrenni kasvandik (tänaseks on sellest möödas siis peaaegu 9 aastat). Täna aga vaatan, et mitmed tollased "ässad" passivad protokollis minu selja taga. Tehnika on ilmselt tõesti selline asi, mida ära ei unusta. Aga "õiged" lihased manduvad küll ära, kui seda õiget liigutust pikka aega ei tee (tundsin seda eile omal nahal).Mati kirjutas:kaupo ära unusta, et sa ikka vana suusatrenni mees . mis siis, et pikk paus aktiivsest suusatamisest. suusatamine on nagu rattasõit - korra õpitud, igvaeseks meeles!
Tõmban enda jaoks sellele teemale lipsu peale ja võtan asja kokku: jube hea kogemus ja elamus oli. Eriti, kui näed finišis rõõmust rõkkamas inimest, kes Tehvandi staadionil starti vaadates (pealtvaatajana) lasi pisara silmanurka, sest vaatepilt oli nii ülev, ja kui finišis kuuled esimese asjana, et SA OLID NII TUBLI! Sõit oli raske, kuid mitte nii raske, kui ma kartsin. Sportlikult keskmiselt aktiivsel inimesel ei tohiks 63 läbimine (targalt sõites) kontimurdev olla. Ahjaa - pealtpoolt 2000 numbriga starides peab ikka väga tugev närvikava olema, sest umbes kuni Harimäeni pead olema nagu demineerija - iga väiksemgi valearvestus võib lõppeda õnnetult nii sulle kui ka sinu naabritele.
If everything's under control, you're going too slow!
Jah, plaanid plaanideks. Kui ikka esisajas on 49 väljamaalast, teises sajas veel 20 lisaks, siis kohalike "klassikaässade" jaoks jääb esikahesaja sisse alles 131 kohta - no krt ei mahtunud sinna kuidagi rsk.kalle_100% kirjutas:Heips, kuidas oli?
kalle_100% kirjutas:Mul omal tuli aeg tund parem kui mullu, aga tund kehvem, kui tahtsin. Suusk ei libisenud harjumuspäraselt. Eks seda trennikilomeetrikest kogunes ka vähem. Ma ei mõista, kus kohas holden oma kilomeetreid kogus, kas toas?
Novembris 50h, sellest 225km suuska, ca 300km rulle, lisaks metsa all kepitõuse jne. Detsembris 40h, sealhulgas pikad ca 4-5h matkad Haanjamail. Jaanuar läks trenni mõttes võssa, kuna mustast maast sai siiber, aga 30h kogusin ikka kuidagi täis. Veebruari algus läks tõsise töö (mittesportliku) tähe all, nii et kokku tuli suuska enne maratoni vaid 565km. Ehk siis isegi imestan, kuskohas luuavarres see pauk peidus oli, nädal aega tagasi Virus olin nagu kotitäis sülti...
Üle panid kulla sõber . Mis sul oli tava maht enne novembrit. Järsk hüpe ja taastumiseks vähe aega ja ongi valma . Mul tuli enne TM'i nt 510 km rulle, 292 km suuska, 0 km immi. 11.2006 - 17.02.2007 ajaliselt 74h. Mul siis eriline laks sealt luuavarrest tuli .holden kirjutas:...Novembris 50h, sellest 225km suuska, ca 300km rulle, lisaks metsa all kepitõuse jne. Detsembris 40h, sealhulgas pikad ca 4-5h matkad Haanjamail. Jaanuar läks trenni mõttes võssa, kuna mustast maast sai siiber, aga 30h kogusin ikka kuidagi täis. Veebruari algus läks tõsise töö (mittesportliku) tähe all, nii et kokku tuli suuska enne maratoni vaid 565km. Ehk siis isegi imestan, kuskohas luuavarres see pauk peidus oli, nädal aega tagasi Virus olin nagu kotitäis sülti...
velo clubbers
Eksid, kulla mees.Mati kirjutas:Üle panid kulla sõber . Mis sul oli tava maht enne novembrit. Järsk hüpe ja taastumiseks vähe aega ja ongi valma . Mul tuli enne TM'i nt 510 km rulle, 292 km suuska, 0 km immi. 11.2006 - 17.02.2007 ajaliselt 74h. Mul siis eriline laks sealt luuavarrest tuli .
Seoses kujunenud poliitilise olukorraga jäi varakult ja põhjalikult ettevalmistatud vundamendile rajamata teaduslikult põhjendatud ja kalkuleeritud pealisehitus, mille lõpetamata või siis konserveerimata jätmine omakorda tekitas mõrasid hoolikalt valatud vundamenti. Ei seisa maja ilma vundamendita, ega kesta vundament ka ilma majata, rääkimata siis luuast, mida pole maja puudumisel kuhugi toetada.
Optimistlikuma meele saavutamiseks loe minu signatuuri!!!
Mis teha, kui suusad muutuvad pütilaudadeks !?
Lp. ratturitest suusahundid.
Kas ja millega on seletatav suusapainde müstiline kadumine.
Suusad ise 2 aastat vanad vaevalt 1000km läbinud Fischer RCS.
Kehakaal pole muutunud (no +/- 1kg vastavalt hooajale).
Uuest peast Hawaiis määratud pidamisala normaalselt 60cm pikk, nüüd ainult 15cm. Sellest ka olematu libisemine maratonil.
On kellelgi nii halbu kogemusi - praaksuusad, praaksuusataja või ongi võistlussuusa iga nii lühike
Kas ja millega on seletatav suusapainde müstiline kadumine.
Suusad ise 2 aastat vanad vaevalt 1000km läbinud Fischer RCS.
Kehakaal pole muutunud (no +/- 1kg vastavalt hooajale).
Uuest peast Hawaiis määratud pidamisala normaalselt 60cm pikk, nüüd ainult 15cm. Sellest ka olematu libisemine maratonil.
On kellelgi nii halbu kogemusi - praaksuusad, praaksuusataja või ongi võistlussuusa iga nii lühike
Re: Mis teha, kui suusad muutuvad pütilaudadeks !?
Suht imelik lugu. Võistlussuuskadega sõidetakse üldjuhul ikka aastaid (nt Veerrpalu ühed lemmik "võidusuusad" on vist 1999. mudel). Kui siis kulub põhi alt ära (kivilihvidega).Topsik kirjutas:...Uuest peast Hawaiis määratud pidamisala normaalselt 60cm pikk, nüüd ainult 15cm...
Kui paine tõesti kadus, siis kõige tõenäolisem on praak. Pole küll selliseid juhtumeid kuulnud enne. Kas lasid paine uuesti üle mõõta? Kas suusad algselt olid õige paindega sinu kaalule?
velo clubbers
Re: Mis teha, kui suusad muutuvad pütilaudadeks !?
Jah lasin just eile uuesti pingis mõõta. Suusa pikkus 177, medium, kaal ja pikkus õigeMati kirjutas:Suht imelik lugu. Võistlussuuskadega sõidetakse üldjuhul ikka aastaid (nt Veerrpalu ühed lemmik "võidusuusad" on vist 1999. mudel). Kui siis kulub põhi alt ära (kivilihvidega).Topsik kirjutas:...Uuest peast Hawaiis määratud pidamisala normaalselt 60cm pikk, nüüd ainult 15cm...
Kui paine tõesti kadus, siis kõige tõenäolisem on praak. Pole küll selliseid juhtumeid kuulnud enne. Kas lasid paine uuesti üle mõõta? Kas suusad algselt olid õige paindega sinu kaalule?
Sain ka nõu, et suusa nr. suusalt ja saata mail Fischer Customer Servicele oma murega. Annan teada mida öeldakse.