Jällegi abipalve soovitajatele: kerget töövõimelist kaaslast
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
-
- Rattur
Jällegi abipalve soovitajatele: kerget töövõimelist kaaslast
Tervist!
Pole kaua aega rattaga sõitnud, nüüd oleks soov selline asi endale soetada. Kriteeriumiteks ja ostmise lähtepunktideks oleks sellised faktorid:
*Ratas peaks olema kerge (ehk ka väike? kindlasti mugav), võimalikult vähe väsitav
*Sobima nii pikemateks matkadeks kui linna vahel sõitmiseks.
*"Tundma ennast kindlalt" metsa vahel ja kruusateedel kui ka asfaltil.
Võidu pole plaanis sõitma hakata, samas kiirus ei teeks muidugi halba. Vastupidavus on oluline, sest matkadel tuleb tal sageli väljas ööbida ning porist läbi sõita, samuti ootab teda ees sage transportimine.
Käikudest ja üldse sellistest teguritest ma suurt ei jaga, olen täielik autsaider!
Mulle on soovitatud muidu Treki rattaid, aga ma rumal ei tee üldse vahet näiteks hübriididel ja cruiseritel... Hinnalt võiks olla kuskil 6000, aga kui oluliselt parem ratas on 7000, siis see vast ei ole probleem.
Niisiis: palun soovitage kerget, vastupidavat, mugavat, VÄGA HEAD ratast!
Ette tänades
Liis
Pole kaua aega rattaga sõitnud, nüüd oleks soov selline asi endale soetada. Kriteeriumiteks ja ostmise lähtepunktideks oleks sellised faktorid:
*Ratas peaks olema kerge (ehk ka väike? kindlasti mugav), võimalikult vähe väsitav
*Sobima nii pikemateks matkadeks kui linna vahel sõitmiseks.
*"Tundma ennast kindlalt" metsa vahel ja kruusateedel kui ka asfaltil.
Võidu pole plaanis sõitma hakata, samas kiirus ei teeks muidugi halba. Vastupidavus on oluline, sest matkadel tuleb tal sageli väljas ööbida ning porist läbi sõita, samuti ootab teda ees sage transportimine.
Käikudest ja üldse sellistest teguritest ma suurt ei jaga, olen täielik autsaider!
Mulle on soovitatud muidu Treki rattaid, aga ma rumal ei tee üldse vahet näiteks hübriididel ja cruiseritel... Hinnalt võiks olla kuskil 6000, aga kui oluliselt parem ratas on 7000, siis see vast ei ole probleem.
Niisiis: palun soovitage kerget, vastupidavat, mugavat, VÄGA HEAD ratast!
Ette tänades
Liis
Cruiser on silmatorkava välimusega linnaratas. Sulle, Liis, sobiks pigem hübriid või maastikuratas, kui sa soovid rattaga matkata. Hübriid ratas erineb maastikurattast kõige enam suuremate ratasete poolest. Tänu nendele ta veerub tasemal teel (asfalt, kruus, sillutis) paremini ja kiiremini, kui väiksemate ratastega maastikuratas. Maastikuratas on mõeldud rohkem sportimiseks (vähemalt algselt oli nii).
Mina soovitaksin sul minna mõnda suuremasse rattapoodi, teha silma mõnele müügimehele ja rääkida talle enda soovist. Siis temaga arutada tähtsatest asjades ja lõpuks näidata sõrmega rattale, mille värv ja hind kõige enam meeldis. Lase rattale kinnitada porilauad, pakiraam ja valivälja kiiver, mis sobib ratta või tuulepluusi värvia, millega hakkad sõitmas käima.
Treki rattad on kõrgelt hinnatud ja ma usun et samas hinnaklassis on nad tugevamad kui mõni Classik ja "turukaga" ei ole teda üldse mõtet võrrelda. Kui sul on mõni tuttav, kes jagab vähemalt mehaanikast natuke rohkem tasub tema abiga vaadata ka kasutatud rattaid. Kõige tähtsam on see, et ratas endale meeldiks ja kutsuks sõitma.
Mina soovitaksin sul minna mõnda suuremasse rattapoodi, teha silma mõnele müügimehele ja rääkida talle enda soovist. Siis temaga arutada tähtsatest asjades ja lõpuks näidata sõrmega rattale, mille värv ja hind kõige enam meeldis. Lase rattale kinnitada porilauad, pakiraam ja valivälja kiiver, mis sobib ratta või tuulepluusi värvia, millega hakkad sõitmas käima.
Treki rattad on kõrgelt hinnatud ja ma usun et samas hinnaklassis on nad tugevamad kui mõni Classik ja "turukaga" ei ole teda üldse mõtet võrrelda. Kui sul on mõni tuttav, kes jagab vähemalt mehaanikast natuke rohkem tasub tema abiga vaadata ka kasutatud rattaid. Kõige tähtsam on see, et ratas endale meeldiks ja kutsuks sõitma.
...Suu kinni, süda jahtub ära!
Klassikaline soovitus: mine käi poed läbi ja vaata, mida pakutakse. Suhtle müüjatega, räägi neile milleks sul ratast vaja on ja mis kõige tähtsam, tee proovisõitu. Brandina ei ole Trek muidugi halb valik. Iseasi, kuidas raam ja sellest tulenevalt sõiduasend sulle sobib. Sealt ju erinevate tootjate vahe peamiselt tuleb. Komponendid suures osas kattuvad. Mõnes kohas ollakse ehk nõus ka lahkemini alet tegema ja sellearvelt saad kohe juurde osta vajaliku varustuse kiivri, porilaudade, pakiraami jne näol, ilma, et eelarve väga lõhki läheks
Maastikuratas oleks ehk metsavahele, kruusateele ja muidu matkamiseks hea valik. Võid küsida ka eelmise aasta mudelite järgi, sest tihti on uutega vahe vaid värvis ja pisiasjades, ent hind võib lausa 1000 krooni erineda.
Maastikuratas oleks ehk metsavahele, kruusateele ja muidu matkamiseks hea valik. Võid küsida ka eelmise aasta mudelite järgi, sest tihti on uutega vahe vaid värvis ja pisiasjades, ent hind võib lausa 1000 krooni erineda.
Kui pikk sa Liis oled?
Küsin sellepärast, et tavapärane hübriid oma 28" ratastega võib 155cm naisterahva puhul suht veidralt suur tunduda. Kui aga pikkust ~170cm siis ilmselt sobiks hübriid kenasti. Ise pakuksin välja siiski MTB naisterahvale sobiliku madalama raamiga millel võiks mudakummid asendada kitsamate poolslikkidega (linna rehvid).
Ah jaa, seda brändi asja ära kül nii tõsiselt võta. St. Ei ole se Trek'i 6000 kroonine velo millegi poolest parem Meridast, Author'ist ega Classic'ust. Jupid millest erinevad tootjad rattaid koostavad on ikka ühed ja samad. Ma ei pea muidugi silmas mingisuguseid turu ja kataloogi rattaid.
Küsin sellepärast, et tavapärane hübriid oma 28" ratastega võib 155cm naisterahva puhul suht veidralt suur tunduda. Kui aga pikkust ~170cm siis ilmselt sobiks hübriid kenasti. Ise pakuksin välja siiski MTB naisterahvale sobiliku madalama raamiga millel võiks mudakummid asendada kitsamate poolslikkidega (linna rehvid).
Ah jaa, seda brändi asja ära kül nii tõsiselt võta. St. Ei ole se Trek'i 6000 kroonine velo millegi poolest parem Meridast, Author'ist ega Classic'ust. Jupid millest erinevad tootjad rattaid koostavad on ikka ühed ja samad. Ma ei pea muidugi silmas mingisuguseid turu ja kataloogi rattaid.
Tervitades,
Tarzic
Tarzic
-
- Rattur
Tere jälle ja tänud vastamast!
Pikkust on isegi natuke üle 170 cm. Niisiis tegelikult olen ma nagu suhteliselt alguseski hübriidi ja maastikuratta vahel kõhklemas Eks peab proovima poodides!
Kas te konkreetseid mudeleid ka teate soovitada või mingeid detaile, millega väga head ratast kindlaks teha või mis omadused sel olema peaks?
Pikkust on isegi natuke üle 170 cm. Niisiis tegelikult olen ma nagu suhteliselt alguseski hübriidi ja maastikuratta vahel kõhklemas Eks peab proovima poodides!
Kas te konkreetseid mudeleid ka teate soovitada või mingeid detaile, millega väga head ratast kindlaks teha või mis omadused sel olema peaks?
igal juhul hübriid kui just päris mülgastes sõitmas ei käi. oman kogemust rattamatkast, kus ülejäänutel olid maastikurattad ja minul hübriid. vaatamata sellele, et mina üks vähem treenitumaid seltskonnast, olin ma õhtuti peale päev otsa sadulas veetmist üks värskemaid. ratas oli mul küll toona odavaimate juppidega ja terasraamiga. korra hübriidi omanuna ma enam maastikuratast ei taha, isegi kui mõne meelest ma võib-olla oma 165 cm-se pikkusega selle ratta otsas kummaline tundun. viimase ratta ostsin vaatamata spetside soovitustele siiski kataloogist, leides, et hinna ja komponentide kvaliteedi suhe oli vast parim ja elukoht ka suurematest rattapoodidest kaugel. riskisin sealt osta kuna 14 päeva jooksul oli võimalik ratas mittesobivuse korral tagasi saata. minu ratas. kindlasti leiaks ka suuremaid rattapoode külastades, midagi taolist või ehk parematki, kuid hetkel vastab see ratas igati minu nõudmistele.
Osta hübriid :)
1) Osta hübriid, kirjelduse järgi peaks sulle palju paremini sobima.
2) Aga valik tee mugavuse järgi, mitte firmanime. Mulle näiteks Trek ei sobinud, tundus kuidagi veider istumise all.
3) Proovi enne ostmist sõbrannade rattaid!!!!
4) Matkarattale arvesta hinna sisse umbes 2000 krooni eest lisasid. Pakiraam, jalg, spido, tuled-viled-helkurid. Rattakott on veel umbes 1000 krooni otsa.
Hübriidil on matkamisel (minu teada) kolm miinust kah:
- ta on kindlasti raskem kui sama suurusega MTB.
- suurtel kiirustel / allamäge sõites ebastabiilsem.
- raskem transportida. vaja suuremat karpi, jne.
head veeremist,
2) Aga valik tee mugavuse järgi, mitte firmanime. Mulle näiteks Trek ei sobinud, tundus kuidagi veider istumise all.
3) Proovi enne ostmist sõbrannade rattaid!!!!
4) Matkarattale arvesta hinna sisse umbes 2000 krooni eest lisasid. Pakiraam, jalg, spido, tuled-viled-helkurid. Rattakott on veel umbes 1000 krooni otsa.
Hübriidil on matkamisel (minu teada) kolm miinust kah:
- ta on kindlasti raskem kui sama suurusega MTB.
- suurtel kiirustel / allamäge sõites ebastabiilsem.
- raskem transportida. vaja suuremat karpi, jne.
head veeremist,