vaidlen väga rämedalt vastu, oi kuidas vaidlen. Kõht tuleb täis süüa korralikult eelmisel õhtul, sest sellest söögikorrast saadud energiavarusid hakkad sa järgmisel päeval kulutama! Sõidu hommikul pistad põske väikse võileiva ja mahla. Sõidu ajal aga pistad regulaarselt miskit põske (15-20 min tagant)- küpsist vmt. Pärast pooleteisetunnist sõitu kinnitad keha miski batooniga, banaaniga, võileivaga.Andrus K kirjutas:Paar heatahtlikku nõuannet algajale ühissõidulisele:
- söö kõht hommikul korralikult täis.
- Kui hakkad nälga jääma, palu söögipausi.
Kui süüa kõht hommikul korralikult täis, on sõidu ajal väga raske. Toimuvad seedimisprotsessid mis võtavad oma osa energiast, võivad tekkida okserefleksid ja muud ebameeldivad kõrvalnähud!
Kui nälga oled jäänud, siis on juba hilja miskit parandada!
Väljendanud siis ennast natuke täpsemalt. Siiski, eelmise päeva toit kütab sind väga pikalt, tuleb lihtsalt osata puid õigel ajal alla viskata - selle all ma pidasingi silmas seda, et ka sõidu ajal tuleb regulaarselt süüa, see kõik toetab. Kestku see sõit kasvõi 6-7, sööma peab sellegipoolest, oma valik, kas teed seda sõidu ajal akrobaatikavõtteid kasutades või seistes. Mida pikemaks sõit läheb, seda spetsiifilisemaks muutub ka toitumine trenni ajal.Andrus K kirjutas:vaidlen omakorda vastu:
kõhu korralikult täis söömise osas ma ei mõtle jõululauda istumist. Puder, kohvi ja võibolla ka üks võileib.
Eelmisel päeval söödud kraam annab sulle kütet vaid mõneks tunniks. Edasi sõidad juba hommikusöögi ja sõidu ajal söödud stuffi pealt. Meie sõit kestis 4,5-5h. Lisask pole sõidu ajal talvel reaalne midagi süüa. Lukuga vindstopperi tagataskusse kätt sõidu ajal mina küll ei vääna. peab vist akrobaatika kursusi võtma hakkama.
Ning: mille osas sa velokas söögipausi palumise puhul vastu vaidled?
Kui oled juba nälga jäänud, siis lootes, et kõhu täis söömine sulle koheselt energiat annab, oled kohe eksiteel. Taastumine võtab omajagu aega. Ega asjata ole ka spordikeemia (geelid, "ampullid", tabletid jne jne) puhul öeldud, et tarvitada ennetavalt, mitte aga tagajärgede likvideerimiseks. Oled end nälga sõitnud, peatu, tee pikem paus, söö-joo ja hakka siis uuesti vaikselt sõitma, aga mitte endise tempoga. Nüüd vajad sa taastumiseks natuke aega ja kui sa pole Jass, siis teiste tempo võib sulle juba ülejõu käia!