Magamiskotti ja matti pole kuhugi panna! Seljakott?
-
- Rattur
Magamiskotti ja matti pole kuhugi panna! Seljakott?
Matk ees, aga pakikas puudub. Kas ligikaudu 150 kildi läbimisel tundub 50 liitrise koti seljas kandmine väga nutune (= higine ja seljavalune)? Vaude'i kott on olemas, aga see on siiski trekkinguks koostatud...
Teine variant oleks kanda olulist pisikeses (ja oluliselt mugavamas) seljakotis ning magamiskott ning matt kuhugi ratta külge kinnitada. Siit aga küsimus: kuhu ja millega?
Mida arvavad spetsialistid?
Ette tänades
Teine variant oleks kanda olulist pisikeses (ja oluliselt mugavamas) seljakotis ning magamiskott ning matt kuhugi ratta külge kinnitada. Siit aga küsimus: kuhu ja millega?
Mida arvavad spetsialistid?
Ette tänades
Re: Magamiskotti ja matti pole kuhugi panna! Seljakott?
Matkale minnes soovitan oma kogemustest selga võimalikult vähe kraami võtta. Pane võimalikult palju rattale, monteeri kasvõi ette ja taha miskid pakiraamisüsteemid. Matkal tundub ka särk raskena seljas Pealegi mida madalamal on raskuskese seda mugavam on sul sõita.
Üks aspekt veel: sa ei tea kunagi, millal sa pead ratta seljas olles kummarduma ja kuidas siis käitub su seljas olev raskus.
Ma tean üht selli, kes Türisalu panga laskumise peal hakkas oma Turistil esiratta liblikat näppima (jah, MIKS ta seda tegi on ka mulle arusaamatu) ja korraga libises ta seljal olnud seljakott külje peale, viies ta tasakaalust välja. Tulemuseks oli käeluumurd ja purunenud jope, ratas, seljakott jne
Kui see pole su elu esimene ja viimane matk siis osta pakiraam.
Ma tean üht selli, kes Türisalu panga laskumise peal hakkas oma Turistil esiratta liblikat näppima (jah, MIKS ta seda tegi on ka mulle arusaamatu) ja korraga libises ta seljal olnud seljakott külje peale, viies ta tasakaalust välja. Tulemuseks oli käeluumurd ja purunenud jope, ratas, seljakott jne
Kui see pole su elu esimene ja viimane matk siis osta pakiraam.
Olen matkakotiga pikki distantse ka läbinud. 100km 20-kilose suure matkakotiga läbida väga pöörane ei olegi, aga matkamõnu saab kannatada kindlasti. See käib asfaldi/kruusatee kohta, metsateel ei kannata sõita, põrutab istmiku kohe ära.
Kui sul kott üle 15kg pole, kannatab sõita küll, ma usun. Ei kujuta küll ette, kuhu mujale neid kandameid rattal panna saaks kui mitte pakikale
Ja pakiraami ostmine on kindlasti väärt idee!
Kui sul kott üle 15kg pole, kannatab sõita küll, ma usun. Ei kujuta küll ette, kuhu mujale neid kandameid rattal panna saaks kui mitte pakikale
Ja pakiraami ostmine on kindlasti väärt idee!
-
- Rattur
aitäh vastajatele.
pakika võimalust tõesti kahjuks ei ole. otsustasin, et seda suurt pole mõtet tassida, kuna on äärmiselt ebamugav täidetuna seljas ja kaalub ise ka tundaandvalt..
seega: kas magamiskott (kotis) ja matt (kotis) leistangile ei sobiks? teine variant oleks vaid väiksema seljakoti külge kinnitada (ma ei kujuta ette, millega ja kuhu, sest see on ümara kujuga)...
pakika võimalust tõesti kahjuks ei ole. otsustasin, et seda suurt pole mõtet tassida, kuna on äärmiselt ebamugav täidetuna seljas ja kaalub ise ka tundaandvalt..
seega: kas magamiskott (kotis) ja matt (kotis) leistangile ei sobiks? teine variant oleks vaid väiksema seljakoti külge kinnitada (ma ei kujuta ette, millega ja kuhu, sest see on ümara kujuga)...
-
- Rattur
mina matka jätaks ära kui ikka pakikat ei jöuaks osta.nüüri voi kummiga pakika külge asjad ja muretu matk, ja pakikat vaevalt vaid ühe korra kasutad
Pakiraam ei maksa ju nii palju, et ei jõuaks osta. Kui raamile kinnituvat pakiraami ei saa paigaldada, ajab asja ära ka sadulatorule paigaldatav. Tõesti, panusta parem sellele. Kehale võid vaid kõhukoti panna Kui võimalus, jaotas kaal esimese ja tagumise pakiraami vahel.
-
- Rattur
kõik korras! asi sai aetud kergesti: üks pakk seotud joogipudeli koha ja alumise toru külge, teine sadula alla. polnud vaja ei raami ega suurt seljakotti; ideaalne oli lihtsalt seotult, ja täiesti mugav. aitäh nõustajatele siiski!
Et, siis magamismati panid raami vahele ja magamiskoti sadula taha? Ja matkasid lausa 150km? Ja süüa/juua polnd vaja, telgist rääkimata. Tubli, et tehtud said ja ise rahul, aga tulevikus ära kasuta mõistet matk, vaid leia miski leebem termin.
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.
-
- Rattur
teised asjad olid väikeses -normaalse suurusega- seljakotis. matk oli see ikka, kahepäevane.
Mis pagana vokiga sa ringi uhad... Kui just tagumise amordiga aparaatus pole, peaks mingi võimalus ikka olema, et taha pakikat panna. Kui tagakahvlil sadulaposti juures mingit aukudega plekitükki või põiktorujuppi küljes pole, saab kinnituse sinna ise aretada, kasutades mõnd jäika plekitükki ja paari polti. Sama ka allpool, kui seal rattavõlli juures kah vastavad kohad puuduvad.wildflower kirjutas:aitäh vastajatele.
pakika võimalust tõesti kahjuks ei ole.
Ma olen siiski näinud sedagi, kuidas üks mees tagumise amordiga rattale taha pakika pani - pakikas kinnituski vaid tagumise kahvli külge, oli kasutatud ka paari tugevat lehtmetalliriba.
hall kass kirjutas:Mis pagana vokiga sa ringi uhad... Kui just tagumise amordiga aparaatus pole, peaks mingi võimalus ikka olema, et taha pakikat panna.wildflower kirjutas:aitäh vastajatele.
pakika võimalust tõesti kahjuks ei ole.
Võimalusi on muusuguseidki, peale tehniliste, nt. rahalised
GT Zaskar Pro raamil näituseks pole mingeid pakiraami kinnitusi ja tõttöelda ei kujuta ette ka, kuidas sinna pakiraami kinnitada. Vasakul ehk kannataks ketaspiduri sadula kinnitust kasutada, aga paremal...? Kuskil netis jäid silma võistlusrataste jaoks toodetud pakiraamid, aga odavad need just polnud.
Minu avalanchel on seis sama ja pakiraam kinnitused on ümber raamipostide plekist haaravate kõrvadega. Päris mitusada kilomeetrit matkatud. Pisut vedelavõitu on see konstruktsioon, aga väga seganud ei ole.hannesp kirjutas:GT Zaskar Pro raamil näituseks pole mingeid pakiraami kinnitusi ja tõttöelda ei kujuta ette ka, kuidas sinna pakiraami kinnitada. Vasakul ehk kannataks ketaspiduri sadula kinnitust kasutada, aga paremal...? Kuskil netis jäid silma võistlusrataste jaoks toodetud pakiraamid, aga odavad need just polnud.
sadulapost peaks vist igal rattal olema: http://www2.et-bike.ee/product_info.php ... ts_id=1050
Mõtle millise õlaga see proovib sadulaposti murda.. Pikemaajaliselt ja/või suurema koorma jaoks ei soovitaks.siim_s kirjutas:sadulapost peaks vist igal rattal olema: http://www2.et-bike.ee/product_info.php ... ts_id=1050
ei näe probleemi - tavakasutajal, kes endale eraldi matkaratast ei osta, on pakiraami vaja maksimaalselt paaril matkal aastas, mis ei tohiks oluliselt posti omadustele mõjuda. kui kasutajal tõesti mure oma ülikerge (karbonist) sadulaposti pärast, siis pole vast probleemi osta ka poest matka jaoks mõni odav, raske ja vastupidav post.
Kõige lihtsam on matkamiseks eraldi ratas osta hoopis. Lisaks kui neid Roheliste retke taolisel üritusel hanguga veokakasti tõstetakse.
Ah, mis uutest matkamiseratastest ja keerulistest pakiraamikinnituskonstruktsioonidest te jahute.
Teema autori variant oli kindlasti üsna hea. Ise olen ka matkadel pakiraamita hakkama saanud. Telgi sidusin raami külge, lenks sobis hästi magamiskoti ja soojema jope jaoks ning tavalise suurusega seljakotti mahtus kenasti söök-jook kui ka paar paari kuivi sokke. Pakiraami vajadus nagu kadus... sest enam ei olekski olnud sinna midagi panna.
Teema autori variant oli kindlasti üsna hea. Ise olen ka matkadel pakiraamita hakkama saanud. Telgi sidusin raami külge, lenks sobis hästi magamiskoti ja soojema jope jaoks ning tavalise suurusega seljakotti mahtus kenasti söök-jook kui ka paar paari kuivi sokke. Pakiraami vajadus nagu kadus... sest enam ei olekski olnud sinna midagi panna.
Velofoorum ongi ju selleks, et huviliste silmaringi laiendada. Seetõttu me siin jahumegi igatlaadi ratta teemal. Sinu matkavariant ei sobi paljudele,sest meil pole raamil kohta /võimalust kuhu miskit siduda. Lenksul on tavaliselt miski mõõteriist, mida kah tahaks jälgida.Hundwa kirjutas:Ah, mis uutest matkamiseratastest ja keerulistest pakiraamikinnituskonstruktsioonidest te jahute...
Telgi sidusin raami külge, lenks sobis hästi magamiskoti ja soojema jope jaoks ning tavalise suurusega seljakotti ...
See, mis sinule sobis, on nt minule täiesti vastuvõetamatu st sinu "matk+ratas" meenutab mulle mustlaste killavoori.
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.
Ime veel, et mõni ei kiida lenksu küljes kõlkuvaid hullude päevade kilekotte
mustal taustal helendab must vari
Linnas kraami vedamiseks kõlbab see meetod küll - kui kilekottidele altpoolt nöör või espander ümber tõmmata ja raami külge kinnitada, ei hakka need kotid kõlkuma kah ja saab stabiilselt sõita. Mine tea, äkki testin seda ükskord matkatingimustes kah...Soobel kirjutas:Ime veel, et mõni ei kiida lenksu küljes kõlkuvaid hullude päevade kilekotte