Elioni matakasõidud - miks ei pea korraldaja punktilist arve

Infot ja muljeid võistluste kohta
Foorumi reeglid
Võistluste osaluste müügifoorum asub: viewforum.php?f=152
Kasutaja avatar
marion
Rattur

Re: Elioni matakasõidud - miks ei pea korraldaja punktilist arve

Postitus Postitas marion » 26. 08. 2008. 08:25

kaisa kirjutas:Vika sõitku või Haanja 100-t , edu talle ja tubli ka. Aga ise tooks sellise võrdluse. Naistele on pikk dist sama, mis meestel oleks sõita 80 km näiteks ja ega ikka jõuaks küll kõik seda sõita. Igastahes tuleks lühike dist huvitavamaks ja punktiliseks. Mina küll ei ole huvitatud pikka maad sõitma, sinna tuhandesse ja siis pärast lõpus täiesti sodi olema. Lühike just paras võistlusdist. nagu meestel pikk dist. Pooldan punktilist arvestust matkasõitudel ja palun tõesti pikamaa meestel eriti just esi kahesaja omadel mitte nii meeletult sellel teemal sõna võtta!
Kaisa
ma kardan, et siis oleks oht, et mõnel elionil võivad ka mul sokid alla vajuda, pooldan ikka sunniviisilist pikka võistlust.
PS Haanja100 olen ka sõitnud ning peale lõpetamist on alati selline tunne, et viimast korda

Kasutaja avatar
Vika
Rattur

Postitus Postitas Vika » 26. 08. 2008. 10:01

marion kirjutas:PS Haanja100 olen ka sõitnud ning peale lõpetamist on alati selline tunne, et viimast korda
Oli selline tunne peale ühe maratoni etappi ka... aga ikka kohe autoga sõites koju, mõtlesin juba et kuidas järgmine kord sõidan :roll:

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Postitus Postitas Mati » 26. 08. 2008. 11:03

kaisa kirjutas:Vika sõitku või Haanja 100-t , edu talle ja tubli ka. Aga ise tooks sellise võrdluse. Naistele on pikk dist sama, mis meestel oleks sõita 80 km näiteks ja ega ikka jõuaks küll kõik seda sõita...
Vahest on arenguks vaja sundi. Kestvusspordis on tihti 50% sooritusest kinni kõrvade vahel. Meenutagem kasvõi seda, milline sagin läks lahti siis kui Tartu Rattamaraton pikemaks tehti (63 -> 87). Nüüd on mitutuhat rõõmsalt paar aastat seda sõitnud ja keegi ei vingu :idea:

PS! EEC 200 sisse pole sõit.
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"

kaisa
Rattur

Postitus Postitas kaisa » 26. 08. 2008. 11:16

Sellisel juhul meestel ka sõit pikemaks milles siis küss. Naiste ja meeste võimed ei ole sarnased, see et mehed suudavad pikka maad sõita ei tähenda, et seda naised suudavad. Naistele on lühike maa sama , mis meestele pikk maa. Ja keegi keela ju tublimatel naistel pikka maad edasi sõita. Punkte võiks arvestada matkajatel ja ´ilmselgelt jääks iga kingsepp oma liistude juurde. Need, kes ennem pani pikka, panevad seda edasi ja need , kes ennem panid lühikest panevad seda edasi ja Vika mingu pikale üle , kui jõudu ja mõistust on.

rai66
Rattur

Postitus Postitas rai66 » 26. 08. 2008. 11:54

kaisa kirjutas:Sellisel juhul meestel ka sõit pikemaks milles siis küss. Naiste ja meeste võimed ei ole sarnased, see et mehed suudavad pikka maad sõita ei tähenda, et seda naised suudavad. Naistele on lühike maa sama , mis meestele pikk maa. Ja keegi keela ju tublimatel naistel pikka maad edasi sõita. Punkte võiks arvestada matkajatel ja ´ilmselgelt jääks iga kingsepp oma liistude juurde. Need, kes ennem pani pikka, panevad seda edasi ja need , kes ennem panid lühikest panevad seda edasi ja Vika mingu pikale üle , kui jõudu ja mõistust on.
Ma ei ole sellega päris nõus. Ka meeste ja meeste võimed ei ole sarnased. Pane kasvõi meessprinter ja naismaratoonar rattaga pikka distantsi sõitma. Ma ei ole kindel, et mees võidaks. Ka keskelt tahapoole on palju tublisid meesrahvasportlasi, kes võistlevad vapralt tublide naistega või vastupidi. Kõikidel meestel ka pole eeldusi ja võimeid ettepoole sõita. Loomulikult on naiste ja meeste võimed ka erinevad, kuid seda tuleb laiemalt vaadata.

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Postitus Postitas Mati » 26. 08. 2008. 12:17

kaisa kirjutas:...Naiste ja meeste võimed ei ole sarnased, see et mehed suudavad pikka maad sõita ei tähenda, et seda naised suudavad...
Tapab tempo, mitte distants!
Mati kirjutas:...Kestvusspordis on tihti 50% sooritusest kinni kõrvade vahel...
Lihtsalt faktidena - 2007 lõpetas TRM 87 km distantsi 172 naist. Viimasel EEC etapil Rakkes lõpetas 59 km põhidistantsi 53 naist.

Kui ma ei eksi, siis on EEC matkasõitude peamine idee pakkuda väljundit noortele, kes vanuse tõttu põhidistantsile ei pääse. Nende osas pooldan igati punktiarvestust ja ka auhindasid. Ülejäänud osalegu siis juba distantsi nime kohaselt.
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"

Kasutaja avatar
Vika
Rattur

Postitus Postitas Vika » 26. 08. 2008. 12:28

Mati kirjutas:
kaisa kirjutas:...Naiste ja meeste võimed ei ole sarnased, see et mehed suudavad pikka maad sõita ei tähenda, et seda naised suudavad...
Tapab tempo, mitte distants!
100% nõus

Kasutaja avatar
Rivo
Rattur

Postitus Postitas Rivo » 26. 08. 2008. 14:14

kaisa kirjutas:Sellisel juhul meestel ka sõit pikemaks milles siis küss. Naiste ja meeste võimed ei ole sarnased, see et mehed suudavad pikka maad sõita ei tähenda, et seda naised suudavad. Naistele on lühike maa sama , mis meestele pikk maa. .
Kui distants lihtsalt pikemaks teha, tähendab see korraldajatele 1. Suuremaid kulusid. 2. Vähem osavõtjaid.
Võistlejatele jälle omakorda kõrgemat osalustasu. Eestis korraldatakse juba piisavalt pikemaid võistlusi. Pole nagu mingit pointi EEC distantside kallale minna. Ja pealegi, kui nüüd tagasi, nii 5a. vaadata, siis olidki distantsid lühemad !
Selle aasta kalendri kohta võib öelda, et võistlusi on juba pea igas pikkuses ja raskusastmes.
Sry, kommentaar 200 sisse sõitjalt.
....._0
....\<,
(-)/ (-) ProKLUBI - ProShop - Estonian Cup

Bimmer
Rattur

Postitus Postitas Bimmer » 01. 09. 2008. 08:47

Jääb arusaamatuks, miks mõned mehed peavad teiste ideesid nii hullult maha tegema. Ärge unustage, et ka matkadistantsil on osavõtutasu ja paraku, kes maksab, see tellib ka muusika. Kas teil on kahju, et matkadistantsil sõitjad saavad ka punkte? Ja see jutt, et matkadistants on ainult matkamiseks on ju täielik jama, (mina näiteks käin põhidistantsil matkamas) distantsi läbimise kiirust ei saa ju kellelegi ette dikteerida. Kes tahab, see matkab, kes tahab, see kihutab.
Mõnedel inimestel ei ole aega pool elu rattasadulas veeta ja nad sooviksid korra nädalas 180-se pulsiga sõita 1,5h, mitte 3h. Ise olen sõitnud nii matka- kui ka põhidistantse ja kuna viimastel aastatel osalenud vaid mõnel Elion Cupil aastas, siis võiks minupärast ka pikal distansil punktiarvestuse ära kaotada, aga kuna ilmselgelt mõnede arvates seda vaja on, siis ma ei hakka neid kohe lollideks tembeldama. Teiste arvamuse suhtes võiks ikka natuke rohkem respekti olla.

Parimat,

Marek Oolo

Kasutaja avatar
Antti
Rattur

Postitus Postitas Antti » 01. 09. 2008. 09:23

Bimmer kirjutas:Ärge unustage, et ka matkadistantsil on osavõtutasu ja paraku, kes maksab, see tellib ka muusika.
"Me oleme Tallinnast ja maksame?" :)

Ära aja sassi põhjust ja tagajärge. Makstes sa ju tead, mida sa selle raha eest saad, mitte ei lähe starti rahapakki lauale visates "lahutage nüüd mu meelt"! Miks osta siis seda "teenust" EEC korraldajatelt kui see ei sobi ja pärast rahulolematu olla?
velo.clubbers.ee
Ritchey WCS QRS vektor

Kasutaja avatar
tonydata
Rattur

Postitus Postitas tonydata » 01. 09. 2008. 16:02

Ise olen kah see hooaeg algajana matkasõitudes osalenud ja kuna kohe-kohe satun M40 klassi siis pole lihtne rattaspordiga alustada ja kohe pikale distantsile aga kui kõik hästi läheb olen 2009 hooajal juba põhidistantsidel. Mis puutub matkasõitjatesse siis enamus ei naudi loodust vaid pulss "punases" üritavad endast anda maksimumi. Punktiarvestus võib olla aga mulle pole oluline kuna pigem saan sõiduajast sportliku vormi paranemise indikatsiooni ja ka kogemuse tehnilisel rajal sõiduks. Mis muidugi on häiriv ,et enamusel ettappidel jooksevad põhisõit ja matkasõit mingil hetkel kokku ja oh seda "kõvade meeste" ohkimist ,et mis need matkajad siin tolgendavad jalus. Elva oli ainuke kus enamus matkasõitjaid lõpetas enne põhisõitu. Üritan küll alati teed anda aga see on ebamugav nii endale kui põhisõidul osalejatele ja on ka idioote põhisõidust kes sind kui aeglasemat meelega võssa üritavad lükata :twisted: aga õnneks on ka arusaajaid ja sportlasliku käitumisega sõitjaid. Järmisel hooajal põhidistantsil näeme :D :D :D !!!
Spordiklubi CFC

leek
Rattur

Postitus Postitas leek » 02. 09. 2008. 09:43

vaatan,et ikka jahumine käib siin!
lihtsalt üks väike ettepanek:teema alguses võiks olla selline küsitluse leht,kus võiks olla 2punkti
a.kas teha matkasõit punkti-ja ajaarvestuslikuks
b.jätta vanamoodi
ja seal taga siis protsendid jooksma.Kui hooaeg läbi siis vastavalt sellele keegi peaks tegema korraldajale ettepaneku siis kirjalikus jne vormis!Kui asi laheneb positiivselt siis järgmine hooaeg viiakse muudatused sisse-usun,et see ei tohiks probleem olla!
niipalju kui asja kiibitsenud olen siis matkasõitudel ikka läheb andmiseks!
võtan ratta ja poest paar õlut ning lähen sõbrale külla-seda nimetan matkasõiduks.vaatan ringi jne.Raha ei peagi maksma???
Võtan auto ja paar sõpra või pere koos ratastega-sõidan aegviitu.Seal terve päeva võin chillida ja grillida jne ja metsas sõitmise eest keegi raha ei küsi-tõeline matkasõit.
ise,kes alles maist nagu asjaga tõsisemalt üritanud tegelema hakata teen oma etteaste Tallinna Rattasõidul ja diletantide trassil.Mina tahan aega teada,eks koht tuleb ise hiljem arvutada aga matkama ei viitsi küll hakata!Selleks on teised kohad ja teine aeg!
Kuulun samuti klassi M40
Sorry,kui pikk ja segane jutt tuli aga loodan,et keegi ikka aru sai :D

kaisa
Rattur

Postitus Postitas kaisa » 02. 09. 2008. 10:33

Konkreetse küsitluse võiks küll teha, kes poolt , kes vastu. Aga siis võiks küll nii olla, et vastavad ainut matkajad, mitte ei kire siin pikamaa sõitjad. Muidu ju sama loogiline, kui matkajad hakkavad arvama ja hääletama pikamaa suhtes. Üldiselt ka selle väitega nõus, et maksan stardimaksu ja punkte võiks sellle raha eest nüüd küll arvestada. Seda pole palju palutud.

Kasutaja avatar
marion
Rattur

Postitus Postitas marion » 02. 09. 2008. 10:38

punktiarvestuse võib matkajatele ju teha, kui sellejärele nii suur vajadus on, aga võistlemine ja auhinnad jätta ikka võistlejatele

Kasutaja avatar
Rivo
Rattur

Postitus Postitas Rivo » 02. 09. 2008. 11:10

marion kirjutas:punktiarvestuse võib matkajatele ju teha, kui sellejärele nii suur vajadus on, aga võistlemine ja auhinnad jätta ikka võistlejatele
Marion, matkasõitjad võistlevad täpselt samaoodi nagu sina, mina ja kõik teisedki ! Ei usu, et matkasõitjad erilisse eufooriasse auhindade pärast satuksid. Lühiksel distansil vägagi palju erinevate spordikoolide ja -klubide kasvandike, kelle treeneritele oleks hooajaline punktiarvestus heaks abiliseks treeningtulemuste mõõtmisel.
....._0
....\<,
(-)/ (-) ProKLUBI - ProShop - Estonian Cup

Kasutaja avatar
marion
Rattur

Postitus Postitas marion » 02. 09. 2008. 11:45

Rivo kirjutas:Lühiksel distansil vägagi palju erinevate spordikoolide ja -klubide kasvandike, kelle treeneritele oleks hooajaline punktiarvestus heaks abiliseks treeningtulemuste mõõtmisel.
neid ma pidasin kah võistlejate all silmas, kas neile tõesti punke ei jagata?

Kasutaja avatar
erikr
Admin

Postitus Postitas erikr » 02. 09. 2008. 11:51

viewtopic.php?f=11&t=22428" onclick="window.open(this.href);return false;

Küsitlus olemas. Teeks nii, et heietame siin edasi ja seal teemas ainult hääletus.
mis väljakutse? kiirabil ja politseil on väljakutse, minul on töö...
velo.clubbers.ee velo clubbers

rai66
Rattur

Postitus Postitas rai66 » 02. 09. 2008. 13:03

kaisa kirjutas: mitte ei kire siin pikamaa sõitjad.
Kukk kireb laudas, kui sa veel ei tea. Võid ka loomaaias käia. Enamikel siinsetest foorumlastest on lihtsalt pikk elu- ja rattasõidukogemus ja seetõttu avaldavadki viisakalt oma arvamust ja üritavad head nõu anda.

gandalf
Rattur

Postitus Postitas gandalf » 02. 09. 2008. 16:00

Üks lisanüanss - kui matkasõit on täisvõistlus, siis ei ole enam olulist pointi ka väiksemal stardimaksul :D

Kasutaja avatar
erikr
Admin

Postitus Postitas erikr » 02. 09. 2008. 17:04

gandalf kirjutas:Üks lisanüanss - kui matkasõit on täisvõistlus, siis ei ole enam olulist pointi ka väiksemal stardimaksul :D
niipalju kui ise olen tähele pannud, on alati olnud kasvõi sümboolnegi stardimaksu vahe sama võistluse eri distantsidel. Nii Eestis kui välismaal.
mis väljakutse? kiirabil ja politseil on väljakutse, minul on töö...
velo.clubbers.ee velo clubbers

Vasta

Mine “Eesti võistlused”