Nii. Mis värk nende numbritega ikkagi on, mis kummide peal kirjas on (näiteks 700x18-25C)? Mida miski number näitab, mis erinevus neil on? Kas numbrid väliskummil näitavad väliskummi enese mõõte ja sisekummil sisekummi omasid või seda, milline sisekumm millise väliskummiga sobib? Kui suur võib see varieeruvus olla, et kummid õigesti alla läheks?
Ja üleüldse, mida enamus eelistab, kas auguga kummi prügikasti poole teele saata (sisekummidest siiski räägin ikka) ja uus alla panna või on mõtet lappida ka? Või on ka see individuaalne ja puhtalt maitseasi, et üks viitsib jännata ja katsetada erinevaid kummilappimismeetodeid, teine eri marki kumme, mõni siledat, mõni mustriga väliskummi?
Ma ei oska eriti paremini küsida ka ja situatsioon on eriti idiootne arvestades seda, et olen sõitnud päris palju ja on tulnud ka palju kummivahetusi ette. Enamasti aga piirdub asi sellega, et võtan katkise kummi või alles jäänud pakendi kaasa ja lähen rattapoodi, et tere, mul on vaja mingit sellist asja. Tavaliselt igasugused rattapoe kutid on mulle sobivat asja müünud küll. Aga noh, ehk oskaks ma teinekord siis ilusamini küsida.
Mõõdud kummide peal
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Re: Mõõdud kummide peal
toodud number on sisekummi oma ning tähendab seda, et sobib 18-25 mm laiadele 700 (mnt) kummidele.
väliskummi mõõt on näiteks 700x23, mis tähendab läbimõõt 700 ja laius 23 mm.
pikemalt tarka juttu http://sheldonbrown.com/tire-sizing.html" onclick="window.open(this.href);return false;
katkisi õhukumme paikan.
väliskummi mõõt on näiteks 700x23, mis tähendab läbimõõt 700 ja laius 23 mm.
pikemalt tarka juttu http://sheldonbrown.com/tire-sizing.html" onclick="window.open(this.href);return false;
katkisi õhukumme paikan.
Okei, selge
Ja tõenäoliselt kui on numbrid näiteks 18/25, siis on lihtsalt tähistatud erinevalt, et tähendab sedasama, mis 18-25, eksole?
Mis tähed need numbrite järel on? Näiteks C või F/V?
Kui maanteekummi on vaja, siis peab alati seal ees 700 olema järelikult?
Või seesamanegi.. ma lähen loen tarka linki parem enne rumalate küsimuste küsimist, tõenäoliselt seal on olemas kõik, mis teada tahtsin; ei osanud ennemalt õige märksõna all googeldada
Ja tõenäoliselt kui on numbrid näiteks 18/25, siis on lihtsalt tähistatud erinevalt, et tähendab sedasama, mis 18-25, eksole?
Või seesamanegi.. ma lähen loen tarka linki parem enne rumalate küsimuste küsimist, tõenäoliselt seal on olemas kõik, mis teada tahtsin; ei osanud ennemalt õige märksõna all googeldada
18/25 näitab et see õhukumm sobib 18-25 laiusele, F/V peaks olema Presta ventiil. Maantekummid üldjuhul jah 700*...mmetalh kirjutas:Okei, selge
ei hakka uut teemat tegema ja küsin, et kas keegi teab tabelit millega on võimalik tollmõõtu viia vastavusse selle mm mõõduga.
Riho
Riho
minu meelest on nii, et ajalooliselt ongi markeeringud kas tolli- või meetermõõdustikus.9snow kirjutas:ei hakka uut teemat tegema ja küsin, et kas keegi teab tabelit millega on võimalik tollmõõtu viia vastavusse selle mm mõõduga.
Riho
kas sa mu ülalpool toodud lingil toodud lehte juba külastasid?