wylde kirjutas:Siin peab tegema väga suurt vahet, millise eesmärgiga sa võistlustesse sekkud. Kui sa mõjutad kasvõi ühe võistleja positsiooni sõidu käigus, siis on see kõrvaline abi, mida võistluste käigus ei tohi kasutada...
Aga kui ma nt vean vabatahtlikult tervet gruppi 20 km järjest?
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
wylde kirjutas:... eetliline küsimus, teised ju on maksnud sõidu eest.
Nii lõpuks tuli sisse ka tasu teema. Siin on mul kaks seisukohta. Rõhutan, et need on minu isiklikud seisukohad, kuivõrd olen otseselt või kaudselt puutunud kokku erinevate sõitude korraldamisega.
Kui on tegemist MTB võistlusega, kus on vaja reaalselt rada ettevalmistada, märgistada jne, siis saan aru, et kasutan partisanina tasuta mingit loodud lisaväärtust.
MNT võistlustel aga piirdub raja osas orgunn üldjuhul stardi-finishi korralduses ja vajalikes kohtades gruppide turvamiseks turvajate paigutamises (sh eskort). Samas nt liiklust kinni ei panda. Seega pole partisanina kulgedes suurt vahet samal trassil suvalisel ajal (üksi või väiksema pundiga) kulgemisega, ära ka ei eksi. Ehk ei saa ka mingit otsest lisaväärtust.
Kokkuvõttes taanudb kõik loomulikult iga indiviidi ja tema sisemise eetikakoodeksi tasemele.
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"