allergia
allergia
küsimus selline Teile!!
kas kellelgi on ka allergiaga probleeme?? st et tavaelus see ei sega aga teatud ajal suvel ja sügisel põrguks muudab elu. st et sõites ainult tunda annab, kui nii sama olla ja jalutada siis ei ole midagi , aga sõites vist allergeenilste ainete osa suurem siis elu põrguks teeb.
Kas kellelgi on sama probleemi või oskab nõu anda??
kas kellelgi on ka allergiaga probleeme?? st et tavaelus see ei sega aga teatud ajal suvel ja sügisel põrguks muudab elu. st et sõites ainult tunda annab, kui nii sama olla ja jalutada siis ei ole midagi , aga sõites vist allergeenilste ainete osa suurem siis elu põrguks teeb.
Re: allergia
tilydon kirjutas:küsimus selline Teile!!
Olen juba pikaaegne allergik (põhiliselt laigud nahal, vahest ka silmade kipitus ja nohu). Enamasti suvel. Proovitud igasuguseid rohtusid ja ravisid. Pole aidanud. Viimastel aastatel olen tarbinud Claritin'i. Minu aastatetagune kogemus näitas, et koormuse ajal (eriti võistlus) läks nina just rohkem lahti.
Allergiaproove (allergeenide väljaselgitamist) tehti kunagi Hiiul. Suunas mind sinna perearst. Kohapeal oli ka allergoloog olemas.
Parimat,
There are seldom technological solutions to behavioral problems.
allergia on karm teema ja tõstatus täiesti arusaadav. see, et sõnade järjekord erineb tavapärasest ei tee küll teema mõistmist raskemaks. õigesti vastata oskavad allergikud ise või need kes nendega päevast-päeva koos elavad.surfar kirjutas:Mis värsiga luulet siia kirja panid? Allergia teeb elu põrguks? Mis siis viga, et elada enam ei lase? Imelik teema sul. Ehk täpsemalt, siis oskaks ehk kommenteerida.
Mul on ka allergia ja ma ei tea päris täpselt mille vastu. Aga niisama olles see mind tavaliselt ei sega, aga vahepeal on nina totaalselt kinni ja ei tule üldse õhku läbi. Ja sõitmas olles segab see ka ja ikka päris palju, sest treeningul madala pulsiga pole eriti mugav suu kaudu ähkida. Tahaks allergiaarsti juurde minna, aga perearst andis vist vale telefoninumbri
Järsku rattasõiduXavier kirjutas:Mul on ka allergia ja ma ei tea päris täpselt mille vastu. Aga niisama olles see mind tavaliselt ei sega, aga vahepeal on nina totaalselt kinni ja ei tule üldse õhku läbi. Ja sõitmas olles segab see ka ja ikka päris palju, sest treeningul madala pulsiga pole eriti mugav suu kaudu ähkida. Tahaks allergiaarsti juurde minna, aga perearst andis vist vale telefoninumbri
No Pain No Gain
Mingit inffi võib leida http://www.allergialiit.ee.Xavier kirjutas:Mul on ka allergia ja ma ei tea päris täpselt mille vastu. Aga niisama olles see mind tavaliselt ei sega, aga vahepeal on nina totaalselt kinni ja ei tule üldse õhku läbi. Ja sõitmas olles segab see ka ja ikka päris palju, sest treeningul madala pulsiga pole eriti mugav suu kaudu ähkida. Tahaks allergiaarsti juurde minna, aga perearst andis vist vale telefoninumbri
No nüüd on arusaadav, et sul allergia hingamist segab. Muidu võid teb mida mõelda. On ju igasugust allergiat - koerte, kasside, shokolaadi, heina jms vastu. See, et nina kinni on üks tüüpilisemaid asju. Osadel aitab kirurgiline sekkumine, osadel mitte. Tavaliselt ilmneb see kuumade ja kuivade ilmade ajal. Siis on õhus kõige rohkem kõiksugu õie- jms. tolmu. See kuivatab nina limaskesta veel rohkem ära ja tundubki, et ninast õhk läbi ei tule, kuna nina on seest tursunud. Olen ka ise mõningal määral selle all kannatav, aga enne sõitu olen asja leevendanud veega nina niisutades. Nagu arst ütles, et 80% sportlastest on pannud endal nina tuksi Xymeliniga nohu korral. See hirmus rohi võtab küll nina hästi lahti, aga rikub ka limaskesta ära ning edaspidi võibki jama käes olla. Ja ega enam siis pidagi parata saa, kui tuleb noa alla ronida, kui tahad tippsporti teha.
Ilmselt ikka ainult arst abx. (internetist leiad materjali http://www.kliinik.ee, esmaabi.kolhoos.ee, http://www.inimene.ee). Norra suusatajad panid mingit rohtu (et bronhid paremini lahti saada) - vist oli bromhexiin.tilydon kirjutas:just peangi silmas seda , et allergia segab hingamist ja erinevad rohud ei aita teatud ajal. silmasid saab kaitsta prillidega , aga kas on ka mingit võimalust või eraldi ravimeid hingamisteede kaitseks??
Allergia kõige suurem puudus ongi see et ta ju elamist otseselt ei takista (va. radikaalsemad allergilised bronhiaalastma vormid) - seega kas ei viitsi ise rahulikumal perioodil raviga tegeleda või siis ei suuna arstid uuringutele.
Ise käisin sel kevadel nõelravi saamas (4-5 korda) ja lühiajaliselt Kuressaare sanatooriumi soolakambris - tundus et aitas.
Vanarahvas kasutas allergiliste hingamisraskuste puhul kartulikeeduauru sissehingamist.
mul on ntx B-vitamiinide vastu mingi kamm......
spordiarst soovitas kunagi Gerimax vitamiine, aga seal on
tugev B-vitamiinide kompleks.... tulemusena tekkisid mingid väikesed punased punnid... (tegelt terve meri selliseid) valgete otstega (öak)
kevaditi sööngi ainult lastele mõeldud multi-vitamiine... et hullemast hoiduda:)
(kokkuvõtteks : igaühel oma )
spordiarst soovitas kunagi Gerimax vitamiine, aga seal on
tugev B-vitamiinide kompleks.... tulemusena tekkisid mingid väikesed punased punnid... (tegelt terve meri selliseid) valgete otstega (öak)
kevaditi sööngi ainult lastele mõeldud multi-vitamiine... et hullemast hoiduda:)
(kokkuvõtteks : igaühel oma )