Sorri, et uus liituja sukeldub kohe hulludelehele, aga hüva nõu kogenumatelt kuluks ära. Taustast: aastake on mul nüüd läinud pekipõletamisega, tublimad sportlasajad (vt. a'la
http://www.epl.ee/artikkel/442889" onclick="window.open(this.href);return false; ) on üle 20 a tagune unistusmälestus, reaalsus aastake tagasi aga see, et elu EV-s on läinud 20 aastaga paremaks ca 1 kg/aastas. aga kevadel võtsin kätte ja ostsin MTB-ratta ning tänaseks on pekist ca 10 kg hävinud (ca 5 veel eesmärgini, s,h. suusamaratonideni) kuid reegel, et pulss "võistlustel" mitte üle 170 on jäänud (elu on armas ja vana hea "Polar" aitab seda meenutada). Hakkasin kevadest alates proovima MTB-d sõita, sh. Elione (mis on paari väljajäänuga siiski minu põhimaht treeningkilometraažist) ja hakkas hullult meeldima - samas põlnd mõeldki, et Haanja 100 ette võtta - põhjuseks Saku 100 lootusetu, kuid vastavalt juhendile "väärikas" mitte-täielik läbimine kevadel. Aga nüüd nigu hakkas kribelema et äkki.... Kummidki sai balloonimaks vahetatud... Seni valusaim mälestus kevadine Jõelähtme (krt, no ei oodand kohe esimeses stardis sellist turnimist ja Estoniasse Kreisiraadio kontserdile jõudsin naise käevangu üliväganapilt) ja suvine Rakvere (1. tõsine kramp läbi aegade), kuid leian, et kaine 170 pulsi limiit on siiski võimaldanud mulle rohkem lootust kui näiteks H100 foorumis 27. 08. 2008. 16:45 postitatud küsimuse vastus (mul kevadise! Rõuge läbimine 5 h asemel ca 4h). Ja et max170 pulss tähendab, et mida pikem distans, seda vähem oluline on alguse "tulistamise" ajavõit (teises pooles niikuinii ei jõua jalad enam pulssi üles lükata) ja sümpaatseks muutub 27. 08. 2008. 13:30 postitatud kogemus, et "tapab tempo, mitte distants". Ja nüüd, kui TRM ca 4,5 h läbimine alla 170-ga tundus kui tegelikult liighea mõnulemine, tekkis küsimus Haanja 100-st. Ehk keegi sarnase saatusega (kaal 90+) kommenteeriks... et kui ränk (millega võrreldav) rada on ja kas jõuaks ikka väärikalt kohale enne finiši sulgemist...