Karbonkahvel vs amort
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Karbonkahvel vs amort
Tere. Sooviksin siis arvamusi, kas oleks mõttekas uue amordi asemel ehk hoopis karbonkahvli poole vaadata? Praegu RS Dart 3 all, mis ei ole just liialt kerge, lisaks veel ta ei toimi mu meelest nii hästi kui võiks. Pealegi ei saa ma hästi tema lenksulukuga hakkama- nimelt kohati, kus võiks ta lukust isegi lahti lasta, ei jõua väga hästi seda teha. Faktiliselt sõidangi seega pea kogu aeg lukus lenksuga. Niipalju kui ma aru saan, siis ta 100% lukus küll ei ole, st veidi ikkagi vajub läbi. Põhiliselt sõidan siis EEC + väiksemad MTB maratonid, sel aastal proovin nähtavasti ka H100 ära. Trenni olen siiani teinud valdavalt maanteel, kuid järgmisel hooajal plaanin ikka rohkem metsa ka eksida. Siiani mõtlesin rohkem uuele amordile, kaaludes peamiselt R7 ja Reba vahel (peamiselt hinnaklassi ja saadavuse tõttu), aga järsku tekkis mõte, et ehk prooviks amordi asemel hoopis karbonkahvlit. Jõulumäel ja TRM-il kasutasingi alukahvli ja tubeless kombinatsiooni, täitsa hea tundus Aga mida asjatundjad arvavad, kas karbonkahvli (nt Merida) ja tubelessi kombinatsioon mängiks Eesti oludes välja? Või peaks siiski pigem vaatama uue amordi poole?
Re: Karbonkahvel vs amort
siit -> viewtopic.php?f=6&t=19756 leiad üht-koma-teist jäiga kahvli kohta. Ise soovitan omada võimaluse korral mõlemit, sest eestis on piisavald selliseid võistlusi, kus üks annab teise ees olulisi eeliseid ja vastupidi. Ise vahetan harki vastavalt tujule/rajale. Aega ei võta see rohkem kui 5min, koos kõigi sättimistega.
"...selleks on spets vaha mis lastakse raami sisse jägendab ja vähendab kaalu..." - And it really works...
"Studies have shown that riding a bicycle everyday makes you more awesome than the general population!" - And it really works...
Velo Clubbers
Rattastuudio Jooks - muhedaim rattapood
"Studies have shown that riding a bicycle everyday makes you more awesome than the general population!" - And it really works...
Velo Clubbers
Rattastuudio Jooks - muhedaim rattapood
- vigurivänt
- Rattur
Ma oman ka mõlemaid ja ütlen, et on ikka mõnus mäest olla söösta amordiga, kui mõned võistlused on jäik hark all olnud. See kus mingi parasjagu kasulik on pead ise avastama. H 100 ma jäigaga ei läheks. Minu Merida carboni ja R7 kaaluvahe on ca 700 g ja R7 lukustab ikka väga lukku(iseasi kui palju ta muidu mängida annab), seega palju sellega ei võida. Ühesõnaga, ma alustaksin korralikust amordist ja edaspidi panustaksin mujale. Nagu eru sain on alukahvel juba olemas, see ajab ka asja ära.
Tark ei torma!
OK, tänud arvamuste eest Aga kumba sel juhul eelistada- kas RS Reba't või R7-t? Need oleks võimalik ka kiirelt kätte saada (enne laupäevast katsumust Haanjas). Või soovitate hoopis mingit järgmist varianti? Üle 5k ei tahaks välja käia, need saaks kummagi ~4,5k eest.
- vigurivänt
- Rattur
Ise olin ka sama valiku ees kunagi. Tõsi RS Sid Team oli ka nimekirjas. Lõpuks otsustasin R7 kasuks vaid hoolduse ja lenksuluku pärast. 3 aastat pole amordiga ühtegi probleemi olnud, samuti töötab laitmatult lenksulukk. Eelnevalt olin käppinud 3 RS-i ja kõigil oli lenksulukuga probleeme. Mõlema variandi korral saad ikka korraliku asja.Raix kirjutas:OK, tänud arvamuste eest Aga kumba sel juhul eelistada- kas RS Reba't või R7-t?
Tark ei torma!
Mina vaatan oma mätta otsast ja tõden, et sul on vedanud Minu R7-lt keerati sel suvel lukustuse osa välja ja tekkinud auk täideti kruviga, et vesi sisse ei läheks - lukustus lihtsalt lakkas töötamast ja polnud mõtet seda seal peal enam hoida. Nüüd töötab nagu tavaline amort ilma lukuta. Võiks ju uue lukustuse tellida aga pole veel viitsinud, pealgi uus amort on toanurgas ootamas. Tean veel paari inimest, kes on R7-tega rahul pole. Lisaks lukustuse jamadele on ta minu meelest sõidu suunas pehme (esipidurit vajutades hakkab ratas all vibrama edasi-tagasi).vigurivänt kirjutas:3 aastat pole amordiga ühtegi probleemi olnud, samuti töötab laitmatult lenksulukk.
If everything's under control, you're going too slow!
Mul on umbes sama jama, ainult, et mina seostan seda kaelakausi laagritega. Nimelt uute laagritega see probleem lakkas. Ja mingi aja pärast hakkas taas. Pole teisi amorte testinud selle probleemi lahendamiseks.KaupoR kirjutas:Mina vaatan oma mätta otsast ja tõden, et sul on vedanud Tean veel paari inimest, kes on R7-tega rahul pole. Lisaks lukustuse jamadele on ta minu meelest sõidu suunas pehme (esipidurit vajutades hakkab ratas all vibrama edasi-tagasi).vigurivänt kirjutas:3 aastat pole amordiga ühtegi probleemi olnud, samuti töötab laitmatult lenksulukk.
Kusagil on silma jäänud, et raamid on projekteeritud teatud pikkusega amordikäigule. Mul on selline tunne, et minu raam on mõeldud 100se kääiguga amordile, aga mul on 80. Aeglastes lainetes ja järsu laskumisega kohtades on nippel kerge tulema .
see rattasõit on viinud kõik mu finantsid ja .....
Manitou R7 teemal sai värskelt jahutud ka SIIN.
Veelkord juhin tähelepanu sellele, et on vahe, kas tegu on nö isemõtleva või manuaalselt lukustatava amordiga. Minul pole isemõtlevaga probleeme olnud. Sisuliselt kõik kirjeldatud lukustusprobleemidest esinevad manuaalse lukustusega R7-tel.
Veelkord juhin tähelepanu sellele, et on vahe, kas tegu on nö isemõtleva või manuaalselt lukustatava amordiga. Minul pole isemõtlevaga probleeme olnud. Sisuliselt kõik kirjeldatud lukustusprobleemidest esinevad manuaalse lukustusega R7-tel.
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"
Täpsustan - lenksult lukustatavaga on probleeme. Kroonilt lukustataval neid problasi pole. Kui viimasele integreerida mõni universaalne lukk külge, peaks täitsa bro olema.Mati kirjutas:Sisuliselt kõik kirjeldatud lukustusprobleemidest esinevad manuaalse lukustusega R7-tel.