Jalgratas talvel
Jalgratas talvel
Mis temperatuuril võiks minimaalselt talvel hoida jalgratast pikemat aega? Ratas on amortidega.
Re: Jalgratas talvel
Mõtled talvel rõdu peal?
marek9134 kirjutas:Mis temperatuuril võiks minimaalselt talvel hoida jalgratast pikemat aega? Ratas on amortidega.
Temperatuur polegi vast nii oluline kui niiskus mis võib rattal "kontidesse pugeda"
Mõtlesin jah, et rõdul hoiaks. Kunagi sai vist kusagilt loetud, et ei ole eriti hea väga külmas ratast hoida. Selletõttu vajan kinnitust ja infot veidi.
Võta amort (amordid) küljest ära ja rõdule ning katte alla - ei juhtu sellega midagi.
PS. Minu ratastega pole siiani isegi talvel sõites midagi juhtunud
Kumm vahest praguneb, muud väga ei juhtu kui kuivas on.
üks hea nipp kuidas ratast talvel hoida (ärge seda järgi tehke palun)viid rattapoodi hooldusesse ja lähed alles kevadel järgi.telefoni ka vastu ei võta kui poest helistatakse või annad vale numbri
paraku selliseid inimesi on
Kummi teeb praguliseks UV kiirgus, mitte temperatuur ! Jah, eks ta ikka suure miinus kraadiga rabedamaks läheb, aga kui ei kasuta, ei juhtu ka midagi.Villem T kirjutas:Kumm vahest praguneb, muud väga ei juhtu kui kuivas on.
PS. Kuldsel nõuka ajal värviti suviti seisvate traktorite haagistel rehvid hõbedase värviga üle et ei praguneks. Asja point oli see, et hõbedane värv peegeldas UV kiirgust tagasi/eemale.
-
- Rattur
Kui jalgratas talveks rõdule panna, kas tuleb kummid tühjaks lasta?
Ei, jäta ikka täis.H_M_Murdock_EST kirjutas:Kui jalgratas talveks rõdule panna, kas tuleb kummid tühjaks lasta?
-
- Rattur
Mingist kodumaistest nõuannetest lugesin, et võiks siiski natuke õhku välja lasta, et kummid ei hakkaks lõhenema...
Ja kui pood pankrotti läheb...metslane kirjutas:üks hea nipp kuidas ratast talvel hoida (ärge seda järgi tehke palun)viid rattapoodi hooldusesse ja lähed alles kevadel järgi.telefoni ka vastu ei võta kui poest helistatakse või annad vale numbri
Ainus kahjustus, mida rattal olen ekstreemtemperatuuride puhul täheldanud, on see, et seal 30 kraadiga sõites lähvad trossiümbrised praksti pooleks. Sel ajal olid veel vist sellised Turisti tüüpi kõrid, kus seespool oli spiraali keritud traat ja väljas miskist plastikust nahk - see läkski katki. Samuti läks katki ka ühe lääne rattaluku trossi ümbris, kui luku väikseks kerisin ja tahatasku panin.
Liigne kuumus teeb jah kummidele liiga: korra oli miski erisõit kuhugi koos instruktorihärraga, kus lõpp-peatuses oli palju aega ja mitte midagi polnud teha. Otsustasime rattad ligi võtta ja looduskauneid kohti vaadelda. Mina kiskusin rongi masinaruumis kõik aknad lahti, et tuulduks ja kuumus ratastele liiga ei teeks, instruktor käis aga mul perse taga ja pani aknad kinni, sest nii on ette nähtud ja et freoonkustutus tulekahju korral tühja ei läheks. No olid siis rattad paar tundi rongi masinaruumis ja mis juhtus - minu võidukakummid elasid selle 90kraadi üle, instruktorihärra meesteka esimene kumm aga oli nagu kassi alla neelanud madu vahepealt jäme ega käinud läbi kahvli. Ei saand ta ei looduskauneid kohti imetleda ega ka õhtul omal käigul koju.
Liigne kuumus teeb jah kummidele liiga: korra oli miski erisõit kuhugi koos instruktorihärraga, kus lõpp-peatuses oli palju aega ja mitte midagi polnud teha. Otsustasime rattad ligi võtta ja looduskauneid kohti vaadelda. Mina kiskusin rongi masinaruumis kõik aknad lahti, et tuulduks ja kuumus ratastele liiga ei teeks, instruktor käis aga mul perse taga ja pani aknad kinni, sest nii on ette nähtud ja et freoonkustutus tulekahju korral tühja ei läheks. No olid siis rattad paar tundi rongi masinaruumis ja mis juhtus - minu võidukakummid elasid selle 90kraadi üle, instruktorihärra meesteka esimene kumm aga oli nagu kassi alla neelanud madu vahepealt jäme ega käinud läbi kahvli. Ei saand ta ei looduskauneid kohti imetleda ega ka õhtul omal käigul koju.
mustal taustal helendab must vari
Mis nende amortidega külmas seistes juhtuma hakkab?Rivo kirjutas:Võta amort (amordid) küljest ära ja rõdule ning katte alla - ei juhtu sellega midagi.
tervisesport om umbõle hää
Amordiga hakkab seda juhtuma mida siin Hoolduse osakonnas eelmises teemas räägitakse. Ehk siis pakun, et külm ei ole tihenditele hea.
Gravitatsioon teeb oma töö kiirelt ja korralikult!
mul pole ühegi amordiga veel talvel probleemi olnud (7 talve kogemust).
Kasutatud isendid on olnud Marzocchi Z2, Skareb Platinum, Skareb Super, RS Sid Team.
Kasutatud isendid on olnud Marzocchi Z2, Skareb Platinum, Skareb Super, RS Sid Team.