Kahejalgsed "koerad"

Kõikvõimalikud mõtted, mis tulevad pähe kui pole ammu sadulasse saanud või oled sinna liiga kauaks jäänud.
Vasta
hall kass
Rattur

Kahejalgsed "koerad"

Postitus Postitas hall kass » 18. 05. 2009. 02:15

Kui juba koertele pühendatud teema olemas on, miks mitte siis lahata ka juhtumeid meie liigikaaslastega... ehk siis igasugu jotade, narkarite, osside ja muude psühhidega, kellega jalgratturid on pidanud kokku puutuma :)

Ise olen seni kergelt pääsenud. On küll taga aetud, on loobitud mu pihta kive ja pudeleid. Ühe korra üritati ratast ära ka võtta - Excellenti ööklubist möödumisel (Tartus Laial tänaval) kargas sealt kolm tüüpi välja, kohe mulle kallale ja kiskuma, et "anna ratas siia nahh, anna ratas siia". Ilmselt taheti sõita ja vokk siis kuhugi põõsasse või Emajõkke saata - rahalist väärtust sel ju pole :wink: Aga vennad olid end nii sassi joonud, et mul oli üsna kerge koos rattaga sealt minema saada. Lihtsalt hetkel, mil üks suutis mu ratta selga istuda, lükkasin ta pikali, teised kargasid ka tiba eemale ja kaabet ma sealt panin.

Ühel tuttaval aga läks eelmisel suvel kurvemini (nagu ta mulle rääkis). Uue kaubamaja juurest päise päeva ajal mööda sõites hüppas ossikamp teele ette (kümmekond ahvi pundis), piiras ümber. Veidi mölisemist, siis kaks ossi haarasid tal kätest, kolmas ajas käpa taskusse ning leidis mobiili ja mp3 pleieri, need asjad tüüp kohe ka omastas. Ratas neile huvi ei pakkunud ja peale paari lõuahaaki lasti ohvril minna.

Kasutaja avatar
Soobel
Rattur

Re: Kahejalgsed "koerad"

Postitus Postitas Soobel » 18. 05. 2009. 11:47

Mis asjad need ossid on? Kastreeritud oinad? Jäärad? Idasakslased? (ei jaga kõiki tänapäeva slängisõnu)

Viimasel ajal pole igasugu töllakatega kokkupuuteid olnud, ilmselt seepärast, et põrutan põhiliselt mööda autoteid, kus neid eriti ei tolgenda. Laupäeva öösiti kl4-5 paiku ikka tolgendab selliseid ka päris sihitult ja igal pool, siiski probleeme pole tekkinud. Vanasti, 10kond aastat tagasi kuskil parkides ja kõrvaltänavatel esines ikka kah olukordi, aga selle vastu tuleb käituda nii, nagu vaenlase tagalas - sõita tuleb kiiresti ja kustutatud tuledega. Siis jõmmid lihtsalt ei jõua reageerida, nad avastavad su liiga hilja. Ise mäletan mitmeid juhuseid, kus kamp lõi kümmekond meetrit selja taga kokku ja kostis vaid rõvedat sõimu. Sõbral olla korra tee ka blokeeritud, aga ta hoidnud julmalt kurssi ja kiirust, tulemuseks oli kägaras maas jõmm, tema aga pääsenud puhtalt, pannud korra vaid jala maha ja sõitnud edasi. Kuskil kaubamajade ääres jalgrattaga rahva hulgas manööverdamine on üldse üks ebaturvalisemaid asju - seal oled ju oma veloga nagu kana takus, ideaalne ohver, kelle taskuid tühjendada ja pärast lesta tõmmata. Nii et sõitke ikka lagedamates kohtades ja autoteedel. Autoteedel on siiski kord enamvähem majas, ole vaid ise mees ja osta tagavilkur-helkur.
mustal taustal helendab must vari

hall kass
Rattur

Re: Kahejalgsed "koerad"

Postitus Postitas hall kass » 18. 05. 2009. 23:58

Ossideks kutsutakse tegelasi, keda varem rullnokkadena tunti. Lihtsalt igaüks neist enam nokatsit ei kanna (küll aga meeldivad neile kapuutsiga dressipluusid), aga firmariided on au sees, fännatakse kiireid autosid (alaealised või vaesemad ossid sõidavad ka rolleritega, millel summuti eemaldatud või piiraja maha võetud), kuulatakse meistriim-muusikat, helisüsteemi juures ainsateks kriteeriumiteks peetakse võimsust ja bassiesitust. Muidugi nad suitsetavad ja joovad ning käivad avalikes kohtades ning kaubanduskeskustes istumas (tehes seda ka alkojoobes olles). Ja nagu narkosõltlasedki, ei karda nad toime panna kuritegusid - peksmised, vargused, röövimised, vandalismiaktid... pekstakse ja lõhutakse lihtsalt lõbu pärast. Varastatakse ja röövitakse näiteks alko saamiseks või rollerile bena ostmiseks. Ja mõni oss teeb neid tegusid ka selleks, et kambakaaslastele muljet avaldada.
Mees mehe vastu tavaliselt üsna nõrgad, kambas julgemad, mõni ka nii ebastabiilne, et viha korral kargab nuga pihku (mulle üks sihuke üritas kooliajal kakluses katkise klaasiga käekella näkku kinni lüüa, haav vajas õmblust, aga õnneks olid juba tollal arstide kasutuses need õmblust asendavad plaastrid ja lõppkokkuvõttes pääsesin kergelt).

No ja kuna ma juba teismeeast saati olen nendega kokku puutunud, näiteks juhtunud neid kogemata pealt kuulma jne, võin öelda, et nende seas mõnigi unistab mõrvast... jah, nii on - kui ikka tüüp otse oma kambakaaslastele räägib, et "oi tra kus tahaks kellelegi nuga anda fakk", no mida enamat arvata :)

"Kastreeritud oinad" on nimetusena täitsa omal kohal - nad pöevad tõesti mingit alaväärsuskompleksi, mida siis üritatakse "mehetegudega" varjata :D

Niipalju siis selgituseks.

Teemasse tagasi tulles aga - eelmisel suvel oli mul öösel ringi liikudes juhus näha päris hullu laastamistööd. Nimelt tol ööl oli Rüütli ja Laia tänava ristmiku ümbruses üsna palju jalgrattaid lukku pandud (eks need Zavoodi külastajate omad olid). Ning kui ma sealt mööda sõitsin, märkasin, et osadel ratastel oli sadul pihta pandud, osadel veljed kõveraks pekstud ja lenksud viltu väänatud... ühesõnaga, rattaid oli julmalt ja valimatult retsitud.

Vasta

Mine “Üldfoorum”