Postitus
Postitas indrek » 26. 06. 2009. 12:23
Tore, et siin arutelu käib. Küll aga väike palve, et kui see teema siia juba kord tehti, siis räägiks siin ikkagi ainul Veloniast ja jätaks muud brändid välja (kui keegi just otseselt ei võrdle). Üritame mitte läbustada!
Välimusest
Üritasin jälgida seda, mis rattamaailmas on ihaldusväärne, ilma, et kedagi kopeerida. Eks nii palju kui on clubbers.ee's kasutajaid, on ka erinevaid maitseid. Tunnistan, et korra käis peast läbi ka mõte teha siin väike hääletus, kuid otsustasin mitte, sest tõenäoliselt oleks siin läinud gigantide sõjaks. Miks valge-must-punane? Võite mind nüüd ebaoriginaalseks pidada, kuid läksin esijalgu kindlat/testitud rada. Julgen väita, et punane on palju enamatele meele järgi, kui näiteks kärts roheline, mida sai ka proovitud. Loomulikult ei saa kõigile korraga meeldida, kuid skeptilistematele julgen soovitada, et tulge vaadake oma silmaga (pildid ei anna kontrasti päris nii hästi edasi). Need kes on näinud on kiitnud. Tekstid on meelega väga suured ja mitte reklaami pärast vaid nii nad näevad lihtsalt paremad välja. Arvuti on mul photoshopi faile täis, kus on väikseid ja suuri, kitsaid ja laiu logosid ning julgen väita, et väike tekst jätab 60mm torul ebaproportsionaalselt väikse mulje. Kes arvavad, et tekstid pole loetavad, siis see on petlik mulje, mille jätab 2D pilt arvutis. Nimede kohta on minul lihtsalt personaalne eelistus mitte kasutada Reelikat ja Jaanikat vaid pigem numbri/tähe kombinatsiooni. Miks tekst ja mitte värviline logo? Ei meeldi üle disainitud keerulised/ümarad kirjud nimed - pigem lihtsad ja konkreetsed. Ahjaa ja sans-serifiga küll nüüd eksite mehed!
Päritolust
Võite härra PS jutu üleval pool veel korra läbi lugeda - kõik on õige. Vabandan, kui kellelegi on jäänud mulje, et Velonia on 100% made in estonia. Mina olen teinud disaini (välimuse) ja üritanud nii palju kui mulle on võimalust antud suunata/muuta ka ehitust/geomeetriat. Härraga, kes on minu kontaktisik Hiinas, käib meil praktiliselt iga päev skype's tihe arutelu, mis peab olema, kuidas peab olema, mis müüb ja mis ei müü. Nii üllatav kui see ka pole on neil seal nii mõnestki asjast hoopis teine arusaam. Näitaks olid nad aasta alguses veel väga kahe vahel, kas teha integ. postiga mnt raam või mitte kuid ma surusin iga päev, et ikka tuleb teha, muidu jääte ajast maha. Ka olid mtb raami nurgad neil minu arvates suhteliselt paigast ära jne. Tänagi on veel paar asja, millega ma rahul pole, kuid see on juba minu mure (ja oleks siin bad marketing). Hetkel on teemaks näiteks mtb carbon pöiad, kuid asi ei ole veel piisavalt küps! Küll aga on kogu selle asja eesmärk ikkagi jõuda sinna, et ükspäev on raamid täpselt sellised nagu mina olen nad konstrueerinud ning ma usun, et see on võimalik. Küll tähendaks see ka seda, et mõned muud poe-ketid/brändid paneks oma nime sinna peale, kuid minul sellest kahju poleks, nii kaua kuni ma saan enda tehtud raamiga sõita.
Kõik konstruktiivne kriitika on alati teretulnud - võite kirjutada siia, mailile, helistada või võime ka minna õlut jooma.
PS! Kogu Velonia asja ajan ma põhimõtteliselt üksi, seega palun mõistvat suhtumist, mis puudutab ajalisi ja ärilisi faktoreid! Miks ma seda teen? Aga sellepärast, et tänaseks on selge, et see on asi, mida ma üle kõige tahan teha!