Väike lugu
2008 TRM-l kruusane kurv, kaldusin parempoolsele äärele ja ratas kadus alt. Lõpuni sõitsin valudega küljes. Arvasin et ribid katki. Tegin pildi kuid onneks olid koik terved, kuid külg oli valus kuskil 1,5 kuud enne kui läks üle. Aastal 2009 Rõuge etapp -meeles oli eelmise aasta kukkumine .
Laskumisel mõõda asfalti mahapõõrdel järve äärde alla kruusale votsin omas mõttes laugema kurvi kuid siiski parempoolses osas kuhu oli kuhjunud arvatavasti eelnevate sõitjade kurvist lennanud kruus, olin praktiliselt sirgelt kruusal juba kui ratas nagu kadus alt, käisin täega vastu maad, arvatavasti maandusin õlale. Ajasin vaevaliselt end püsti, proovisin liigutada kuid tundsin et midagi on nagu jama. Õnneks oli läheduses teenätajad kes viisid mu ära med punkti. Seal oli selge sott-rangluu.
Sõitsime Pärnu-haiglasse selgus , et rangluu kolmeks ehk nägi välja nagu Zorro piitsalõõgi märk, lisaks killud ka veel kuskil. Arst arvas algul et peaks opi tegema kuid siis millegi pärast arvas ,et paneme niisama paika, pidavat olema palju pusimist opiga. Pandi siis mind mingile pingile istuma ja kaks med personali eest ja kaks tagant hakkasid mingit elastik sidet ümber minu venitama sealjuures mind painutades. See lõppes sellega et leidsin end põrandalt lamamas, jube õnnis tunne oli. Kuid millegi pärast ei saanud ma aru miks kõik mind vahivad . Siinjuures lisan ,et keeldusin nende teenustest edaspidi ja sain järjekorda opile Tallinnas. Tallina arst vangutas ainult pead kui mu pilti nägi ja küsis miks niimoodi tehti, siin ei pidavat olema midagi mõelda ainuõige lahendus olevat opp. Lohutas veel ,et Amstrong olevat ka poolteist kuud tagasi kukkund ja pandud plaat , kuid juba sõidab, mul sellest jube hea meel kuid täitsa nii see ei läinud.
Muideks olin must ja higine kui nad mulle selle asja ümber sidusid pidin pärast hirmsasti kannatama higise keha st. kaenlaaluste pärast kuna neid ei saanud puhastada. Ära ka ei julgend võtta nii et torkisin kaenlaaluseid mingi vatitopsiga et need ei läheks põletikku. Kohati oli tunne nagu põleks kaenlaalune.
Pidin küll oma katkise kondiga ootama viis päeva kuid asi tehti korda.
Peale oppi tunne jube-nagu kogu külg oleks viltu, pidev külma peal hoidmine, haav paranes visalt.
Nüüd on sees pikk plaat ja kaheksa kruvi. Paranemine vottis aega kuskil kaks kuud enne kui vaikselt hakkasin trenni tegema. Infot harjutuste kohta sain netist otsides
http://www.ndortho.com/Pt_Advisor-WEB/C ... acture.pdf
Sügiseks sain osaleda juba Jõulumäe, TRM ja Haanja 100-l.
Küljepeal magamine ei tulnud kõne alla enne aasta lõppu –praeguseks juba ok.
Kas kellegi kogemust mis selle plaadiga saab, praeguseks ei sega –kas tuleb välja votta voi jääb sisse.
Endal meeles kuskilt ei voib sisse jääda kui ei sega.
Kas väljavotmise järel läheb mingi aeg mille jooksul treenida ei saa, st haavad peaksid ju paranema.
Soovitan kindlasti kõigile kel peaks midagi sellist juhtuma teha opp, st paranemine kiirem.