LX vänt
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Re: LX vänt
standartsed on küll, aga standardeid on mitu. Shimano on LX-i teinud üle 10 aasta ja oma esihammaka kinnitusstandardeid muutnud vähemalt 3 korda. Seega võta vänt ligi, kui poodi lähed. Küll nad seal ise mõõdavad ja sobiva hammaka leiavad. Kui hästi läheb ja pappi on, saad võib-olla isegi XT keskmise hammakaBambu kirjutas:selline küsimus et ostan endale kohe kasut LX vändad millel kõik hammakad peale keskmise on korras, aga kui osta uus keskmine siis kas pean küsima poest LX keskmist ammakat on need keskmised standartsed?
keskmine hammakas ei maksa minu teada väga palju,300 äkki? vahet pole kas xt või lx,peaksid ühed vist olema? stx kindlasti ei sobi,mõõdud hoopis teised....võin ka väga puusse panna selline asi,et keskmine hammakas kulunud on ka kummaline,sest enamasti sõidad ju ikka suuregaBambu kirjutas:suured tänud:) aga seda tahaks ka teada et kas see keskmine peab tngimata just LX olema sest ei taha nii palju pappi välja käia kui see maksab et kas sinna mõni odavam variant ka sobib (STX?) või mõne teise tootja oma(mitte shimano)?
kett osta kindlalt uus kui hammakad korralikud!Esihammakatele haakub ka kulunud kett,aga hakkab kohe hammakaid kulutama ja see läheb sul kokkuvõttes kallimaks kui uus kett!Bambu kirjutas:ma ostan ühelt võistlejalt need, ta ütles et ta tavaliselt kasutab ainult keskmist sellepärast ongi keskmine kõige rohkem kulunud esimen ja kolmas on nagu uued nii korralikud et ma ei olgi kindel kas mu kett sinna haakubki üldse mul mingi 6kuud vana srami kett
vähe on neid võistlejaid kes keskmisega sõidavad
Mulle jäi silma UrmasL postitus: viewtopic.php?t=2223&highlight=keskmi%2A
ma mingi eriline trööpaja pole et selle ketiga olen kuskil 4000 km max sõitnud ja kassett taga on ka korralik(sama vana kui kett). Aga muidu on jah see octalink LX vänt.See eelnev lause mul "esimene ja kolmas hammakas on nii korralik et ei taegi kas mul see ketiga haakub..." oli naljaga pooleks tahtsin seda rõhutada ainult et esimene ja kolmas hammakas on sellel tõesti täitsa korralikud.
Mis moodi sa ühe ketiga 4000 km sõidadBambu kirjutas:ma mingi eriline trööpaja pole et selle ketiga olen kuskil 4000 km max sõitnud ja kassett taga on ka korralik(sama vana kui kett). Aga muidu on jah see octalink LX vänt.See eelnev lause mul "esimene ja kolmas hammakas on nii korralik et ei taegi kas mul see ketiga haakub..." oli naljaga pooleks tahtsin seda rõhutada ainult et esimene ja kolmas hammakas on sellel tõesti täitsa korralikud.
Mina vahetan ketti ega 600-700 km tagant, rekord on 450 km ja kett oli läbi. Kui sa nii sõidad siis vahetad sa korraga keti, kasseti ja esimesed hammakad!!
Mis seal salata, tegemist ühega nendest (siis see 175mm variant). Aga müüja pole minacowrider kirjutas:Mulle jäi silma UrmasL postitus: viewtopic.php?t=2223&highlight=keskmi%2A
Kommenteeriks veel niipalju, et keskmine hammakas läheb sinna arvatavalt ka Deore oma (teras). LX ja XT keskmine hammas on alumiiniumist. LX keskmine hammaksa oli HE's minuteada u. 500 eeku.
Mis puutub kulumisse, siis keskmine ja suur kuluvad enamvähem võrdselt. Suuremat küll kasutad rohkem aga tal on ka rohkem hambaid ja rohkem puutepinda. Tunda aga hakkab andma keskmise kulumine oluliselt rutem (märja/mudaga tekib chainsuck)
Seega Bambu saab hea vända kui keskmise ära vahetab. Tuleb proovida kuidas kett uue vändaga käib ja vajadusel (4000km tegelt juba viitab sellele) vahetada ka kett ja kassett.
Ja kui ikka suure kettaga ka mingi jama on, siis sinna sobib Deore hammakas kah (hinda ei tea aga ma pakun ka midagi 500 eek kanti) Niiet las Bambu arvutab võimalikud variandid läbi ja leiab müüjaga kokkuleppel mõistliku hinna sellele vändale.
Kui sa Bambu oled ikka veel kindel, et tahad vahetada ainult keskmist hammakat, siis V+ poes ripub seina peal mingi Specializedi hammasratas, tal mingit marki peal ei ole, aga must ja alumiiniumist ta on, eks ta sinna LX, XT kanti vast kisub. Letihind oli 390.-, vaata ise mis hinnaga saad.
P.S. Jutt käib 4-poldi kinnitusega hammakast, sellele terashalli karva octalink LX käpale.
P.S. Jutt käib 4-poldi kinnitusega hammakast, sellele terashalli karva octalink LX käpale.