külm ilm ja silmade kaitsmine
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
külm ilm ja silmade kaitsmine
Algaja talirattur jätkab küsimuste esitamist.
Tegin täna kerge 1,5 tunnise sõidu, õhusooja oli -11 kraadi. Õieti oli tegemist pigem külma ilma varustuse testimisega. Kõik enam-vähem OK, aga silmadesse ja silmaümbrusse lõikas algul küll üsna valusasti sisse. Olen prillikandja. Kas on mingeid variante, mida tavaprillile otsa panna, a la mäesuusaprill (mäletan, et nägin justkui kunagi mäesuusaprilli, mis oli külgedelt lahti, nii et tavaprillisangad mahtusid kenasti ära) vms.? Palun kogemusi.
Tegin täna kerge 1,5 tunnise sõidu, õhusooja oli -11 kraadi. Õieti oli tegemist pigem külma ilma varustuse testimisega. Kõik enam-vähem OK, aga silmadesse ja silmaümbrusse lõikas algul küll üsna valusasti sisse. Olen prillikandja. Kas on mingeid variante, mida tavaprillile otsa panna, a la mäesuusaprill (mäletan, et nägin justkui kunagi mäesuusaprilli, mis oli külgedelt lahti, nii et tavaprillisangad mahtusid kenasti ära) vms.? Palun kogemusi.
Re: külm ilm ja silmade kaitsmine
Talvel võidki täiesti vabalt suusaprille kanda. Nii suusa kui rattaprillidest on versioone millel on sisse ehitatud koht optiliste läätsede kinnitamiseks. Samuti võid ju kontaktläätsi kasutada siis kui sõidad.
Tjah, mõtlesin, et äkki on olemas ka selliseid lahendusi, kus optiline prill alla jääb. Ja äkki on kusagil mõni taliratturist prillipapa, kel mõni hää lahendus kasutuses ja mõistab mullegi soovitada.
Läätsed ei kaitse silmi kuidagi külma puhul. Pigem soovitaks ilma nendeta nii külmaga sõita kui on tõesti vajadus alla -10°C sõitma minna.Cly/Suva kirjutas: Samuti võid ju kontaktläätsi kasutada siis kui sõidad.
Ma ei mõelnudki, et läätsed kaitsevad. Läätsedega saad lihtsalt normaalset ratturi või suusaprillid ette panna enne kui uhama lähed.tarmo kirjutas:Läätsed ei kaitse silmi kuidagi külma puhul. Pigem soovitaks ilma nendeta nii külmaga sõita kui on tõesti vajadus alla -10°C sõitma minna.Cly/Suva kirjutas: Samuti võid ju kontaktläätsi kasutada siis kui sõidad.
Suuremate motokrossi/mäesuusa/lumelauaprillide alla mahuvad ka tavalised pisemad prillid. Talvised topeltklaasiga variandid on kindlasti jäävabamad. Pääseb spets hoidjate/raamide/läätsedeta.kkim kirjutas:Tjah, mõtlesin, et äkki on olemas ka selliseid lahendusi, kus optiline prill alla jääb. Ja äkki on kusagil mõni taliratturist prillipapa, kel mõni hää lahendus kasutuses ja mõistab mullegi soovitada.
suusaprillidel kipub pilt niigi üsna ruttu uduseks minema ja eriti kiiresti toimub see soojemate ilmadega +-5 ja hetkel kui hoog väheneb (st sundventilatsioon lülitub välja )
kui sinna alla tavalised prillid panna, siis liigub õhk veel kehvemini ja mu kogemus ütleb et ei loe siin see kas suusaprill mõeldud tavaprillikandjale või mitte. 10 a prillikandja staažiga olen taandunud selleni et kui vähegi kannatab, siis ei jända suusaprillidega ja kui enam muud moodi tõesti ei saa (tihe lumesadu vms) siis püüan käsikaudu suusatada/lumelauatada kas siis ilma optiliste prillideta või vahelduvas uduvines suusaprillidega.
soovitan kasutada spets udutamisvastast prillikemikaali, mida korralikumas prilli ja spordipoes pakutakse. udumuret ta ei likvideeri, aga vähemalt lükkab grammivõrra edasi udu teket. töötab ka samamoodi nii optiliste, suusa kui ka ujumisprillide jne puhul.
väga mugav on muidugi suusaprillidega kontaktläätsi kanda, kui silmad kannatavad (mul kuivad silmad ja eriti seda ei praktiseeri)
kui sinna alla tavalised prillid panna, siis liigub õhk veel kehvemini ja mu kogemus ütleb et ei loe siin see kas suusaprill mõeldud tavaprillikandjale või mitte. 10 a prillikandja staažiga olen taandunud selleni et kui vähegi kannatab, siis ei jända suusaprillidega ja kui enam muud moodi tõesti ei saa (tihe lumesadu vms) siis püüan käsikaudu suusatada/lumelauatada kas siis ilma optiliste prillideta või vahelduvas uduvines suusaprillidega.
soovitan kasutada spets udutamisvastast prillikemikaali, mida korralikumas prilli ja spordipoes pakutakse. udumuret ta ei likvideeri, aga vähemalt lükkab grammivõrra edasi udu teket. töötab ka samamoodi nii optiliste, suusa kui ka ujumisprillide jne puhul.
väga mugav on muidugi suusaprillidega kontaktläätsi kanda, kui silmad kannatavad (mul kuivad silmad ja eriti seda ei praktiseeri)
-
- Rattur
[quote="maria"]suusaprillidel kipub pilt niigi üsna ruttu uduseks minema ja eriti kiiresti toimub see soojemate ilmadega +-5 ja hetkel kui hoog väheneb (st sundventilatsioon lülitub välja )
väga mugav on muidugi suusaprillidega kontaktläätsi kanda, kui silmad kannatavad (mul kuivad silmad ja eriti seda ei praktiseeri)[/quote
Endal on Oakley ja poisil Scott suusaprillid ,ei ole kumbalgi õnnestunud neid uduseks saada (ei + ega kõva - kraadiga). Scottil peaks ka spetsiaalselt prillikandjatele mõeldud suusaprillid olema(Pirita Hawaiis olid täitsa mõistliku hinnaga eelmine aasta).
väga mugav on muidugi suusaprillidega kontaktläätsi kanda, kui silmad kannatavad (mul kuivad silmad ja eriti seda ei praktiseeri)[/quote
Endal on Oakley ja poisil Scott suusaprillid ,ei ole kumbalgi õnnestunud neid uduseks saada (ei + ega kõva - kraadiga). Scottil peaks ka spetsiaalselt prillikandjatele mõeldud suusaprillid olema(Pirita Hawaiis olid täitsa mõistliku hinnaga eelmine aasta).
mul ka scotid, mitte spets prillikandjatele mõeldud, aga prillid mahuvad alla küll. arvad et spets prillikandjatele mõeldud udutamiskindlamad?maksipoiss kirjutas:Endal on Oakley ja poisil Scott suusaprillid ,ei ole kumbalgi õnnestunud neid uduseks saada (ei + ega kõva - kraadiga). Scottil peaks ka spetsiaalselt prillikandjatele mõeldud suusaprillid olema(Pirita Hawaiis olid täitsa mõistliku hinnaga eelmine aasta).
või ma lihtsalt "kuumavereline" et mul kohati nii prillid kui autoklaasid uduseks kipuvad minema ilma igasugust pingutust tegemata või dopingut kasutamata...
-
- Rattur
No mis seal muud olla saab jah.maria kirjutas:
või ma lihtsalt "kuumavereline" et mul kohati nii prillid kui autoklaasid uduseks kipuvad minema il
ma igasugust pingutust tegemata või dopingut kasutamata...
Nüüd siis stiilis: ise küsin, ise vastan.
Peale väikest otsingut selgus, et prillipapadele on mäesuusaprillid jätkuvalt olemas. Nii mõnigi spordipood pole nendest midagi kuulnud, aga kes otsib, see leiab. Sai veel eelmise aastanumbri sees vastavad Uvexi prillid ära ostetud. Julgen peale paarikuust (nu mis siin salata: mitte eriti sagedast) tarvitamist raporteerida, et kannatab vajadusel rattasõidul kasutada küll. Ei ole ilmselt maailma parim variant (prillid on parajad kobakad, kiivri peab pisut kuklasse lükkama), aga ajab asja ära.
Peale väikest otsingut selgus, et prillipapadele on mäesuusaprillid jätkuvalt olemas. Nii mõnigi spordipood pole nendest midagi kuulnud, aga kes otsib, see leiab. Sai veel eelmise aastanumbri sees vastavad Uvexi prillid ära ostetud. Julgen peale paarikuust (nu mis siin salata: mitte eriti sagedast) tarvitamist raporteerida, et kannatab vajadusel rattasõidul kasutada küll. Ei ole ilmselt maailma parim variant (prillid on parajad kobakad, kiivri peab pisut kuklasse lükkama), aga ajab asja ära.
Mina näiteks lõikasin ripsmed ära ja enne sõitu panin tikud lau vahele et silmad ei pilguks.Ja mõjus,nii hea on nüüd sõita.
Ise panin rallisõitjate kiivri , nuu mingit mure pole et silmadel külm..
Kas talvel annab ehituspoest soetatud prillidega ka sõita?
Kunagi suusatamisega tegeledes tuli isegi suusaprillide vahele lund.
Kunagi suusatamisega tegeledes tuli isegi suusaprillide vahele lund.