Kuigi müstikaks jääb ikkagi miks ta päris ratast ei taha.

Vabandan, kui teemat risustan, aga jääb mulje mingist eelarvamusest. Mille alusel klassifitseeritakse rattad päris- ja mitte-päris ratasteks? kas Hollandis ja Taanis siis sõidetakse mitte-päris ratastega?Cly/Suva kirjutas: Kuigi müstikaks jääb ikkagi miks ta päris ratast ei taha.
kujutad sa ntx seda härrasmeest http://2.bp.blogspot.com/_qjpwnPW4c1o/R ... ikeman.jpg samades riietes "päris" ratta seljas linnas asju ajamas?Cly/Suva kirjutas: Kuigi müstikaks jääb ikkagi miks ta päris ratast ei taha.
Jah. See, et sa sõidad käikudega tänapäevase rattaga ei tähenda, et sa ennast kondoomi peaksid tõmbama. Aga eelised on ilmselged:Ereliukas kirjutas:kujutad sa ntx seda härrasmeest http://2.bp.blogspot.com/_qjpwnPW4c1o/R ... ikeman.jpg samades riietes "päris" ratta seljas linnas asju ajamas?Cly/Suva kirjutas: Kuigi müstikaks jääb ikkagi miks ta päris ratast ei taha.
Jama ajad Cly...Cly/Suva kirjutas:1. Kaal. Ma ikka ei mõista miks õrnad neiud peaks eelistama tassida 18 - 20 kg terasraamiga kobakat kui võiks võtta hoopis 10 - 12 kg ratta.Ereliukas kirjutas:kujutad sa ntx seda härrasmeest http://2.bp.blogspot.com/_qjpwnPW4c1o/R ... ikeman.jpg samades riietes "päris" ratta seljas linnas asju ajamas?Cly/Suva kirjutas: Kuigi müstikaks jääb ikkagi miks ta päris ratast ei taha.
2. Käigud. Võibolla on tõesti stiilsem aeglaselt sõita, aga vahest on abiks kui saad ka kiiresti liikuda eriti arvestades, et see lisapingutust ei vaja. Samuti riia mäest üles saamiseks ei pea ennast lolliks pingutama, või ratast käekõrval lükkama.
3. Ohutus. Praktika näitab, et ühekäigulistel tuleb siiski üsnagi tihti kett maha. Okei, see on hoolduse viga, aga mis vahet seal on mille viga see on, seda juhtub siiski päris tihti. Kui aga sellel rattal ka ainult jalapidurid on, ja kett selle sama riia mäe peal maha lendab, siis palju õnne sellele neiule kes nüüd 50 km/h ristmikule lendab ilma ühegi mõistliku meetodita seisma jäämiseks. Pealegi keti peale panemine on tülikas ja räpane töö sellisel asjal.
nii lihtsustamise mõttes püüa tsipake vähem üldistada ja räägi rohkem enda eestpeeterplaaster kirjutas:Lihtsuse seisukohast pole naistel väga viitsimist muidugi käikudega jamada, ja keerulisemaks kipub, kui käiguvahetus on reguleeringust väljas.
Ma ei tea kus sõidad ja mis eesmärgil, maastikul on ehk tõesti vaja 1:1 sisse lükata, aga lähtusin siiski linnaratta keskmisest. Pidasin silmas käikude poolest optimaalset ratast, linnas ei ole vaja ette 3. ja taha 7, 8 või 9 hammast, 21-27 käiku et kadentsi säilitada. Isegi õrnema soo esindajatel. On jäänud mulje, et suuremas osas on ikka mehepojad need, kes üldiselt tehnikast ja oma vokkidest rohkem teavad, neid kontrollivad ja hooldavad. Vahel on lihtsalt valus vaadata, kuidas mõni pliks oma ragiseva ja kontrollimatult käiku vahetava rattaga hädas on. Ei taha kuidagi naissoo-viha enda peale tõmmata, aga mõnel neist oleks lihtsam, kui ta ratas ei koosneks liigsest tehnikast millele rakendust ei ole. Paljusid naisi niikuinii eriti ei koti mis seal allpool toimub, nad tahavad et velo lihtsalt kulgeks.marion kirjutas:nii lihtsustamise mõttes püüa tsipake vähem üldistada ja räägi rohkem enda eestpeeterplaaster kirjutas:Lihtsuse seisukohast pole naistel väga viitsimist muidugi käikudega jamada, ja keerulisemaks kipub, kui käiguvahetus on reguleeringust väljas.
minu arust on just naiste rataste puhul olulisem suurem valik erinevaid ülekandeid, et kompenseerida kohti, kus ma ise piisavalt vajutada ei jõua
Mul on ka hirmus valus vaadata, kuidas mõned mehepojad sõidavad ragisevate ratastega ja kett risti, aga ma ei üldista seda kogu meessoo kohta ega pane neid ühte pattapeeterplaaster kirjutas:On jäänud mulje, et suuremas osas on ikka mehepojad need, kes üldiselt tehnikast ja oma vokkidest rohkem teavad, neid kontrollivad ja hooldavad. Vahel on lihtsalt valus vaadata, kuidas mõni pliks oma ragiseva ja kontrollimatult käiku vahetava rattaga hädas on. Ei taha kuidagi naissoo-viha enda peale tõmmata, aga mõnel neist oleks lihtsam, kui ta ratas ei koosneks liigsest tehnikast millele rakendust ei ole. Paljusid naisi niikuinii eriti ei koti mis seal allpool toimub, nad tahavad et velo lihtsalt kulgeks.