Аист

Komplektsed jalgrattad. MTB, Road, Trekk, CC, BMX. ...
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Vasta
Kasutaja avatar
AllarA
Rattur

Аист

Postitus Postitas AllarA » 07. 01. 2010. 17:36

Mäletate eks seda kokkupandavat ratast, vat mis tänaseks saanud on: http://www.aist-bike.com/
Kokkupandavaid ka mõni - http://www.aist-bike.com/catalog.php?cl=7

Kasutaja avatar
Soobel
Rattur

Re: Аист

Postitus Postitas Soobel » 07. 01. 2010. 18:47

Jah, isegi klassikaline aisti kokkukas on veel äratuntaval kujul tootmises.
mustal taustal helendab must vari

Kasutaja avatar
peeterplaaster
Rattur

Postitus Postitas peeterplaaster » 08. 01. 2010. 17:40

Hee, mul oli lapsepõlves see Aisti kokukas :) Üpris sürr on vaadata, et sama tootja velosi saab nüüd isegi Dura-Ace'i pudinatega osta. Ei jää ruumi nostalgiale.

ktmxcx
Rattur

Postitus Postitas ktmxcx » 24. 01. 2010. 12:14

On neid võimalik ka Eestisse tuua? Selle kokuka ostaks endale küll, mille mudel on CK9-334.

axxo
Rattur

Postitus Postitas axxo » 24. 01. 2010. 16:53

ktmxcx kirjutas:On neid võimalik ka Eestisse tuua? Selle kokuka ostaks endale küll, mille mudel on CK9-334.
Kui keegi peakski tooma, siis ainult metalli ümbersulatamiseks.
Sõitmiseks vaevalt.

ktmxcx
Rattur

Postitus Postitas ktmxcx » 24. 01. 2010. 20:48

Miks sa arvad, et nendega sõita ei kannata? Mul on üks Desna 1990.aastast ja see peab ülihästi vastu. Loomulikult ei pea ükski ratas vastu kui teda ei hooldata aga hea hoolduse korral kestavad kõik vene rattad nii et hoia ja keela.

axxo
Rattur

Postitus Postitas axxo » 24. 01. 2010. 22:01

ktmxcx kirjutas:Miks sa arvad, et nendega sõita ei kannata? Mul on üks Desna 1990.aastast ja see peab ülihästi vastu. Loomulikult ei pea ükski ratas vastu kui teda ei hooldata aga hea hoolduse korral kestavad kõik vene rattad nii et hoia ja keela.
Jalgratast hinnata vastupidavuse järgi on täiesti mõttetu. Pole ratast, mis ei kesta kui teda regulaarselt hooldatakse. Aga selle kõige juures on olemas üks vähe märgatav asi nagu sõidunauding, mida see paksuseinaliste raskete survetorude laadne moodustis küll ei paku. Ja nii väkese läbimõõduga rataste ringiajamine kulutab mõttetult palju kaloreid, mõiste kasutegur väärtus omandab seal olematuid väärtusi.
PS! tahaks teada mitu % sellise asja kasutajatest seda ka regulaarselt KOKKU panevad. Kardan, et mõni üksik.
Aga kui ikka meeldib, siis jõudu...

Etsike
Rattur

Postitus Postitas Etsike » 24. 01. 2010. 22:14

Kui juba kokukat tahta, siis võta parem miski Dahon'i mudel. Maksab ilmselt mõned korrad rohkem aga selle eest on ka sõidumugavust ja -omadusi palju enam.
Tartu Eksperimentaalne Jalgrattatehas
http://www.facebook.com/rattatehas

ktmxcx
Rattur

Postitus Postitas ktmxcx » 24. 01. 2010. 22:48

axxo kirjutas:
ktmxcx kirjutas:Miks sa arvad, et nendega sõita ei kannata? Mul on üks Desna 1990.aastast ja see peab ülihästi vastu. Loomulikult ei pea ükski ratas vastu kui teda ei hooldata aga hea hoolduse korral kestavad kõik vene rattad nii et hoia ja keela.
Jalgratast hinnata vastupidavuse järgi on täiesti mõttetu. Pole ratast, mis ei kesta kui teda regulaarselt hooldatakse. Aga selle kõige juures on olemas üks vähe märgatav asi nagu sõidunauding, mida see paksuseinaliste raskete survetorude laadne moodustis küll ei paku. Ja nii väkese läbimõõduga rataste ringiajamine kulutab mõttetult palju kaloreid, mõiste kasutegur väärtus omandab seal olematuid väärtusi.
PS! tahaks teada mitu % sellise asja kasutajatest seda ka regulaarselt KOKKU panevad. Kardan, et mõni üksik.
Ega ma Desnaga iga päev ei sõidagi, igapäevaseks tarbeks on teine ratas. Desnaga käin vahel suvel ilusa ilmaga kalal ja liigun mööda kruusa- ja metsavaheteid ning naudin loodust, kevadel jälle käin metsast kasemahla toomas. Puhas nostalgia. 8)

Kasutaja avatar
kristjan07
Rattur

Postitus Postitas kristjan07 » 26. 01. 2010. 07:54

Kokkupandavat mudelit ei tahaks aga maanteemudeli TC9-101 võtaks küll.

hall kass
Rattur

Postitus Postitas hall kass » 26. 01. 2010. 14:33

ktmxcx kirjutas:
axxo kirjutas:
Jalgratast hinnata vastupidavuse järgi on täiesti mõttetu. Pole ratast, mis ei kesta kui teda regulaarselt hooldatakse. Aga selle kõige juures on olemas üks vähe märgatav asi nagu sõidunauding, mida see paksuseinaliste raskete survetorude laadne moodustis küll ei paku. Ja nii väikese läbimõõduga rataste ringiajamine kulutab mõttetult palju kaloreid, mõiste kasutegur väärtus omandab seal olematuid väärtusi.
Ega ma Desnaga iga päev ei sõidagi, igapäevaseks tarbeks on teine ratas. Desnaga käin vahel suvel ilusa ilmaga kalal ja liigun mööda kruusa- ja metsavaheteid ning naudin loodust, kevadel jälle käin metsast kasemahla toomas. Puhas nostalgia. 8)
Neile, kes tahavad odavalt linnasõitudeks töökindlat pilli saada ning kelle elamispinnal napib ruumi ratta hoidmiseks, on see hea variant. Linnas ülikiire vokiga nagunii midagi peale ei hakka, sest enamasti ei ole seal võimalust ohutult 40 km/h uhada (Tartu tingimustes on kuni 20 km/h paras, kiiremini sõitmine annab võitu vaid loetud minutid, ohtlikkus aga kasvab kõvasti), seega saad taha panna suurema hammasratta ja seeläbi säästa väntamiseks kuluvat jõudu. Näiteks mul oli kunagi taoline kokkupandav. Taga oli sellel nii pisike hammasratas, et tundus pigem hammasvööna :D Selle ringiajamine võttis võhmale küll ja isegi väikesed tõusud muutusid pingutavaks. Panin taha normaalse hammasratta, sama suure, kui näiteks Saljutil, ning siis oli juba hea sõita. Tõsi küll, pikemaid maanteeretki ma sellega ei teinud, käisin vaid linnalähedastel trippidel. Küll aga vahetasin siledad kummid mudakummide vastu - kuival maal ei andnud see juurde ega võtnud midagi maha, küll aga paranes tunduvalt sõidumugavus ja juhitavus lödisemates tingimustes (muda, samuti mitmesuguses konditsioonis lumi).

k666n
Rattur

Postitus Postitas k666n » 04. 03. 2010. 15:31

Suures kevade ootuses on mul heameel teatada, et Jetson OÜ toob ametlikult vanad ja head nõuka rattad Eesti turule tagasi.
Täna sai sõlmitud ekslusiivõigus Aist rataste müügiks meie turul.
Esimesed rattad jõuavad kuu aja pärast meie kodumaa pinnale, kuid infot 2010 aasta mudelite kohta loodame oma veebilehele panna üles järgmise nädala alguses.
Kõigile "meestekatele", "naistekatele", "kokukatele" ja "titekatele" võib juba praegu päringuid ja ettetellimusi saata info@jetson.ee

metslane
Rattur

Postitus Postitas metslane » 04. 03. 2010. 16:08

Nii et meest sõnast härga sarvest :) Kes lubasid osta peavad ostma :D :D
Kui mõni mees carboniga starti tuleks saaks südamest naerda :D

k666n
Rattur

Postitus Postitas k666n » 04. 03. 2010. 18:20

Kusjuures kahjuks peab tõdema, et AIST on kõik Carbon raamiga mudelid oma valikust 2010 aastaks kõrvaldanud. Jäänud on ainult üks korralik Track/FixedGear ratas ja muus osas on endine Nõukogude Liit ning "Hiina" Altus ja Acera maastikurattad. Viimased ei ole kindlasti meie turul konkurentsis.

Seega on AISTIL pakkuda hetkel ikkagi peamiselt rattaid retrohingelistele.

praimer
Rattur

Postitus Postitas praimer » 28. 04. 2010. 11:42

Aisti ilma käikudeta variante müüakse küll Eestis. Siuksel lehel http://www.lihtneratas.ural.ee/
Mul on ja jumala hästi sõidab. See on natsake reklaam, sest mu isa hakkas neid siia tooma (ta on küll retrohingeline).

_KRIS_
Rattur

Postitus Postitas _KRIS_ » 03. 05. 2010. 18:42

Päris mõngel!
Sellel kõige kõvemal maantekal on standard varustuses ZIPP 404 jooksud 8) (y)

k666n
Rattur

Postitus Postitas k666n » 13. 05. 2010. 14:28

Nonii, meil nüüd olemas kõik odavama otsa AIST mudelid kohapeal olemas sh ka lasterattad. Juba järgmisest nädalast saab neid uudistada ka kaupluses START!

Vasta

Mine “Jalgrattad”