clip-on sarved ja lenkuspael

Rattadetailid ja abiained. Raamist õlideni.
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Vasta
Kasutaja avatar
UrmasL
Testisõitja

clip-on sarved ja lenkuspael

Postitus Postitas UrmasL » 01. 02. 2010. 14:39

Kuidas lahendada clip-on eraldistardi sarvede paigaldamine lenkusle kui kinnituskohad jäävad lenksupaele peale? Ma tean, et vanasti keriti natuke paela maha ja hiljem uuesti tagasi. Üks variant on üldse vähem paela jätta aga mul on campa puhul kaks kõri kumbalgi pool jooksmas ja ei taha seda paele väga lühikseks jätta.

Kasutaja avatar
anryo
Rattur

Re: clip-on sarved ja lenkuspael

Postitus Postitas anryo » 01. 02. 2010. 16:50

No las lenksupael jääb lühikeseks. Jäta clip-on'ide jaoks piisav "auk" sisse ja sealt pane edasi siis uuesti kas lenksupaela või hoopis tavalist (riidest) isoleerpaela, mida võid ka valida oma värvieelistuste järgi.
Vähemasti teeks mina nii, kui tarvis peaks minema.
Sõidan siis kui tahan...

andresle
Rattur

Postitus Postitas andresle » 01. 02. 2010. 18:51

UrmasL kirjutas:Kuidas lahendada clip-on eraldistardi sarvede paigaldamine lenkusle kui kinnituskohad jäävad lenksupaele peale? Ma tean, et vanasti keriti natuke paela maha ja hiljem uuesti tagasi. Üks variant on üldse vähem paela jätta aga mul on campa puhul kaks kõri kumbalgi pool jooksmas ja ei taha seda paele väga lühikseks jätta.
Loe igaks elu juhtumiks läbi UCI 2010 aastaks muudetud määrused. Ei ole täpselt järge ajanud, kuid mu meelest on ClipOn lenksud keelatud. Harjutada saad edasi, kuid võistlustel võib traagikat tulla :(

Kasutaja avatar
mart
Rattur

Postitus Postitas mart » 02. 02. 2010. 14:27

UrmasL kirjutas:Kuidas lahendada clip-on eraldistardi sarvede paigaldamine lenkusle kui kinnituskohad jäävad lenksupaele peale? Ma tean, et vanasti keriti natuke paela maha ja hiljem uuesti tagasi. Üks variant on üldse vähem paela jätta aga mul on campa puhul kaks kõri kumbalgi pool jooksmas ja ei taha seda paele väga lühikseks jätta.
Jutust mõistan, et sul on sellised sarved, mis suhteliselt laiali. Üks variant on nendest loobuda ja sebida sarnased:
Pilt
Selliste lahenditega saab lenksul olema kohe puhtam ja kuivem tunne ning kaob vajadus lenksupaelu lühendada/katkestada.
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Postitus Postitas Mati » 02. 02. 2010. 14:44

Mul on veel parem lahendus pakkuda, millel on küll üks piirav tegur - konkreetses mõõdus stem. Lenksu ei puutu see süsteem absoluutselt!
Ise kasutan seda ja olen rahul, kasutab veel üks kohalik harrastajast tempokunn.

viewtopic.php?f=45&t=23818&p=214269#p214269
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"

Kasutaja avatar
tarmo
Testisõitja

Postitus Postitas tarmo » 02. 02. 2010. 22:20

andresle kirjutas: Loe igaks elu juhtumiks läbi UCI 2010 aastaks muudetud määrused. Ei ole täpselt järge ajanud, kuid mu meelest on ClipOn lenksud keelatud. Harjutada saad edasi, kuid võistlustel võib traagikat tulla :(
ma loodan, et aerobike siiski uci tihedates koodeksites näpuga järge ei aja ja karvajalad saavad ikkagi clip-on süsteemiga kimada. lepajõe kindlasti luksub juba.
mis aga puutub teemasse, siis mardi poolt pakutud deda clip-one/black lahendus on tõesti kõige "puhtam". kallim carbonist clip-black versioon kaalub vaid 310 gr ja hinnaks ca 2300 krooni. väga mõistlik minu meelest.

raulk
Rattur

Postitus Postitas raulk » 03. 02. 2010. 10:22

Loe igaks elu juhtumiks läbi UCI 2010 aastaks muudetud määrused. Ei ole täpselt järge ajanud, kuid mu meelest on ClipOn lenksud keelatud. Harjutada saad edasi, kuid võistlustel võib traagikat tulla :([/quote]

Ma küll ei leidnud kohta kus see kirjas oleks. Siin ikka lubatud http://www.uci.ch/Modules/BUILTIN/getOb ... Y&LangId=1

Kasutaja avatar
anryo
Rattur

Postitus Postitas anryo » 03. 02. 2010. 10:46

tarmo kirjutas: mis aga puutub teemasse, siis mardi poolt pakutud deda clip-one/black lahendus on tõesti kõige "puhtam". kallim carbonist clip-black versioon kaalub vaid 310 gr ja hinnaks ca 2300 krooni. väga mõistlik minu meelest.
Selline siis:
http://www.dedaelementi.com/En/Products ... Master=421
Pilt

Kus seda osta saab? Kui on rohekm huvilisi, teeks mingi ühistellimuse?
Sõidan siis kui tahan...

kalev
Rattur

Postitus Postitas kalev » 03. 02. 2010. 10:59

anryo kirjutas:Kus seda osta saab? Kui on rohekm huvilisi, teeks mingi ühistellimuse?
Mu meelest Tarmo jutust võis juba vihje välja lugeda... ehk kui ei teadnud, siis teadmiseks Tarmo = http://www.et-bike.ee
Kui netipoe valikus asja väljas pole, siis saadad talle kirja jne?

wylde
Rattur

Postitus Postitas wylde » 04. 02. 2010. 21:27

Seda viimast sysinikust Deta iludust nagin yhe ratta peal EMV eraldistardis. Vb omanik loeb ja annab infi kust sai. Paraku meest ise ei kohanud, vaid ratas seisis yksi nukralt auto najal.
Believe it or not, non-cyclists sometimes think they have something interesting to say, have an interesting hobby, or an interesting experience to relate. Still, for the sake of propriety, you must act as if you care. Feel free, as they talk, to pleasantly daydream about biking. Just smile and say, "Absolutely," from time to time.

andresle
Rattur

Postitus Postitas andresle » 05. 02. 2010. 09:51

Minu täpsustus UCI reeglite kohta. Kirjas on, et eraldistardis ja treki .....aladel võib kasutada FIXED.... ja SELLIST LENKSU MILLE KORRAL SÕITJA KÄED JÄÄVAD HORISONTAALASENDISSE.
Eks kontrollige oma lenksud üle. Oma kogemusest ütlen - Eesti kohtunikud, kes tavaliselt eriti võõrkeeli ei adu, võivad Fixed'it mõista kui korralikult kinnitatud-kinnikeeratut, kuid võivad mõista ka kui ühes tükis-liimitut. Olge valmis vaidlema või lenkse maha kruvima. Võrdlusnäide on eksentrikute pidev kottimine trekil. Vaidlesin, et määrustes on öeldud, et jooks peab olema kinnitatud ega tohi kuidagi olla ohtlik ega lahkuda iseseisvalt. Väitsin siis, et seega võin jooksu alla panna kasvõi superataki või pohmahommiku süljega, kuid tulutult. Jätkuvalt aktsepteeritakse vaid mutreid.
fixed extension may be added to the steering system

kalev
Rattur

Postitus Postitas kalev » 05. 02. 2010. 09:55

wylde kirjutas:Seda viimast sysinikust Deta iludust nagin yhe ratta peal EMV eraldistardis. Vb omanik loeb ja annab infi kust sai. Paraku meest ise ei kohanud, vaid ratas seisis yksi nukralt auto najal.
http://www2.et-bike.ee/index.php?cPath=149_151

wylde
Rattur

Postitus Postitas wylde » 05. 02. 2010. 10:45

Tänan kalev. Tarmo töötab kiirelt - eile neid veel ei olnud üleval ;) Aga väga super! Ja tõepoolest, esimest korda on need clip-on sarved ka ilusad (y)
Believe it or not, non-cyclists sometimes think they have something interesting to say, have an interesting hobby, or an interesting experience to relate. Still, for the sake of propriety, you must act as if you care. Feel free, as they talk, to pleasantly daydream about biking. Just smile and say, "Absolutely," from time to time.

Kasutaja avatar
Kuldar
Trendirattur

Postitus Postitas Kuldar » 05. 02. 2010. 13:52

andresle kirjutas:Minu täpsustus UCI reeglite kohta. Kirjas on, et eraldistardis ja treki .....aladel võib kasutada FIXED.... ja SELLIST LENKSU MILLE KORRAL SÕITJA KÄED JÄÄVAD HORISONTAALASENDISSE.
illustratsiooniks Floyd Landis UCI-banned TT position, mis omal ajal tegelinskid irmsalt kettasse ajas:
http://poweredbypoptarts.files.wordpres ... -toctt.jpg
Gravity is a Bitch

Kasutaja avatar
SK
Rattur

Postitus Postitas SK » 05. 02. 2010. 22:18

Kuldar kirjutas:
andresle kirjutas:Minu täpsustus UCI reeglite kohta. Kirjas on, et eraldistardis ja treki .....aladel võib kasutada FIXED.... ja SELLIST LENKSU MILLE KORRAL SÕITJA KÄED JÄÄVAD HORISONTAALASENDISSE.
illustratsiooniks Floyd Landis UCI-banned TT position, mis omal ajal tegelinskid irmsalt kettasse ajas:
http://poweredbypoptarts.files.wordpres ... -toctt.jpg
Landise asend on vaatamata reeglite vastasusele paras kräpp võrreldes kasvõi Cancellara või Millariga - ilmselt mees lihtsalt füsioloogilistelt eeldustelt ei paindunud ülakehaga piisavalt madalasse asendisse või siis kadus madalas asendis jalgadest jõud. Pildilt küll ei paista, aga Landisel on püksis ühed kavalad plaastrid, kust tegelikult jõud tuli :twisted:

Ma loodan, et Eesti kohtunikud ei hakka clip-on lenksupikendusi kottima vähemalt seenioridel ja muudel karvajalg-cup'idel. See viib lihtsalt rahvast stardist minema, keegi sellest ei võida, ka kaupmehed mitte, sest enamikest asjaarmastajatest pole TT-täislenksu ostjat ja selle peale-maha kruvijat.

Ma soovitaks ise algaja triatlonisõbrana S-bend tüüpi clip-on pikendusi, sest ühe pulga otsast hargneva sarve puhul on võimalik ainult üks käteasend ja kui see hakkab näiteks keset sõitu selja peale käima, on võimalik asend ainult aluslenksu peale muuta, samas kui s-bend võimaldab end mööda lenksu ka ülespoole nihutada.

raulk
Rattur

Postitus Postitas raulk » 05. 02. 2010. 22:40

Eks kontrollige oma lenksud üle. Oma kogemusest ütlen - Eesti kohtunikud, kes tavaliselt eriti võõrkeeli ei adu, võivad Fixed'it mõista kui korralikult kinnitatud-kinnikeeratut, kuid võivad mõista ka kui ühes tükis-liimitut. Olge valmis vaidlema või lenkse maha kruvima. Võrdlusnäide on eksentrikute pidev kottimine trekil. Vaidlesin, et määrustes on öeldud, et jooks peab olema kinnitatud ega tohi kuidagi olla ohtlik ega lahkuda iseseisvalt. Väitsin siis, et seega võin jooksu alla panna kasvõi superataki või pohmahommiku süljega, kuid tulutult. Jätkuvalt aktsepteeritakse vaid mutreid.
fixed extension may be added to the steering system
Ehitasin eelmisel aastal endale eraldistardiratta ja vaatsin ka UCI määrusi , mu meelest UCI kodulehel hetkel rippuv juhend küll sama mis 2009 ja kuna 2009 lubati starti siis miks ei peaks lubatama 2010.

Vasta

Mine “Jupid”