Õige jooksujalats

Mida pähe-selga-jalga panna.
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Vasta
opa
Testisõitja

Õige jooksujalats

Postitus Postitas opa » 27. 08. 2003. 12:51

Paljud meist hakkavad peale hooaja lõppu vundamenti laduma jooksmisega, paljud jooksevad juba praegu :D . Et teada saada, kas jooksmine toimub sobiva jalatsiga ja kas jalgadega on kõik ok, kutsun Teid adi poodi Tallinnas Viru 14, kus ma homme ja ülehomme so. 28-29.08 footscan :shock: teste teen. Test on tasuta ja ostukohustust selega ei kaasne. Küll aga saate enda kohta palju teada :wink: .

surfar
Rattur

Postitus Postitas surfar » 27. 08. 2003. 13:11

Tore asi, aga arvan, et sul rohkem mõttekaaslasi vast espordi foorumites. Siin enamjaolt rattafanaatikud, kes just palju ei jookse. Ise olen see erand, kes jooksmist ka au sees hoiab (ca 40-50 km nädalas) ning tunneksin samuti asja vastu huvi, aga asukoht on Tartus. Kas Tartus ei tule midagi sellelaadset üritust? Uute mudelite tutvustus, mõõtmised jne. Poes tavaliselt on ju müügil mingid igapäeva löhverdamiseks mõeldud jalatsid ning spetsiaaljalatseid saab ainult tellimisega.
- Väntan visaduse levialas -

Kasutaja avatar
Ermo
Rattur

Postitus Postitas Ermo » 27. 08. 2003. 13:15

-
Viimati muutis Ermo, 08. 03. 2011. 19:18, muudetud 1 kord.
Sõida, aga ära mölise :twisted: .

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Postitus Postitas Mati » 27. 08. 2003. 13:34

Väga tore, et selline tasuta võimalus ilmnes, plaanis siis võimalus ära kasutada. Loodan, et väga vinget tungi pole.

Äkki paned siin väikse clubbersi meeste järjekorra paika :lol:
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"

Kasutaja avatar
Andrus K
Rattur

Postitus Postitas Andrus K » 27. 08. 2003. 13:41

tulen trügima ja närvilist järjekorda moodustama :lol:
Kas oma praegused tossud ka kaasa ikka ?
Ja mis kellast mis kellani ?
Trennis tuleb sõita sama kiirest, kui võistlusel. Või isegi natuke kiiremini!

opa
Testisõitja

Postitus Postitas opa » 27. 08. 2003. 13:48

Tartus ja Pärnus on juba käidud :? . Seda siis eelmine ja üleeelmine nädal.
Kui testima enne 12-st tulla, siis ei ole eriti rahvast. Rohkem rahvast on lõuna paiku ja 16-18 vahel.
Et kogu protsess läbida, tuleks ca. 15-20 minutit aega varuda.

opa
Testisõitja

Postitus Postitas opa » 27. 08. 2003. 13:52

Pood lahti 10.00-19.00 (lõunale lipsan 13 ajal).
Mis vanade jooksukate naitamisse puutub, siis õiget infot annavad ainult siis, kui neid on ainult jooksmiseks kasutatud. Muidugi üldise kulumise ja osalise info saab kindlasti.

Kasutaja avatar
smile
Rattur

Mäser

Postitus Postitas smile » 27. 08. 2003. 14:04

Ise kasutan Austria firma MÄSER pikki alukaid. Ja ei oska nende kohta ühtki halba sõna öelda, muidugi puudub ka võrdlusmoment teiste sarnaste toodetega. Kuuldavasti isegi Soome Suusakoondis :lol: kasutab sama firma tooteid.

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Postitus Postitas Mati » 28. 08. 2003. 11:28

Käidud ja suured tänud Opa'le. Mina vähemalt sain hulka targemaks.
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."

Kasutaja avatar
UrmasL
Testisõitja

Postitus Postitas UrmasL » 28. 08. 2003. 11:34

Mati kirjutas:Käidud ja suured tänud Opa'le. Mina vähemalt sain hulka targemaks.
Räägi meile kah. Endal pole võimalust minna.

Kasutaja avatar
Andrus K
Rattur

Postitus Postitas Andrus K » 28. 08. 2003. 11:46

käidud. Pinnisin Opat ikka pikalt :lol:
Ühesõnaga kui asfaldijookutossud kõlbavad veel küll, siis oma krossijooku kaunad PEAN kohe ära viskama ja uued ja väga erilised (Adidased loomulikult) ostma.

Nali.

Tegelikult oli abiks konsultatsioon. Lisaks juba olemasolevale jookutossu-alasele teadmistepagasile sain piisavalt uut ja väga olulist teada, nii et kui vaba kopikas tekib, siis ... :twisted:

Matiga sai Adi poes arutatud, et üks cupi etapp tuleb nüüd talve poole selline, kus trummi ringi läbimiseks saab igaüks valida ratta, suuskade ja tossude vahel :P
Viimati muutis Andrus K, 28. 08. 2003. 13:04, muudetud 1 kord.
Trennis tuleb sõita sama kiirest, kui võistlusel. Või isegi natuke kiiremini!

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Postitus Postitas Mati » 28. 08. 2003. 12:37

UrmasL kirjutas:
Mati kirjutas:Käidud ja suured tänud Opa'le. Mina vähemalt sain hulka targemaks.
No mis erilist ikka kosta oskan, asi ju suuresti personaalne.

Aga asi toimus siis nii, et pidid sörkima ca 10 m pikkusel ribal, mille keskel siis selline sensorplaat. Alguses ühe jalaga peale ja siis teisega.
Sellest joonistus arvuti ekraanile ilus värviline pilt, kus siis Opa vilunud silm kohe välja luges kuhu poole jalg kaldub ja millised talla osad suurema põntsu teevad. Selgus, et päris väärakas ma polegi :lol: aga ülepronatsiooniga küll ja vaja tossu, millel pea kõik toed külges. Lisaks veel jalal metsikult kõrge võlv kah (kahtlustasin seda juba ammu). Ühesõnaga praegune toss on enam-vähem, kuid mõned olulised toed on vist ikka puudu. Kui nüüd juhtnööride järgi hangitava tossuga veel põlvevalust kah jagu saab, no siis ei tea mis Opa'le tänutäheks tegema peab. Ühesõnaga kui kunagi veel võimalus tekib siis soovitan, tagantjärgi mõeldes ei oleks vist ka raha eest tehes kahju hakanud.

Veel selline minu jaoks huvitav nõuanne oli, et ntx kanna osas peaksin hoiduma igasugustest õhkpatjadest, mis liig suure inertsiga reageerivad. Sobivaim on sellisest pehmest materjalist padi - Adil ntx Adriprene, NB-l Abzorb jne. Ise seni pold osand nende lahenduste erinevust niivõrd tähtsustada :idea: :!:
velo clubbers

Kasutaja avatar
oddo
Rattur

Postitus Postitas oddo » 28. 08. 2003. 13:47

Andrus K kirjutas:Matiga sai Adi poes arutatud, et üks cupi etapp tuleb nüüd talve poole selline, kus trummi ringi läbimiseks saab igaüks valida ratta, suuskade ja tossude vahel :P
Vat see oleks küll lahe, aja sobivusel tuleks sinna kindlasti :)
Huvitav, kas opa on sama kodanik, kes ka järvejooksude sarjas on adi footscanniga väljas olnud? Sel juhul peaks huvilistel sel nädalavahetusel Ülemiste järve jooksul olema võimalus oma jalga testida. Muidugi, samal ajal ka Rakvere TEC etapp. :twisted:
Olen isegi mitu korda proovinud. Olen abiks nõuandeid saanud ja Pühajärvel sai ka uued tossud ostetud.
Oddo

Kasutaja avatar
ii
Rattur

Postitus Postitas ii » 28. 08. 2003. 16:31

Ma arvan, et see oleks õige koht alljärgneva jutu jaoks:

Ma hakkasin jooksuga jälle tugevamalt tegelema paar aastat tagasi. Toona sai ostetud ka uued vägevad tossud- Nike Bowerman ... (krossikad). Tegin nendega mingi kuu aega trenni, joostes treeningutes nii 5-10km.
Probleeme polnud!

Kuid enne Viljandi jooksu, kui tegin pikema trenni 15km, sai jalalabad veits höörutud ja hästi huvitavalt: jalalaba võlvi kõrgemasse ossa tekkis vill :cry:

OK! Pole midagi, unustasin selle, asi paranes ja sain Viljandis ilusasti jooksma minna. Kuid mitte kaua, kuskil vahepeal hakkas toss hullult võlvi kaart kulutama, nii et finisheerides panin otse kohe kiirabiautosse, kus mul siis sokid jalast ära lõigati/leotati ja kinni seoti :evil: Järgmised kaks nädalalt olin O-jalg...irwirw.

Mõtlesin, et kuis ma nüüd nõuan Jalajälje käest pappi või asenduskaupa. Saimegi siis ühe esindajaga kokku ja ta võttis asja uurimisse. Selgus, et minus on viga (nagu ikka)- mul võlv ebanormaalselt kõrge. Sain uued tallad, mis pidid toetama jne. Lõikasin ise veel talla ääri siledamaks.Aga ei midagi. Edasi võistlesin nii, et lappisin plaastriga võlvi üle ja andsin tuld (tartu jooksumaratonil sain veel päris hea aja).

Alles tänaseks päevaks on jalg harjunud ja ma ei pea kasutama enam plaastreid (no va. maraton, kus tuleb nagunii kõik võimalikud kohad plaastriga kinni toppid :wink: )

Kas see on normaalne?
Kas kellegil on samu kogemusi?

Olen palju mõelnud selle "jalalabatestile", kuid see on osutunud kalliks. Aga nüüd lähen ja käin seal Adi poes ära ning vaatan, mis Opa või test räägib! :roll:
Painutan nii kuis jaksan :mrgreen:

mart2
Rattur

Postitus Postitas mart2 » 02. 09. 2003. 18:46

Mati kirjutas:
UrmasL kirjutas:
No mis erilist ikka kosta oskan, asi ju suuresti personaalne.

... Kui nüüd juhtnööride järgi hangitava tossuga veel põlvevalust kah jagu saab, no siis ei tea mis Opa'le tänutäheks tegema peab...
Sai kah eelmisel aastal see test Pühajärvel tehtud. Vahetasin jalatsid ja sai palju parem. Nüüd lisasin veel põlve toetavad sidemed (vt. link) ja pikk jooks asfaldil ei murra enam põlve!

https://secure.cho-pat.com/products/pro ... ct_type=26
tuksub-sõidan, tuksub-sõidan, tuksubtuksubtuksub - pean pausi...

Kasutaja avatar
margo
Rattur

Postitus Postitas margo » 02. 09. 2003. 19:48

ii kirjutas: Kuid enne Viljandi jooksu, kui tegin pikema trenni 15km, sai jalalabad veits höörutud ja hästi huvitavalt: jalalaba võlvi kõrgemasse ossa tekkis vill :cry:

Kas see on normaalne?
Kas kellegil on samu kogemusi?
Jooksuga eriti aktiivselt ei tegele, aga aeg-ajalt käivad sellised "hood" peal, mil saab nii kolm korda nädalas jooksmas käidud 5-7 km. Ning nende "hoogude" esimestel päevadel on sama probleem, et jalalaba võlvi alla tekivad villid. Tossuks on mingid 2 aastat vanad FILA-d. Kuid ca nädalaga jalg harjub ja saab normaalselt joosta, kuni jooks jälle üle viskab ja järgmise tsükli algul sama jama :wink:
Ehk siis minul on see võlvi nahk vist lihtslt natuke roosa ja pehme ning vajab harjumist. 8)

Vasta

Mine “Riietus ja jalanõud”