28 tollised MTB-le
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
28 tollised MTB-le
Loll küsimus vist aga keegi on tavalisele MTB-le 28 tolliseid alla proovind? Kas mahuvad alla?
Viimati muutis TairKibal, 02. 06. 2010. 11:48, muudetud 1 kord.
..............
Re: 28 tollised
Kitsama ja madalamaga kummiga mahuvad ilusti. Loomulikult peavad rattal olema ka ketaspidurid.
Re: 28 tollised MTB-le
26" jooksud 2.1 kummidega seina najal ja 28" (622mm) jooksud 32mm kummidega ratta küljes.
laiemat kui 32mm kummi, selle FS raami tagahark ei võimalda.
laiemat kui 32mm kummi, selle FS raami tagahark ei võimalda.
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.
pigem on ikka vastupidi - ketaspidurit üldjuhul ei saa olla, maanteerummudel kettavõimalus reeglina puudub. NB! Mart ei ole tavakasutaja, tema lahendusteni tavalised dumbjuuserid ei küüni.MK777 kirjutas:Kitsama ja madalamaga kummiga mahuvad ilusti. Loomulikult peavad rattal olema ka ketaspidurid.
Minu lahendus on '97 aasta Nishiki Bushwhacker, Deore vänt, LX esikäikar, ülejäänu Campa Veloce-Mirage. töötab kenasti. pole veel proovinud, kuid loodan, et cyclocrossi kummid vahele mahuvad, sest kavatsen selle agregaadiga sel aastal TRM-i sõita.
Olemas on piisvalt cyclokatele mõeldud ketasjookse. Lisaks linnakatele ketasjookse olemas.Albert kirjutas:pigem on ikka vastupidi - ketaspidurit üldjuhul ei saa olla, maanteerummudel kettavõimalus reeglina puudub. NB! Mart ei ole tavakasutaja, tema lahendusteni tavalised dumbjuuserid ei küüni...MK777 kirjutas:Kitsama ja madalamaga kummiga mahuvad ilusti. Loomulikult peavad rattal olema ka ketaspidurid.
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"
Re: 28 tollised MTB-le
Cyclokal on tagarummu laius sama mis mnt rattal st 130mm.Mati kirjutas:Albert kirjutas: maanteerummudel kettavõimalus reeglina puudub.Mati kirjutas:Olemas on piisvalt cyclokatele mõeldud ketasjookse. Lisaks linnakatele ketasjookse olemas.
MTB-l on tagajooksul rummu laius 135mm. Seega ise sebides sobib misiganes 135mm disc valmidusega tagarumm, millel kodaraauke samapalju kui valitud pöial.
Praegu on kõigil jooksumeistritel pakkuda nn 29"disc wheels, Mavic, Easton, Bontrager, American Classic meenuvad kohe. Lisaks veel eritellimused, mida pakuvad paremad rattapoed.
Kui hakata kaalu jälgima nt tahad 29" ketaspiduritega jooksu, mis vastupidav ja kerge (noh nt alla 1600g), siis hakkab hind nobedalt kordistuma, muidu saab suht korraliku jooksu nt saksast ca 200€. Nood on suht rasked ca 2000g ja mõeldud pigem trekking bike-de alla. Bling momenti neil pole, lihtsalt tublid tööloomad.
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.
Kas tahetakse MTB-le panna 28" MNT jooksud? Milleks?Albert kirjutas:pigem on ikka vastupidi - ketaspidurit üldjuhul ei saa olla, maanteerummudel kettavõimalus reeglina puudub.MK777 kirjutas:Kitsama ja madalamaga kummiga mahuvad ilusti. Loomulikult peavad rattal olema ka ketaspidurid.
Kui paned MTB-le 28" siis saad ju vabalt kasutada ka MTB rummu (pikemad kodarad + 28" pöid).
Ma ise olen proovinud ainult ketaspiduri jooksudega sellist pulli. V pidurite suhtes jään vastuse võlgu kuna ei tea kas need 26" piduri kinnitused saab üldse 28" pöidadega kokku sobitada.
-
- Rattur
Mavicul on taolised V-piduri adapterid olemas (tõstab pidurid kõrgemale): http://www.mavic.com/mtb/products/calip ... 944.3.aspxMK777 kirjutas:V pidurite suhtes jään vastuse võlgu kuna ei tea kas need 26" piduri kinnitused saab üldse 28" pöidadega kokku sobitada.Albert kirjutas:pigem on ikka vastupidi - ketaspidurit üldjuhul ei saa olla, maanteerummudel kettavõimalus reeglina puudub.MK777 kirjutas:Kitsama ja madalamaga kummiga mahuvad ilusti. Loomulikult peavad rattal olema ka ketaspidurid.
bikecomponents.de valikus peaks neid ka leidma.
On siingi foorumis aastaid tagasi mavicu adapteritest juttu olnud. Minu mäletamist mööda ei teinud siinsetest keegi lahendust reaalsuseks - jäigi jutu tasemele.eerik.mikroob kirjutas: Mavicul on taolised V-piduri adapterid olemas (tõstab pidurid kõrgemale).
Miks võiks V- piduritega 26" jooksu vahetada adaptereid kasutades 28" jooksu vastu, on mingitpidi lahti seletatud siin:
http://www.dirtragmag.com/blogarific/ma ... adjusters/
Minu jaoks on mtb-l V-pidur eilne päev ja ei viitsiks mingeid adapterid külge ja küljest sebida.
Ketaspiduri valmidusega on tunduvalt puhtam ja kuivem tunne. Heal juhul võib saada eri jooksudel rootori ja kasseti mõne mikroni täpsusega samale joonele nii, et vahetad jookse ilma mõtlemata peenhäälestusele.