Tubeless kummid
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Pärast viimase kommentaari kirjutamist siia topicusse on hulk vett merre vooland, mul ikka seesama küsimus- et kas nüüd on juba rattapoodides olemas spetsiaalsed tubeless rattakummide parandamiseks mõeldud palloonid? Teine küsimus, mis mul tekkis oli see, et kuidas (ja millega) täidetakse selline kumm siis kui ta on terve? Et nagu loogiline on, et tal ikka õhk sees ju- või ma eksin? Ja milline ventiil tal on?
Esimesele küssale ei oska vastata.alar kirjutas:Pärast viimase kommentaari kirjutamist siia topicusse on hulk vett merre vooland, mul ikka seesama küsimus- et kas nüüd on juba rattapoodides olemas spetsiaalsed tubeless rattakummide parandamiseks mõeldud palloonid? Teine küsimus, mis mul tekkis oli see, et kuidas (ja millega) täidetakse selline kumm siis kui ta on terve? Et nagu loogiline on, et tal ikka õhk sees ju- või ma eksin? Ja milline ventiil tal on?
No tottamooses õhk on kummis! Ventiilivariandid peaks olema auto või presta.
UST "leiutaja"
Ja siin on päris hea jutt.
Google ja muud otsingumootorid töötavad...
Signature sucks!
nojah....aga kui all on Fast Fred ja rada on nagu 03 Rakvere ja võistlusjookse ainult 1.....?tann kirjutas:Soovitavalt ära kisugi, sest külgedesse tekivad mikropraod ja õhk hakkab kiiremini välja imbumaRom kirjutas:Kui tihedalt UST kumme pöia pealt maha kiskuda tohib?
Mul on ntx trenniks teised jooksud.
Ning kui näiteks ilmastiku olud vahelduvad väga kardinaalselt ja tihti...mis siis saab....?
Aga moraal on see, et mis sinu elus ka ei juhtuks,
alati on seal ruumi veel ühe õlle jaoks!
alati on seal ruumi veel ühe õlle jaoks!
Ma arvan, et kui trennis ilmastikuolud vahelduvad, siis saad ükskõik mis kummiga sõidetud, kahtlen, et võistlusrajale mitu paari võistluskumme kaasa tassid, et äkki ilm muutub. Ega ei ole keelatud neid UST kumme alt ära võtta ja vahetada, lihtsalt mida vähem neid mudida, seda paremini peavad õhku. Usun, et kui heeblitega kumm maha võtta siis polegi nii hull, aga ntx käsitsi on seda mudimist-venitamist rohkem. Pead siis universaalsema kummi ostma, aga tegelik tõde on see, et ega nad ainult nii ka pole mõeldud, et paned alla sõidad läbi ja võtad ära...lihtsalt ettevaatlikust!Rom kirjutas:nojah....aga kui all on Fast Fred ja rada on nagu 03 Rakvere ja võistlusjookse ainult 1.....?
Ning kui näiteks ilmastiku olud vahelduvad väga kardinaalselt ja tihti...mis siis saab....?
I was made for this...
USA-s asuv NoTubes pakub varianti, kus tavapöiast ja tavakummist tehakse sisekummita variant.
http://www.notubes.com/Tech_2detailedrimstrip.htm
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.
see on päris hea variant jah;)mart kirjutas:USA-s asuv NoTubes pakub varianti, kus tavapöiast ja tavakummist tehakse sisekummita variant.
Re: Tubeless kummid
Nonii nüüd on juba tubelessist saanud massikaup. Endiselt ei ole ise veendunud, et peaksin eelistama tubelessi. Rehvi purunemisi on mul tulnud ette üliharva, väljaspool võistlusi ja puht oma lollusest.
Äkki jagavad nüüd kasutajad, kes on läinud tavaliselt üle tubelessile, kogemusi, mis osas on tubeless parem ja mis osas kehvem.
Äkki jagavad nüüd kasutajad, kes on läinud tavaliselt üle tubelessile, kogemusi, mis osas on tubeless parem ja mis osas kehvem.
Pikalt ei viitsi, üks küsimus ainult. Mis rõhuga sa sõidad?k666n kirjutas:...Äkki jagavad nüüd kasutajad, kes on läinud tavaliselt üle tubelessile, kogemusi, mis osas on tubeless parem ja mis osas kehvem.
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Rõhku manomeetriga ei mõõda. Tunnetuse järgi puhtalt. Arvan sinna 1,9 bari kanti.
Kui loodad õnne jätkumisele, siis ei olegi nagu midagi seletada. Tubelessi mehed panevad vahel ka 1,5-ga rõõmsalt, olenevalt rajast.k666n kirjutas:Rõhku manomeetriga ei mõõda. Tunnetuse järgi puhtalt. Arvan sinna 1,9 bari kanti.
erikr kirjutas:kumm haakub paremini maapinnaga.Bambu kirjutas:ärge mind palun hukka nüüd mõistke sellise rumala küsimuse eest aga mis eelist annab kui kummis on väiksem rõhk mida tubeless võimaldab?
velo clubbers
Ehk siis ühesõnaga - kui ei kurda rehvi purunemiste ja haakumise üle, siis just nagu ei peaks tubelessi eelistama?
See ei ole teema, kus peaks kellelegi midagi tõestama, see puhas kogemuse teema. Isiklikult ei tõmba mind miski enam tubelessilt tavale tagasi.k666n kirjutas:Ehk siis ühesõnaga - kui ei kurda rehvi purunemiste ja haakumise üle, siis just nagu ei peaks tubelessi eelistama?
velo clubbers
OK - teeme tubelessiks
Ajan sul tegemise/otsustamise keerulisemaks, kas teed kombinatsiooni:k666n kirjutas:OK - teeme tubelessiks
1. UST pöid + tubeless kumm?
2. tavapöid tehtud UStT-iks + tubeless kumm?
3. UST pöid + tava kumm isetehtud tubelessiks?
4. tavapöid tehtud UST-iks + tava kumm isetehtud tubelessiks?
Igal variandil oma head ja vead.
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.
Lahendus nr.4 plaanis. Lihtsalt on olemas kallid ja head jooksud, mida tubelessina ei saa ja kasutades tavarehvi peaks kaalus kõvasti kokku hoidma?
Valisid kõige halvema varjandi.
palun ülevaadet variantide headest ja vigadestmart kirjutas:1. UST pöid + tubeless kumm?
2. tavapöid tehtud UStT-iks + tubeless kumm?
3. UST pöid + tava kumm isetehtud tubelessiks?
4. tavapöid tehtud UST-iks + tava kumm isetehtud tubelessiks?
Igal variandil oma head ja vead.
- pärnu rattur
- Rattur
Tahan küsida, kas tubeless pöiale saab panna tubeless rehvi ilma liimimata(jääb õhku ka pidama) ?
Ärge näkku lööge! [/OT]
Ilma liimita käivadki.pärnu rattur kirjutas:Tahan küsida, kas tubeless pöiale saab panna tubeless rehvi ilma liimimata(jääb õhku ka pidama) ?
- pärnu rattur
- Rattur
Selge. Lihtsalt palju juttu igasugusest liimimisest ning seetõttu oli pilt segane. Ilma liimita nagu autodel
Ärge näkku lööge! [/OT]
liimitakse maantee tubulare.pärnu rattur kirjutas:Selge. Lihtsalt palju juttu igasugusest liimimisest ning seetõttu oli pilt segane. Ilma liimita nagu autodel
Seletate ehk ,et kuidas tavakummi ust-iks vormida?
Plaanis nii teha...
http://www.youtube.com/watch?v=1UeO8Utfny0
Kas Crossride jooksud on selleks hea variant?
Plaanis nii teha...
http://www.youtube.com/watch?v=1UeO8Utfny0
Kas Crossride jooksud on selleks hea variant?
kummiteemas kümmekond teemat alla kerida ja ongi olemas
viewtopic.php?f=19&t=11452
viewtopic.php?f=19&t=11452
Mis teipi ta seal kasutab?
Kas iga tavapöia saaba UST pöiaks teha? Mul Bontrager Ranger.
"Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride"
- pärnu rattur
- Rattur
Saab küll tavapöia teha. Teip on tavalisest läbipaistvast umbes 3 x paksem, selline paks ja kummine. Endal on seda, aga kirjeldada ei oska. Leiad ilmselt Decorast vms ehituspoest.
Ärge näkku lööge! [/OT]
Mägi Aivari teip peaks olema selles videos kasutusel.
Oskab keegi Rocket Ron ja Crossride -i UST-ks muutmise kokkusobimise kohta nõu anda?
Oskab keegi Rocket Ron ja Crossride -i UST-ks muutmise kokkusobimise kohta nõu anda?
Nii... Proovitud... teip- välja lõigatud ventiil(sutsu kummiliimi)- veelkord teip. 50ml lateksit ja praegu seisab 4 bar-i peal...
Ettevaatust! 4 bar rõhuga võid end surnuks ehmatada. Tavakummi tubelessiks tehes on soovituslik max 2,7bar.
Pole põhjust muretsemiseks, kui kummi küljel kiri, et kannatab misiganes ettenähtud rõhu numbrit. siis tulebki kontrolliks see max lubatud sisse lüüa. Kui kumm lubab nt 4,5 atm/bar, siis nii löömegi sisse , olenemata/arvestamata , kas tegu sisekummiga või ilma. Eelnev rõhu jälgimise jutt käib teema külge, kus inimene on 8 .klassi lõpetanud ja saab aru füüsika algtõdedest - ehk kaasamõtlemiseks/tähelepanuks see, mida foorumlane slinki foorumlase pärnu rattur kaasaõhutamisel proovivad (et paneme misiganes teibi pöiapaelak - macaiverist alustades ja vinniplaastrist lõpetadas) saab tekitatud suht ebapüsiv tubeless- õhukummita variant, mis püsib peal tahtejõul ja teadmatuse kombinatsioonil.grt kirjutas:Ettevaatust! 4 bar rõhuga võid end surnuks ehmatada. Tavakummi tubelessiks tehes on soovituslik max 2,7bar.
Max rõhk on hea isegi mitte niivõrd kontrolliks, vaid selleks et asjad õigetesse kohtadesse istuks.
- kristjan07
- Rattur
Mul selline mure jällegi. Bontrager Race Lite jooksub. Tubelessiks tehtud spets plastikust "pöiapaelaga" ja vastavate ventiilidega. Kuid lahendusel on kõva miinus. Nimelt ei lähe kummi servad nii sügavale ranti et saaks normaalselt kummi peale ja maha. Maha saab kuidagi jõuga ja 1 heebliga aga peale ei saa kuidagi. Kõiki meetodeid kasutanud ja no ei ole nii kerge. Küsiksingi siinkohal et millist lahendust mulle soovitaksite? MacGyveri teip ja bontrageri enda ventiilid? Kummideks on Geax Mezcal TNT.
EDIT: Mõte on selles et äkki see teibi lahendus laseb kummil sügavamale pöiavahele minna ja kumm hakkab vajadusel kergemini peale ja maha käima? Eksin?
EDIT: Mõte on selles et äkki see teibi lahendus laseb kummil sügavamale pöiavahele minna ja kumm hakkab vajadusel kergemini peale ja maha käima? Eksin?
Mul samad jooksud, ca aastast 2005. Ei mingit muret. Pealepanekul kasutan mingit vedelseepi ka.
2003 aasta jooksudega oli tubelessi pealesaamine täielik PITA isegi libestiga.
2003 aasta jooksudega oli tubelessi pealesaamine täielik PITA isegi libestiga.
Arvan, et probleem on kummides. Rademaris prooviti mulle Bontrager Select pöidadele Geax Saguaro TNT rehve peale ajada - esialgu sisekummiga ja kokkuvõte oli, et "kuidagi saaks peale aga mida sa metsas teed ei taha ette kujutada". Ja kuskilt reviewst jäi sama asi meelde, et Geax TNT kummide pealsaamine nõuab väga roppu suuvärki. Bontrager Revolt Super X läks samale pöiale lupsti peale.
Arne
Arne
Ole hea, täpsusta oma mõtet - kas sa arvad, et tavapöiast tubelessi tegemine on üldse vale tegevus, et teibiga selle tegemine on vale või et suvalise kättejuhtnud teibiga on vale?mart kirjutas:Eelnev rõhu jälgimise jutt käib teema külge, kus inimene on 8 .klassi lõpetanud ja saab aru füüsika algtõdedest - ehk kaasamõtlemiseks/tähelepanuks see, mida foorumlane slinki foorumlase pärnu rattur kaasaõhutamisel proovivad (et paneme misiganes teibi pöiapaelak - macaiverist alustades ja vinniplaastrist lõpetadas) saab tekitatud suht ebapüsiv tubeless- õhukummita variant, mis püsib peal tahtejõul ja teadmatuse kombinatsioonil.
Arne
- kristjan07
- Rattur
Mul 2007 aasta jooksud. No ikka suht porr on see värk. Aga eks ma proovin mingeid teisi tubeless kumme ka kui raatsin hakata maha kiskuma. Mavicu Crossmaxide pöid meeldis mulle, kummid peale ja maha näppudega ning heeblid võis ära unustada.
Nii ongi. Mul on ka mitmed bontrageri jooksud olnud, kõikidele läheb kumm väga raskelt peale. See ei ole pöiapaelast, minu arust on bonti pöid lihtsalt natuke suurema läbimõõduga.kristjan07 kirjutas:Mul 2007 aasta jooksud. No ikka suht porr on see värk. Aga eks ma proovin mingeid teisi tubeless kumme ka kui raatsin hakata maha kiskuma. Mavicu Crossmaxide pöid meeldis mulle, kummid peale ja maha näppudega ning heeblid võis ära unustada.
Palun mitte järgida antud ajuvabasid soovitusi.Mingeid max rõhke ei ole vaja testida,see ei anna mittemidagi.Villem T kirjutas:Max rõhk on hea isegi mitte niivõrd kontrolliks, vaid selleks et asjad õigetesse kohtadesse istuks.
Testimine ei anna võib-olla midagi, aga kui kohe ainult 1.5 atti sisse jätad siis ei pruugi rehvirant korralikult pöia õnarusse istuda.vaikija kirjutas:Palun mitte järgida antud ajuvabasid soovitusi.Mingeid max rõhke ei ole vaja testida,see ei anna mittemidagi.Villem T kirjutas:Max rõhk on hea isegi mitte niivõrd kontrolliks, vaid selleks et asjad õigetesse kohtadesse istuks.
Pumbal ei ole ainult kolm "asendit" 0 ,1,5 ja max. Võib vabalt jätta rõhk näiteks 2,5-le või isegi 3-le barile. Ja silmaga võib näha,kas kummiserv on ok.Väga hea nipp on kandadega peale astudes aidata kummiserva paikaminemist. Max rõhu kasutamine ainult provotseerib midagi perse minema(eriti värskelt peale pandud,tatist ,mittetubelessi,mille servad ei ole millegipärast veel paika loksunud)-lihtsalt puudub põhjus,et seda teha. Ka tubelessiga ma nii ei teeks.
Monoraili bontrager non-ust pöiale ilma metallist heeblita peale saada on võimatu