Jalgrattamatk ja varustus
Jalgrattamatk ja varustus
Panime kokku varustuse nimekirja jalgrattamatka jaoks.
Palun vaadake ja andke tagasisidet kas see on asjalik ning kas oleks vaja veel midagi lisada.
Varustuse list on siin: http://www.andmoments.com/est/kasulik-i ... tavarustus
Palun vaadake ja andke tagasisidet kas see on asjalik ning kas oleks vaja veel midagi lisada.
Varustuse list on siin: http://www.andmoments.com/est/kasulik-i ... tavarustus
Jälgi meid Facebook-is https://www.facebook.com/pages/Tervises ... 8024251491
Jälgi meid Facebiook-is https://www.facebook.com/biketravel.ee/
Jälgi meid Facebiook-is https://www.facebook.com/biketravel.ee/
Re: Jalgrattamatk ja varustus
sisekummist on vähe kasu kui pumpa kaasas pole. porilaudu ka vist polnud listis? need on väärt asjad matkal. valgustust ka vist polnud mainitud?
P.S. muidu päris osav (peidetud) turundus
P.S. muidu päris osav (peidetud) turundus
Tööriistad? Kodaratest võib vähe kasu olla kui kassetti maha ei saa, selleks oli kellelgi mingi taskussemahtuv vidin, mis vastu raami toetas vms.
- pärnu rattur
- Rattur
Ma ka mõtlen, et korralik multi-tool, nuga ja tuletegemise vahendid(tikud/tulemasin vms). Kas ühe kodara purunemine on väga suur probleem? Teoorias peaks saama ilma ka sõita ju.
Ärge näkku lööge! [/OT]
IMHO üks asendamatu esmaabi "varuosa" on kaablivitsad. Soovitavalt eri jämedusega. Uskumatult laia parandamisdiapasooniga on need elukad, aitavad vähemalt esimese töökojani. Ise parandasin nendega viimati esikäikari kui see Rõuge Tuuril alla andis. Meenub ka nt pilt kunagiselt CrocodileTrophilt (see Austraalia mtb-tuur), kus nende abil raam fixiti.
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
kui matkad eestis>
kaasa telk, võimalikult odav, vana, katkine, kerge.
Kindlasti ilma vaiadeta. Kui leiad vana veneaegse presendist pööningult,
oled õnnega koos - see on hea ja kvaliteetne asi, mida hoia ka oma lastele.
Tänapäeva kaubanduslik asi on saast. Ühekordne mõttetu materjaliga praht.
Magamiskott seevastu on arengu läbi teinud - just soojapidavuse ja kaalu osas.
Keskeuroopa tootjaid ära osta, ka ida-eur omi, ja üle lombi kindlasti mitte (va Can)
Aga skandinaavia magamiskotid on ok,
kasvõi nt soomlaste Halti.
NB!!! kui võimalik, osta toode Helsingist.
Meie kaubandusvõrk paraku valib valimatuid matkamisks vajalikke asju suvaliselt,
seetõttu tõenäosus, et saad selle, mida tahad, on üsna nullilähedane.
hea kvaliteetne ratas peab sul vastu 1000 matka ning ei juhtu temaga mitte üks piuks.
samas on päris huvitav valida ka sõitmiseks suvaline vana kulunud X-tootja 30-40 aastat veerenud ratas, mis liigub vaid kes teab mille armust. Selle rattaga juhtub matkal alati midagi huvitavat ning kogu seltskond ainult naudib neid hetki, mis seeläbi tekivad. ning see jääb meelde ja see loeb.
kui tahad korralikku matkaelamust,
siis ära planeeri midagi ette.
ei mingeid ratta ega muid jne jne kotte.
üks tavaline seljakott.
telk+seljakott a la 2 kg kokku.
tikud. termokruus. katelok. priimus. veepudelid (oleb kuhu liigud. igal pool pole joogikõlbulikku vett). hea mugav matkajalats (alates 1500 eegust) - viimane ongi ainus tõsiseltvõetav väljaminek. + rattamatka puhul elementaarsed asjad (kummiliim, pump, varukumm või kummilapid, mutrivõtmed). Ja korralik nuga pole ka ülearune - jällegi ülelahe Rapala.
ning hea tuju.
ratas on mu hobi,
matkamine elukutse:)))
kaasa telk, võimalikult odav, vana, katkine, kerge.
Kindlasti ilma vaiadeta. Kui leiad vana veneaegse presendist pööningult,
oled õnnega koos - see on hea ja kvaliteetne asi, mida hoia ka oma lastele.
Tänapäeva kaubanduslik asi on saast. Ühekordne mõttetu materjaliga praht.
Magamiskott seevastu on arengu läbi teinud - just soojapidavuse ja kaalu osas.
Keskeuroopa tootjaid ära osta, ka ida-eur omi, ja üle lombi kindlasti mitte (va Can)
Aga skandinaavia magamiskotid on ok,
kasvõi nt soomlaste Halti.
NB!!! kui võimalik, osta toode Helsingist.
Meie kaubandusvõrk paraku valib valimatuid matkamisks vajalikke asju suvaliselt,
seetõttu tõenäosus, et saad selle, mida tahad, on üsna nullilähedane.
hea kvaliteetne ratas peab sul vastu 1000 matka ning ei juhtu temaga mitte üks piuks.
samas on päris huvitav valida ka sõitmiseks suvaline vana kulunud X-tootja 30-40 aastat veerenud ratas, mis liigub vaid kes teab mille armust. Selle rattaga juhtub matkal alati midagi huvitavat ning kogu seltskond ainult naudib neid hetki, mis seeläbi tekivad. ning see jääb meelde ja see loeb.
kui tahad korralikku matkaelamust,
siis ära planeeri midagi ette.
ei mingeid ratta ega muid jne jne kotte.
üks tavaline seljakott.
telk+seljakott a la 2 kg kokku.
tikud. termokruus. katelok. priimus. veepudelid (oleb kuhu liigud. igal pool pole joogikõlbulikku vett). hea mugav matkajalats (alates 1500 eegust) - viimane ongi ainus tõsiseltvõetav väljaminek. + rattamatka puhul elementaarsed asjad (kummiliim, pump, varukumm või kummilapid, mutrivõtmed). Ja korralik nuga pole ka ülearune - jällegi ülelahe Rapala.
ning hea tuju.
ratas on mu hobi,
matkamine elukutse:)))
Mida valjomine sa sõuad, seda kovam jalg om.
Topeltamordi puhul võib juhtuda, et pole võimalik tagapakiraami kinnitada. Eeldan, et matkaratas algab tagapakikast. Samas on tagaamort sel juhul mõtetu.
Kaablivitsad ja duct tape. Asendamatud abivahendid
Topeltamordiga ratast ma küll matkale ei veaks. Kuigi olen näinud ka FS ratast millele on varustatud spetsiaalne tagumine pakiraam ja kott. Huvitav kas see sõitmist väga bounciks ei tee?
Ma ei tea kas see presenttelk oli irooniga öeldud või tõsiselt. Aga too kaalub umbes 8 - 12kg, kuidas sa seda rattamatkale kaasa kavatsed võtta, seda ma tahaks küll näha.
Topeltamordiga ratast ma küll matkale ei veaks. Kuigi olen näinud ka FS ratast millele on varustatud spetsiaalne tagumine pakiraam ja kott. Huvitav kas see sõitmist väga bounciks ei tee?
Ma ei tea kas see presenttelk oli irooniga öeldud või tõsiselt. Aga too kaalub umbes 8 - 12kg, kuidas sa seda rattamatkale kaasa kavatsed võtta, seda ma tahaks küll näha.
Väga hää oli rattakate. Veekindel, mahutab kaks ratast ja ei võta ruumi. Poe või paduka ajal koos rattaga alla.
Selle jaoks paned rattale haagise külge.Cly/Suva kirjutas:
Kas kallis matkajalats ka palaval suvel asjalik on? Ise matkan sellisel ajal üldse sandaalides.
- pärnu rattur
- Rattur
Mul on kodus vana nn Poola telk(kolmnurkne, keskel on postid, mis püsti hoiavad). See kaalub tõesti üle 10kg ja üle 20m liigutamine on paras piin. Ainuke pluss on see, et ei lähe hommikuks auruseks seest nagu kehvad "lääne" telgid.
Ärge näkku lööge! [/OT]
jah kui kogu grupile suure telgi kaasa võtad ja kõiki teisi säästad.hall kass kirjutas:
siis oled kõva mees või lihtsalt jäärapäine.
2-ne presenttelk, kõgus maast vaid meetrijagu.
Ei kaalu palju. Katsun huvipärast ära kaaluda.
Cly/Suva kirjutas: Kas kallis matkajalats ka palaval suvel asjalik on? Ise matkan sellisel ajal üldse sandaalides.
he-hee. siis pole sa varem matkal käinud.
järve äärde sandaalides ujuma minek väikese õlle ja grillvorstiga pole veel matk.
isegi mõte matkast on selle puhul veel kaugete mägede taga
ja madamast hinnaklassist jalanõu lihtsalt laguneb jalas ära.
pole mõtet järgi proovida.
Mida valjomine sa sõuad, seda kovam jalg om.
Pealkirjas on teemaks jalgrattamatk, nüüd tundub aga jalgsimatkaks kiskuvat...suuroja kirjutas: he-hee. siis pole sa varem matkal käinud.
järve äärde sandaalides ujuma minek väikese õlle ja grillvorstiga pole veel matk.
isegi mõte matkast on selle puhul veel kaugete mägede taga
ja madamast hinnaklassist jalanõu lihtsalt laguneb jalas ära.
pole mõtet järgi proovida.
Ei ole eriti asjalik. Imelikke soovitusi on selleks liiga palju.LOOK kirjutas:Panime kokku varustuse nimekirja jalgrattamatka jaoks.
- Full suspension ratas matkale? Ei tundu mõistlik.
- Klipid (teie keeles "spd") matkale? Ei tundu mõistlik. Samas pole ma klippidega matkajalatseid päris elus proovinud, ehk ongi head.
- Camelpack matkale? ei tundu vajalik.
- "2 joogipudelit" on täiesti laest võetud. Matkal on mõnikord vaja rattale panna ka ämbritäis vett.
- Rattapüksid - kahtlane. Rattapüks on ebaharlik ja võõristust tekitav riietusese. No kuidas sa lähed nendega kirikusse, turule või restorani? Pigem võiks hakkama saada normaalsete (kohalikesse tavadesse sobiva) riietega.
- "Therm-a-Rest magamismatt" - miks just see bränd rattamatkal teistest parem on?
Mida lisada?
Rattavalikus võiks pigem arutada maastiku- ja hübriidrataste üle ning rääkida sellest, mismoodi sportliku madala asendiga sõites kogu maastik nägemata jääb.
Rehvivaliku all võiks rääkida ka ventiilidest. Näiteks sellest, mis saab, kui sul on ainsana kitsas ventiil ja selgub, et sõprade varurehvid sinu jooksule peale ei lähe.
Lenksukott on matkal hea abimees.
Matkarattal peaks olema korralikud porilauad, tuled ees ja taga (sest ikka juhtub, et tuleb pimedas sõita - võike tehnoprobleem või külm õlu vahepeatuses võib laagriteed venitada, ja pimedad tunnelid on tuledeta üliohtlikud), lukk.
Pakiraamile / kotile lisaks on abiks koormakummid.
Kas muu matkavarustus - kaardist kondoomideni - on teil ka kusagil väljas?
Edu teile seal Gruusias,
Clipless pedaalidel on matkal teatavaid eeliseid küll. Kuid samas pole isegi pehmema tallaga rattakingad kuigi head pikemaks kõndimiseks. Võibolla mingeid erandeid on. Igal juhul oleks siis targem kaasas kanda mingeid harilikke jalatseid.
Rattapükstel on samuti omad eelised. Kui ikka ühel päeval kehvasti valitud ja higist niiske aluspesu jalgevahe veriseks hõõrub, siis järgmine päev on ratta selga ronimine võrreldav näpitsatega küünte väljatõmbamisega. Rattapükstega seda ei juhtu. Kusjuures on saada ka kombinatsioone mis koosnevad rattapükstest ja kattepükstest. Need viimased on välimuselt identsed tavaliste matkapükstega. Nendega poodi minna pole probleem, samuti säilitad kõik rattapükste eelised.
Rattapükstel on samuti omad eelised. Kui ikka ühel päeval kehvasti valitud ja higist niiske aluspesu jalgevahe veriseks hõõrub, siis järgmine päev on ratta selga ronimine võrreldav näpitsatega küünte väljatõmbamisega. Rattapükstega seda ei juhtu. Kusjuures on saada ka kombinatsioone mis koosnevad rattapükstest ja kattepükstest. Need viimased on välimuselt identsed tavaliste matkapükstega. Nendega poodi minna pole probleem, samuti säilitad kõik rattapükste eelised.
Arusaada, et isikul puudub kogemus. Just sõidukogemus, mis on võrratu võrreldes tavapüksi ja vanaema sadulaga (see on ka variant muidugi, aga noh ...). Tuttavad kogenud matkarid, kes on pehmendust proovind on saanud ka valgustatud . Rattapükse on olemas ka nö tavapüksi välimusega, kuid pehmendus sees. Samas ei lasta sind süvausklikes piirkondades ka lühikeste pükstega kirikusse Ühesõnaga kultuurseteks üritusteks kerged pika sääre ja varukaga hilbud kaasa (nt kerge linane - super)!tripp kirjutas:...- Rattapüksid - kahtlane. Rattapüks on ebaharlik ja võõristust tekitav riietusese. No kuidas sa lähed nendega kirikusse, turule või restorani? Pigem võiks hakkama saada normaalsete (kohalikesse tavadesse sobiva) riietega.
...
velo clubbers
Olenevalt matkast ei pruugi soovitused nii imelikud olla midagi.tripp kirjutas: Ei ole eriti asjalik. Imelikke soovitusi on selleks liiga palju.
Korralikul kesksuvisel matkatuuril Alpides on omal kohal nii FS, clipless, pampersiga püksid kui ka Camelbak.
Enda kogemusest võin öelda, et ei jää midagi maastikust nägemata ei maanteka ega baigi seljas. Sportlik sõiduasend on efektiivsem - sama jõukuluga jõuad kaugemale.