Hea pikk treeningu distants Kõrvemaal ja Tallinna ümbruses
Hea pikk treeningu distants Kõrvemaal ja Tallinna ümbruses
Algab Aegviidust, läheb mööda Kõrvemaa teid Ännijärve kaudu ja Riistakõrve raba, Jussi lagendiku ja Paukjärve Suru sooni. Sealt edasi mööda laudteed üle soo, Järvi järvedest mööda ja Peterburi maanteeni Kemba juures. Sealt mööda Peterburi maanteed Tallinnasse. Tavaliselt on see maanteeosa vastutuult, sest valitsevad läänetuuled. Kokku tuleb distantsi pikkuseks ca 90 km. Aegviitu olen sõitnud el. rongiga. Peale võimaluse mööda kruusa ja asfalti kihutada annab võimaluse mägesid võtta ja loodust nautida.
Re: Hea pikk treeningu distants Kõrvemaal ja Tallinna ümbruses
Olenevalt aastaajast ja ilmavalgusest annab Kõrvemaa metsades osade kodanike näitel igasugu ekstreemi teha .Ratt kirjutas:...Peale võimaluse mööda kruusa ja asfalti kihutada annab võimaluse mägesid võtta ja loodust nautida.
Kui asjast kaa, siis Kõrves on palju huvitavaid radu ja sinna võib tundideks ennast unustada. Samas on mõistlik neid nautida ikka autoga (või rongiga) kohale sõites. Maanteed mööda baigiga Tallinna/Tallinnast rikub suure osa mõnust ära. Ajage punt kokku ja hoiate kütteraha kokku, kuid mõnu on see mis jääb
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Ekstreemsus sõltub inimesest. Mõne jaoks on see kruusa ja asfaldi sõit liivaste kohtadega ja vastutuulega Tallinnasse juba väga ekstreem. Minu jaoks on see võimalus kilomeetreid koguda mõnusalt. Ja oluline on siin suund. Kui Sa oled Peterburi maanteele jõudnud, siis lihtsalt tuleb rattaga kodu poole Tallinna poole sõitma asuda. Siis pole nagu muud valikut eriti enam. Kohale tuleks ja minna el rongiga, see on palju mugavam ja odavam ka kui diislid. Seega huvitavamad Kõrvemaa kohad näed ära puhanuna, pärast aega küll Tallinna poole rühkida mööda maanteed. Ma keeran tavaliselt Vana-Narva mnt-le ära, see on mõnusam kui rõve Peterburi tee ots. Juba Pirita jõe juures algab rattatee ka ju.
Tavaliselt pole punti kokku võimalik saada, seepärast harrastan seda trassi üksi sõita seni. Talvel pole julgenud minna. Laudtee on libe, võib laukasse kukkuda. Ja maantee on hämar, võidakse mitte tähele panna. Lörtsist läbiimbununa Kuusalus passida pole ka mõnus.
Tavaliselt pole punti kokku võimalik saada, seepärast harrastan seda trassi üksi sõita seni. Talvel pole julgenud minna. Laudtee on libe, võib laukasse kukkuda. Ja maantee on hämar, võidakse mitte tähele panna. Lörtsist läbiimbununa Kuusalus passida pole ka mõnus.
Mati pidas silmas ilmselt seda sorti ikstriimiRatt kirjutas:Ekstreemsus sõltub inimesest. Mõne jaoks on see kruusa ja asfaldi sõit liivaste kohtadega ja vastutuulega Tallinnasse juba väga ekstreem.
Hea oleks teada mis koht see tegelikult täpsemalt oli, kus oli võimalik ära eksida. Ise naudin võimalusi ära eksida ja siis välja tulla.
Sa oled suures metsas. Eksid ära. Jõuad lõppude-lõpuks kuskile tee äärde. Järgmine päev, kuu hiljem, aasta hiljem osakd täpselt öelda koha (punkti) kus eksisidRatt kirjutas:Hea oleks teada mis koht see tegelikult täpsemalt oli, kus oli võimalik ära eksida. Ise naudin võimalusi ära eksida ja siis välja tulla.
Ma arvan, et see oli koht kus tee läks vähemalt kaheks, ümberringi olid puud-põõsad ja suund tundus õige. Ise eksin tavaliselt just selles kohas ära (tagantjärgi tarkusena).
velo clubbers
Eesti on niivõrd vana asustusega piirkond, et siin on peaaegu igal künkal, ojal ja lagendikul-talukohal nimi. Olen nimelt vist oma õnneks suur kaardifänn. Sellest haiglane huvi.
Olen sattunud tundmatutesse kohtadesse, kasvõi Elionil sõites. Pärast on küll väga põnev teadlikult segadust tekitanud kohti taasavastada.
Olen sattunud tundmatutesse kohtadesse, kasvõi Elionil sõites. Pärast on küll väga põnev teadlikult segadust tekitanud kohti taasavastada.
Kas Kõrvest on Elioni lipukesed ära korjatud?
Aegviidu ümbrusega on ka minul kenad mälestused.
Olen paar korda seal kandis käinud jalgrattaga matkamas ning avastamata teid veel jätkub.
Elektri rong on mind alati kohale toimetanud.
Aegviidust väljuvad teed on loogelnud nii, et jõuan ringiga järgmisel päeval rongipeatusesse tagasi.
Igatahes väärt metsad, järved ja rabad on seal, soovitan kõigil sealses looduses üks korralik ring peale teha. Kui ring sattub suvisele ajale, siis kasutage ka järvedes ujumisvõimalusi (mõni järv on ainult veitsa külma võitu).
Olen paar korda seal kandis käinud jalgrattaga matkamas ning avastamata teid veel jätkub.
Elektri rong on mind alati kohale toimetanud.
Aegviidust väljuvad teed on loogelnud nii, et jõuan ringiga järgmisel päeval rongipeatusesse tagasi.
Igatahes väärt metsad, järved ja rabad on seal, soovitan kõigil sealses looduses üks korralik ring peale teha. Kui ring sattub suvisele ajale, siis kasutage ka järvedes ujumisvõimalusi (mõni järv on ainult veitsa külma võitu).
Re: Hea pikk treeningu distants Kõrvemaal ja Tallinna ümbrus
piibe maante ja jüri vaheline ala on täis kõikvõimalikke kanaleid, mis ühendavad ülemiste järve mitmete veesüsteemi kuuluvate veehoidlatega (kaunissaare, soodla, etc). sõitsime töökaaslasega jürist kaunissaarede (peale läkisme kuskil vaida juurest). kanalite ääres on tallinna vee valduses olevad kitsad kruusakad või lihtsalt kõvemad teed, kus saab päris kiiresti sõita. kanal kulgeb võrdlemisi sirgelt, kuid raja ääres olevad metsa ja rabavaated on kohati nauditavad, mh kohtusime lambakarja, kulli ja sookurgedega. meie sõitsime kaunissaareni, kuid tundub, et sealt edasi peaks asi minema mitmekesisemaks ja saama kuni soodlani ning sealt on juba kõrvemaa kiviga visata. ma nüüd ei tea kui hea ja huvitav see distants on, kuid endale oli üllatuseks, et sihukesed kanalid üldse olemas on. igaljuhul on nende kaevamine olnud meeletu töö. tasub avastamist:)
link: http://connect.garmin.com/activity/47152266
link: http://connect.garmin.com/activity/47152266
Re: Hea pikk treeningu distants Kõrvemaal ja Tallinna ümbrus
Mina olen käinud Kaunissaarest edasi kuni Soodla veehoidlani. Päris lõpus enam nii head teed ääres vist ei olnud. Seal ümbritsevates metsades on väga avarad võimalused sõitmiseks. Ainult seal Vikipalu külas pidi mingi koerakari olema, kes jalgrattureid armastab. Head mõte oleks ka sõita Valgehobusemäelt kuni Paunküla veehoidlani, sealt läheb läbi ka RMK 370 rada.