Trimmelpiduri jupid

Rattadetailid ja abiained. Raamist õlideni.
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Vasta
hall kass
Rattur

Trimmelpiduri jupid

Postitus Postitas hall kass » 19. 11. 2010. 16:05

Mul on olemas 20-tolline esijooks, millel on trummelpidur. Nagu autolgi - rummu sees on klotsid, mis laiali minnes rummule suruvad ja pidurdavad. Klotse surub laiali üks nukkide vms profiiliga võll, mille väljaspool asuval otsal on kandid ja keere. Kantide otsa peaks käima üks väike hoob, mis trossilt jõu sellele võllile üle kannab (ja mille otsas peaks olema auguga polt vms trossiotsa fikseerimiseks), keermele läheb hooba fikseeriv mutter..

Vaat seda hooba on vaja - kust saaks? Rattaring, Rattur ja avaturu rattapood on läbi käidud ja võtsin selle jooksu lausa kaasa, et näidata, kuid vajalikku jubinat neil polnud.

Või on mõnel foorumlasel see jubin olemas?

Vajadusel võin jooksust pildi ka teha.

Soovitati lausa see jubin ise teha, kuid ma arvan, et see nõuab täpsust - valesti tehtud jubinaga on oht klotse laiali suruva võlli otsas asuv kant ära rikkuda ja edasine jamamine oleks siis juba keerulisem. Kuid see jooks ise on korras ja ma kasutaks seda kas oma tõukerattal või linnavokil (Aist).

Kasutaja avatar
mart
Rattur

Re: Trimmelpiduri jupid

Postitus Postitas mart » 19. 11. 2010. 16:40

Kui sul on sachs (vorderrad trommelbremse), siis nt minul on too hoob kinni needitud ja mingit äravõtmist teha ei saa, saksas müüaksegi toda hooba koos korpusega:
Pilt
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.

hall kass
Rattur

Re: Trimmelpiduri jupid

Postitus Postitas hall kass » 19. 11. 2010. 20:14

Minu omal käib see hoob küljest ära ja saingi selle jooksu ilma hoovata. Selline ta on (tiba vanem pilt - just tahtsin uut teha, vaadatuna hoova kinnituse poolt, aga fotoka akud said tühjaks):

Pilt

Pilt

Jooks oli sellise oranzi raami küljes:

Pilt

Vasta

Mine “Jupid”