Crank'ide võti

Remont ja hooldus
Vasta
martinlink
Rattur

Crank'ide võti

Postitus Postitas martinlink » 23. 04. 2011. 14:47

Tere,
Ega keegi ei oska öelda kust saaks sellist võtit: http://gear.ridemonkey.com/imgs/p_55263.jpg

Tarvis oleks seda siis ühe vanema ratta crankseti kinni keeramiseks. Äkki on kellelgi Tallinnas seda võimalik 10 minutiks laenatagi?
Ette tänades,
Martin.

andresle
Rattur

Re: Crank'ide võti

Postitus Postitas andresle » 23. 04. 2011. 18:40

Usun, et sellise võtma saad igast rattapoest kasutada. Ise vastutan oma sõnade eest Veloplusis.

mikker
Rattur

Postitus Postitas mikker » 04. 12. 2011. 22:50

Küsin siin teemas, kas väntade lahtikeeramiseks suvaline padrunvõti sobib?
Mahuvad need sinna keermeauku?

Tänud

Kasutaja avatar
erikr
Admin

Postitus Postitas erikr » 04. 12. 2011. 22:59

mikker kirjutas:Küsin siin teemas, kas väntade lahtikeeramiseks suvaline padrunvõti sobib?
Mahuvad need sinna keermeauku?

Tänud
Kuna pole avalikustatud vänta-keskjooksu siis oletuslikult...
Ilmselt saad poldi lahti, aga vänta keskjooksu võllilt ilma spetsvõtmeta kätte ei saa.
mis väljakutse? kiirabil ja politseil on väljakutse, minul on töö...
velo.clubbers.ee velo clubbers

Kasutaja avatar
pärnu rattur
Rattur

Postitus Postitas pärnu rattur » 04. 12. 2011. 23:02

Minul on küll õnnestunud tavalise padruniga(nii vene kui ka lääne omaga) keerata see polt lahti, aga tõmmitsat on ka vaja.
Ärge näkku lööge! [/OT]

mikker
Rattur

Postitus Postitas mikker » 04. 12. 2011. 23:14

Ega ma arvasingi, et padruniga saab, pole veel jõudnud putitamisega nendeni.
Mul peaks olema need vändad http://bike.shimano.com/media/techdocs/ ... 637962.pdf

Ehk siis Shimano FC-M191.

Aga sellest tõmmitsast saaks äkki lähemalt paari sõnaga, et mida see tegema peaks ja kas ikka vaja spetsvõtit või ajab asja ära mõni universaalsem tööriist? Tahaks jõuda ajapikku sinnani, et teen kõik tööd ratta juures ise ära ja selleks vajalikud tööriistad kõlbaks vajadusel ka muude mutrite/poltide keeramiseks kuskil mujal majapidamises :)

Kasutaja avatar
erikr
Admin

Postitus Postitas erikr » 04. 12. 2011. 23:22

mikker kirjutas:Ega ma arvasingi, et padruniga saab, pole veel jõudnud putitamisega nendeni.
Mul peaks olema need vändad http://bike.shimano.com/media/techdocs/ ... 637962.pdf

Ehk siis Shimano FC-M191.

Aga sellest tõmmitsast saaks äkki lähemalt paari sõnaga, et mida see tegema peaks ja kas ikka vaja spetsvõtit või ajab asja ära mõni universaalsem tööriist? Tahaks jõuda ajapikku sinnani, et teen kõik tööd ratta juures ise ära ja selleks vajalikud tööriistad kõlbaks vajadusel ka muude mutrite/poltide keeramiseks kuskil mujal majapidamises :)
Jah. Nende andmete järgi on Sul nelikant keksjkooks. Vajad vändatõmmitsat, http://www.sheldonbrown.com/tooltips/cotterless.html
Alternatiiv on poldid lahti keerata ja sõita seni, kuni vänt keskjooksu võllilt lahti tuleb.

mikker
Rattur

Postitus Postitas mikker » 04. 12. 2011. 23:43

Ma nüüd puusalt tulistan, ilma, et oleks ratast vaatamas käinud. Kui ma kuskilt leiaks poldi, mis klapib vända keermega, siis seda sisse keerates peaks ka vända saama küljest ära pressida? Või kipun hilisel tunnil juba ulmevaldkonda?

Kasutaja avatar
erikr
Admin

Postitus Postitas erikr » 04. 12. 2011. 23:51

mikker kirjutas:Ma nüüd puusalt tulistan, ilma, et oleks ratast vaatamas käinud. Kui ma kuskilt leiaks poldi, mis klapib vända keermega, siis seda sisse keerates peaks ka vända saama küljest ära pressida? Või kipun hilisel tunnil juba ulmevaldkonda?
jah, tõenäosus äärmiselt väike, tegu siiski peenkeermega...

Kasutaja avatar
pärnu rattur
Rattur

Postitus Postitas pärnu rattur » 04. 12. 2011. 23:58

Lähed ulmesse ja teed lihtsa asja liiga keeruliseks. Esiteks on see peenkeermega polt. Teiseks poleks sellel poldid vända küljest kinni ikka hakata kuskilt.

Osta selline vigur endale ja probleem saab lihtsa lahenduse. Spetstööriistadest läheks sul ilmselt vaja veel ketivõtit, kodaravõtit, koonusevõtit. Keskjooksu vahetamiseks võid poest ka läbi astuda, kuna vahetamist tuleb ette harva.
Pilt
Ärge näkku lööge! [/OT]

Vasta

Mine “Hooldus”