Jalgratta raam liiga suur, mida teha?
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Jalgratta raam liiga suur, mida teha?
Mul on kodus maanteeratas. Probleem, siis selline, et lenkstang asub liiga kaugel ees. Sõites tunnen end seetõttu ebamugavalt, ei saa korralikult toetada ja käed väsivad ära. Mida võiks ette võtta, et seda olukorda parandada?
Naerata ja maailm naerab sinuga, nuta ja sa nutad üksinda.
Re: Jalgratta raam liiga suur, mida teha?
Kui pikk oled ja milline on raami suurus?
Kui on sutsu suur ja ei võimalda väiksemat raami hetkel muretseda, siis võib olla aitab stemmi vahetamine lühema vastu ja lükka sadul nii ette kui võimalik.
Kui on sutsu suur ja ei võimalda väiksemat raami hetkel muretseda, siis võib olla aitab stemmi vahetamine lühema vastu ja lükka sadul nii ette kui võimalik.
- peeterplaaster
- Rattur
Stemm jah, võimalusel lühem, võib-olla ka kõrgem. Kui midagi lõpuks valesti on, siis peaks tunda olema, et ratta käitumine läheb liiga närviliseks. Aga eks see oleneb ka raami enda ja kahvli geomeetriast. Kui sul pole väga närvilise nurgaga headtube, peaks see kõike lubama.
Sadulat ma väga suvaliselt reguleerida ei julgeks. Kui sadula ette tood, läheb tegelikult raskus rohkem kätele ja see eeldab tooremat konstantset sõtkumist sadulas olles. Pigem jäta sadul nii, et mugav on, s.t. suudad ainult sadulal ennast püstiasendis hoida. Aga võib-olla oledki triatleedi vormis ja koguaeg on küte, siis võib sadulaga ka mängida, oleneb, kuidas ja kus sa sõidad. Ma omast väiksest kogemusest avastasin, et sadul peaaegu maks. taga on kõige jätkusuutlikum. Ja kui stemmiga ei vea välja, siis ikka väiksem raam.
aga nagu ikka, on kogu jutt IMHO
Sadulat ma väga suvaliselt reguleerida ei julgeks. Kui sadula ette tood, läheb tegelikult raskus rohkem kätele ja see eeldab tooremat konstantset sõtkumist sadulas olles. Pigem jäta sadul nii, et mugav on, s.t. suudad ainult sadulal ennast püstiasendis hoida. Aga võib-olla oledki triatleedi vormis ja koguaeg on küte, siis võib sadulaga ka mängida, oleneb, kuidas ja kus sa sõidad. Ma omast väiksest kogemusest avastasin, et sadul peaaegu maks. taga on kõige jätkusuutlikum. Ja kui stemmiga ei vea välja, siis ikka väiksem raam.
aga nagu ikka, on kogu jutt IMHO
Stem / lenksupikendus lühem paigaldada kui on eraldi, sadulat veidi ette poole. Nende kahe tegevusega saad veidi olukorda parandada, kuid raam ikka väga suur siis pole muud kui hakata kas teist velo sihtima või uus raam otsida.
sadula asend ees või tagapool peaks vähemalt teoorias keskjooksu või pedaalivõlli järgi paika pandama, selleks on igasugu valemeid tulenevalt kehamõõtudest, eelkõige reie pikkusest, silma järgi paika pannes ei tohiks põlv pedaalide horisontaalasendi puhul esimese pedaali võllist ettepoole käia, kuni seda ei juhtu võib sadulat ettepoole lükata julgeltpeeterplaaster kirjutas:Sadulat ma väga suvaliselt reguleerida ei julgeks. Kui sadula ette tood, läheb tegelikult raskus rohkem kätele ja see eeldab tooremat konstantset sõtkumist sadulas olles. Pigem jäta sadul nii, et mugav on, s.t. suudad ainult sadulal ennast püstiasendis hoida. Aga võib-olla oledki triatleedi vormis ja koguaeg on küte, siis võib sadulaga ka mängida, oleneb, kuidas ja kus sa sõidad. Ma omast väiksest kogemusest avastasin, et sadul peaaegu maks. taga on kõige jätkusuutlikum
Jalgratturid omavahel: kuidas Cube käratab?
Ma arvan, et lenksupikendus ehk stem on jah, liiga pikk. Kas keegi oskab öelda, kui palju läheks maksma selle väljavahetamine? Sadul on nii muidu ette lükatud, kui võimalik. Sõidan maantee ääres muidu ja olengi triatleet.
Naerata ja maailm naerab sinuga, nuta ja sa nutad üksinda.
Kas sul on triatlonilenks rattal?
Tri stemm: http://www.3-athlon.com/productsimgs/de ... d_1284.jpg
Saad muuta sellel nurka e. kõrgust siis. Neid on ka erineva pikkusega, kuid sellised on enamjaolt küllalt kallid.
Soovitaks minna näiteks veloplus'i, seal on neil osad üsna püstise nurgaga tavalised stemmid, mida nad panevad odavamapoolsetele maastikuratastele. Sellised ei tohiks üle 10 € küll maksta.
Tri stemm: http://www.3-athlon.com/productsimgs/de ... d_1284.jpg
Saad muuta sellel nurka e. kõrgust siis. Neid on ka erineva pikkusega, kuid sellised on enamjaolt küllalt kallid.
Soovitaks minna näiteks veloplus'i, seal on neil osad üsna püstise nurgaga tavalised stemmid, mida nad panevad odavamapoolsetele maastikuratastele. Sellised ei tohiks üle 10 € küll maksta.