![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Nimelt sõidan ise MTB'ga, aga maastikule praktiliselt ei ronigi, huvi ja tahtmist pole, ei ole eriline loodusesõber ka. Samas aegajalt kergeid kruusalõike võib ette tulla küll.
MTB alla on pandud siledad rehvid, amort on veel alles, aga mitte kõige parem ning selle asemelegi tuleb võib-olla kõvakahvel.
Üks päev tabasin ennast mõttelt, et miks üldse peaksin selle MTB'ga jamama, kui vaid kõva kattega teedel sõidangi. Võib-olla oleks mõistlikum hoopis MNT hankida.
Olen kindlasti harrastaja ning võistelda ei kavatse, seega MNT kiirusomadustel väga suurt kaalu pole, kuna MTB aegalasem liikumiskiirus mingit võistlustulemust kehvemaks ei tee. Küll aga võib vahe olla enda sõidutundes ja motivatsioonis, sest kiirem liikumine on mõnusam.
MNT all ei mõtle miskeid ulmekalleid rattaid võid selliseid, mis kasutatuna jäävad 400-600€ juurde.
Panen kirja mis räägib minu silmis kummagi kasuks ja kahjuks ning ootan teiste kommentaare. Pole ise iialgi MNT'ga sõitnud, seega ei maksa imestada kui minu arusaamad pole päris õiged.
MTB
Plussid
1. On juba olemas, seega täiendavaid kulutusi ratta soetamiseks pole vaja teha.
2. Harjumuspärane.
3. Laiemad kasutusvõimalused võrreldes MNT'ga.
4. Suurem hulk ülekandeid, mida väga järskudel tõusudel kasutada saab.
Miinused
1. Veereb kehvemini, seega aeglasem ja ebahuvitavam sõit.
2. Vähem käte asendeid, ebamugavam sõit maanteel pika teekonna korra.
MNT
Plussid
1. Veereb paremini.
2. Suurem sõidukiirus, lõbusam sõit, suurem motivatsioon ennast liigutada.
2. Rohkem käte asendeid, mugavam.
Miinused
1. Tuleb teha eraldi väljaminek ratta soetamiseks.
2. Kogemused puuduvad.
3. Kasutusvõimalused piiratumad võrreldes MTB'ga.
4. Väheb erienvaid ülekandeid võrreldes MTB'ga, mõnel tõusul võib-olla tahaks kergemaid ülekandeid.
Lisaks veel ühe teoreetilise küsimuse.
Kui suur vahe üldse on veeremises, kui võrrelda siledate rehvidega MTB ratast MNT rattaga?
Oletame, et on mingi vahemaa, kus mu keskmine kiirus on hetkel 26, kas MNT selga istudes oleks see automaatselt suurem?