Sram X7 tagakäikar
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Sram X7 tagakäikar
Soovisin siis 10 käigulist X7 tagakäikarit, kuid saadeti selline, nagu piltidel näha on.
Tegemist küll X7ga, kuid minu arvates on see 3x8/9 käigulisele tehtud. On mul öigus?
Saatsin kirja ka poodi, kuid pühade ja nädalavahetuse töttu vöib vastus tulla alles järgmine nädal.
Tegemist küll X7ga, kuid minu arvates on see 3x8/9 käigulisele tehtud. On mul öigus?
Saatsin kirja ka poodi, kuid pühade ja nädalavahetuse töttu vöib vastus tulla alles järgmine nädal.
Re: Sram X7 tagakäikar
10-käiguline kassett on ju sama lai kui 9ne või 8ne kassett, seega pole 8-10 käigulistel tagavahetajatel ehituslikke erinevusi. Vahe on lenksu peal olevates valitsates.
Edit: uurides Sheldon Browni tabeleid, näeb sealt, et 10sp kassett on 0.7mm laiem kui 9speed, mis on omakorda 1.1mm laiem 8speed kassetist. Ise nihikuga neid mõõtes ma ma seda vahet küll tuvastanud pole. Kuigi SRAMi 10speed käiguvahetajad on küll tähistatud eraldi märkega (mida sellel X-7l tõesti pole), peaks ka 9speed vahetajad toimima 10speed süsteemis teoreetiliselt. Praktilist 10speed kogemust mul veel pole, äkki keegi teine on proovinud algselt 9-käiguliseks mõeldud vahetajat 10sel kassetil?
Edit: uurides Sheldon Browni tabeleid, näeb sealt, et 10sp kassett on 0.7mm laiem kui 9speed, mis on omakorda 1.1mm laiem 8speed kassetist. Ise nihikuga neid mõõtes ma ma seda vahet küll tuvastanud pole. Kuigi SRAMi 10speed käiguvahetajad on küll tähistatud eraldi märkega (mida sellel X-7l tõesti pole), peaks ka 9speed vahetajad toimima 10speed süsteemis teoreetiliselt. Praktilist 10speed kogemust mul veel pole, äkki keegi teine on proovinud algselt 9-käiguliseks mõeldud vahetajat 10sel kassetil?
Zero the Hero
Kas see kassetti köige suurema hamasrattaga 36 ka kokku sobib? niipalju kui netist leidnud olen, on 8/9 käigulistel max 34 hammast sobivuseks antud.
Ei oska kindlalt öelda, võimalik, et jääb tõesti taga 36T hammakal alumise osa vastu ragisema. Kindel variant oleks muidugi käikar külge kruvida ja proovida, aga kui on kahtlus, et tekib poodi tagasi saatmise vajadus, siis ei tasu seda vist teha ka...pigem saadaks tõesti tagasi ja oleks rahul siis, kui tagasi tuleb 10speed kirjaga käikar (Kusjuures, SRAMi kodulehel on X-7 vahetajal "10 speed" kirjas nii 10-kui 9-käigulisel variandil )
Zero the Hero
9-käiguline Sram käiguvahetaja EI TOIMI 10 käigulisena ja vastupidi.
"...selleks on spets vaha mis lastakse raami sisse jägendab ja vähendab kaalu..." - And it really works...
"Studies have shown that riding a bicycle everyday makes you more awesome than the general population!" - And it really works...
Velo Clubbers
Rattastuudio Jooks - muhedaim rattapood
"Studies have shown that riding a bicycle everyday makes you more awesome than the general population!" - And it really works...
Velo Clubbers
Rattastuudio Jooks - muhedaim rattapood
Selge, a tahaks huvi pärast teada, miks täpselt...kui 10speed tagavahetaja ei tööta 9käigulise süsteemi peal, siis saaks ainuke põhjus juskui olla, et käiguvalitsa-tagavahetaja trossi liikumise suhe on erinev?
Zero the Hero
Selliseid väiteid on lugeda weightweenies foorumist küllaga ja minu meelest on seda SRAM ka ise kusagil väitnud.urmo kirjutas:Selge, a tahaks huvi pärast teada, miks täpselt...kui 10speed tagavahetaja ei tööta 9käigulise süsteemi peal, siis saaks ainuke põhjus juskui olla, et käiguvalitsa-tagavahetaja trossi liikumise suhe on erinev?