traili ehitus
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
-
- Rattur
traili ehitus
tervitus
nagu pealkirjastki näha siis plaanis ehitada traili ratas ja nüüd olen küsimuse ees.
mida soovitate.....kas minna seda teed et panna taha käikariks "medium või short cage" ja ette vänt 2x10 või siis seda teed et taha medium cage ja ette 3x10 vänt?
pole seda esimest kunagi proovinud et vänt oleks 2x10. short cage on muidugi hea kuna on jäigem ja tugevam ning seega talub paremini erinevaid väliseid tegureid + takerdub vähem ja korjab vähem risu üles. aga samas 2x10 vändaga on vähem võimalusi käikudega mängida....
kas keegi on sama probleemiga silmitsi olnud või oksab ehk niisama soovitada, et kumba teed minna? mis on plussid ja miinused jne?
sõit on siis valdavalt metsas ja sihtidel jne aga no käiks ka võistlustel jne.
ja lihtsalt tausta infoks siis see et kui ehituseks läheb sis valin kas shimano xt või siis sram x9 või ehk x0 st midagi.
kõik soovitused on teretulnud
ette tänades
tarvo
nagu pealkirjastki näha siis plaanis ehitada traili ratas ja nüüd olen küsimuse ees.
mida soovitate.....kas minna seda teed et panna taha käikariks "medium või short cage" ja ette vänt 2x10 või siis seda teed et taha medium cage ja ette 3x10 vänt?
pole seda esimest kunagi proovinud et vänt oleks 2x10. short cage on muidugi hea kuna on jäigem ja tugevam ning seega talub paremini erinevaid väliseid tegureid + takerdub vähem ja korjab vähem risu üles. aga samas 2x10 vändaga on vähem võimalusi käikudega mängida....
kas keegi on sama probleemiga silmitsi olnud või oksab ehk niisama soovitada, et kumba teed minna? mis on plussid ja miinused jne?
sõit on siis valdavalt metsas ja sihtidel jne aga no käiks ka võistlustel jne.
ja lihtsalt tausta infoks siis see et kui ehituseks läheb sis valin kas shimano xt või siis sram x9 või ehk x0 st midagi.
kõik soovitused on teretulnud
ette tänades
tarvo
Re: traili ehitus
võta 2x10 või isegi 1x10 (sel juhul taha 11-36 kassett). Kusjuures, kui sul on ees rohkem kui üks hammakas, siis medium või short cage puhul ei ole ilmselt mõistlik taga väga laia ulatusega kassetti omada (no näiteks 11-36 vms sarnane). Ma usun, et reaalselt sa medium vs long cage vahet ei tunne, nii et long cage on kindla peale minek (annab võimaluse ka hiljem hammakaid vahetada kui tekib isu laiema käiguvahemiku järgi).
-
- Rattur
põhjus miks ma enam long cagese ei usu on see et mul on enne olnud xt long cage ja see väändus ära. kuna ta on pika raamiga siis ta pole kaugeltki nii jäik kui kasvõi medium või siis short cage.kuna ta on nii piklik ja välja ulatuv siis ta on tundlik just väändumistele jne plus ta kipub takerduma ja asju kinni haakima.
lagedal teel on ta kindlasti hea aga kui sellega kändude vahel ja mätaste vahel sõita siis no ma ei tea....
kuidagi ei usalda enam long caget kui sa saad aru mida ma mõtlen. mis lahendus sul endal on?
lagedal teel on ta kindlasti hea aga kui sellega kändude vahel ja mätaste vahel sõita siis no ma ei tea....
kuidagi ei usalda enam long caget kui sa saad aru mida ma mõtlen. mis lahendus sul endal on?
Enne, kui alustada arutelu tagakäikarist, võiks valgustada, mis raamiga ja vedrustusega on tegu.
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.
-
- Rattur
raamiks on merida trail 700 D ja amordiks on RockShox Recon Gold SoloAir 120mm.
minu enda idee oleks olnud võtta ligi sram x9: kasett 11-34, taga medium cage, ees top pull, ja 3x10 turativ stylo
minu enda idee oleks olnud võtta ligi sram x9: kasett 11-34, taga medium cage, ees top pull, ja 3x10 turativ stylo
mul on olnud pikka aega sram x9 long cage, nüüd x7 long cage ja pole mingist väändumisest lõhna ka olnud. Samas Sram ise ütleb, et medium on sobilik 2x10 lahendusele, nii et võid vast siis ka seda proovida. short cage on ikkagi DH jaoks, kus ees üks hammakas ja taga kasseti ulatus väike.
P.S. ka lühema käikari puhul ei saa hoolimatult igasse kivisse ja kändu sisse sõita.
P.S. ka lühema käikari puhul ei saa hoolimatult igasse kivisse ja kändu sisse sõita.
-
- Rattur
short cage suhtes olen nõus et see pigem down hilli jaoks sobilik. aga medium cage sobiks mulle küll. kas seda kuidagi ei annaks kokku kobineerida 3x 10 vändaga? kas kassetiga ei annaks kudiagi mängida et sobitada kokku medium cage aga 3x10 vänt.
asi lihtsalt selles et 100% traili ka ei sõida. nädalas tuleb ikka üks kui mitte kaks pika otsa ka. siis kuluks 3x10 vänt ära.
asi lihtsalt selles et 100% traili ka ei sõida. nädalas tuleb ikka üks kui mitte kaks pika otsa ka. siis kuluks 3x10 vänt ära.
Mina sõidan mitu aastat 3x9 ja medium cage tagakäikariga (shimano). Kõik toimib ilusti, lihtsalt selleise kombinatsiooniga pead teadlikult arvestama, et grannyga on kassetil kasutatavad ainult neli suuremat ratast (11-32). Kui väiksemaid ketikaid kasutad, siis ei tõmba käikar enam ketti pingule. Eest suure ja keskmise ketikaga sõites toimib kõik terve kasseti ulatuses kenasti.turbotarvo kirjutas:short cage suhtes olen nõus et see pigem down hilli jaoks sobilik. aga medium cage sobiks mulle küll. kas seda kuidagi ei annaks kokku kobineerida 3x 10 vändaga? kas kassetiga ei annaks kudiagi mängida et sobitada kokku medium cage aga 3x10 vänt.
TEGELIKULT ei ole sul kolme hammakat ees vaja. 3x10/9 puhul on kattuvaid käigukombinatsioone rohkem kui 2x10 puhul. Käikude ulatus on väga sarnane. Kuskil oli mingi hea graafik ka, et mis ulatusi erinevad käigukombinatsioonid katavad (sellised kollased ribad, mis näitasid ühe vändapöördega läbitavat teekonda), aga ma ei leia praegu. Ehk on see abiks: http://bikestuffreviews.com/2011/02/23/ ... 10-review/turbotarvo kirjutas:short cage suhtes olen nõus et see pigem down hilli jaoks sobilik. aga medium cage sobiks mulle küll. kas seda kuidagi ei annaks kokku kobineerida 3x 10 vändaga? kas kassetiga ei annaks kudiagi mängida et sobitada kokku medium cage aga 3x10 vänt.
Leidsin ühe hea graafiku ka (tõsi, ilma kollaste ribadeta ja miskipärast 28-42 kombinatsiooni seal pole). Pikem artikkel avaneb graafikule vajutades:
-
- Rattur
ole sa tänatud selle lingi eest.....seal oli kõik väga lihtsalt lahti seletatud. peale selle lugemist ei teagi enam miks oleks vaja osta 3x10/9
hetkel siis kaldun 2x10 peale.
hetkel siis kaldun 2x10 peale.