Pääsküla rabarada 2011

Tead head ja huvitavat rada või sõidukohta. Jaga ka teistega.
Vasta
Kasutaja avatar
mart
Rattur

Pääsküla rabarada 2011

Postitus Postitas mart » 04. 08. 2011. 10:55

Alvaro 04. 08. 2011. 09:51 kirjutas: Järgmisel Nightride'il lubas teid ja maid näidata Mart, kui ta nüüd oma lubadust ära ei ole vahepeal unustanud. Ekspeditsiooni sihtkohaks peaks saama Pääsküla raba oma laudteedega ning lähiümbrus.
Olen pisut kahtlev, kas nightride viimine laudteedele on igaühele võimetekohane. 60cm teelaiust ja kuu/tulevalgus pole just eriti ohutu - rang- ja ninaluid murda ei tahaks.
Mõtleme veel. Seniks liikuv pilt Alvaro ja Tauno tagumikkudest, kes 10 minutiga leebes tempos laudteedel ringi ära teevad ja ametlik rajakaart.
http://www.youtube.com/watch?v=Op3764NveuQ
Sissesõit Hiiult „Soostumine“ märgi juurest suunaga „Vaatetorn“ ja sealt tagasi Hiiule „Turvas“ märgi suunas.

http://4.bp.blogspot.com/_6UZX4DUhesY/T ... _kaart.jpg
Viimati muutis mart, 05. 08. 2011. 15:26, muudetud 1 kord.
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.

Kasutaja avatar
suuroja
Rattur

Re: Pääsküla rabarada 2011

Postitus Postitas suuroja » 04. 08. 2011. 12:56

matkaradade laudteede osad siiski peaksid jääma muuks otstarbeks, et siis rattavabaks. Vähemalt massiüritusi pole sinna peale mõtet organiseerida. Leiate päris suure vastuseisu. Teiseks muidugi peale päikeseloojangut on laudteede osad 99 % aastast niisked ning rattaga sõitmiseks liiga ohtlikud. Nippel tuleb ülikergelt, lisaks võib ratas jääda kahe laua vahele kinni ning kui sealt ei peaks turbasambla peale viskma, vaid ette laudtee osale, on päris valus. On järgi proovitud, ei soovitaks.

Meie seni pikim matkarada (Kõrve ring) (vist oli mingi 80 km) (hetkel looduses täies ulatuses enam tähistatud pole eramaaomanike vastuseisu tõttu - raja-äärsed metsad korjatakse marjadest tühjaks?!? :evil: ), mis algas Oandult (võib ka Altjalt) ning lõppes Aegviidus (võib ka venitada Tammsaare Väljamäele välja), läbis ühe osana ka Järvi-suursood (Kõnnu Suursoo). Sealne 4,5 km pikkune laudteelõik siiski rattaraja osaks ei saanud. Selle jaoks tehti eraldi raba kõrvalt kulgev lõik. Hetkel täiesti sõidetav. Nii et laudteeosad võiksid siiki olla rattavabad, väikesed erandid muidugi välja arvata :wink:
Mida valjomine sa sõuad, seda kovam jalg om.

Kasutaja avatar
erikr
Admin

Postitus Postitas erikr » 04. 08. 2011. 13:07

Pässas on nii head teed, et seal kahe laua vahele ei pane isegi tollise kummiga.
Aga muidu jah - õhtul niiskega võib libedaks küll tõmmata.
Muidu väga viis rajad, siiani olen jalutajatega alati kokkuleppele saanud.
mis väljakutse? kiirabil ja politseil on väljakutse, minul on töö...
velo.clubbers.ee velo clubbers

Kasutaja avatar
Alvaro
Rattur

Postitus Postitas Alvaro » 04. 08. 2011. 14:12

suuroja kirjutas:matkaradade laudteede osad siiski peaksid jääma muuks otstarbeks, et siis rattavabaks. Vähemalt massiüritusi pole sinna peale mõtet organiseerida. Leiate päris suure vastuseisu. Teiseks muidugi peale päikeseloojangut on laudteede osad 99 % aastast niisked ning rattaga sõitmiseks liiga ohtlikud. Nippel tuleb ülikergelt, lisaks võib ratas jääda kahe laua vahele kinni ning kui sealt ei peaks turbasambla peale viskma, vaid ette laudtee osale, on päris valus. On järgi proovitud, ei soovitaks.
Ma ei saa kohe üldse aru, mis mõttelõng siin harunema on hakanud......
Kelle vastuseisuga sa meid ähvardad?
Kes matkab õhtul kell 22.00 nendel laudteedel?
Miks läheb sulle korda kellegi teise nippel kuskil metsas?
Mis on sinu laiem huvi torpedeerida kellegi teise üritust, mis ei lähe läbi sinu aia ning millel sa ise ei osale?

Positiivse külje pealt ka. Olin nendel laudteedel esimest korda. Teise ringi läbimisel väänasime Taunoga rauad paremale, nii et Mart oli sunnitud üksi taha filmima jääma. Juba valges oli see väga, väga lahe elamus. Pimedassõidu kogemuse põhjal olen 100% kindel, et emotsioon vähemalt kahekordistub. Eelkõige peaks pimedas põnevamaks minema kerged kurvid ja sillad, mida paksu roheluse tagant alati näha ei olnud.

Vaatame lähima nädala, kahe jooksul kalendrisse ja teeme ära!

Video oli täitsa tempokas, kuigi siis veel piire kompama ei hakanud. Sellel laudteel ei mahu kaks paksu samamoodi üksteisest mööda, nagu ei mahu rattur inimesest. Keegi peab korraks sambla peale astuma.
Treeni vähe, aga kvaliteetselt!
http://www.ccrotamobilis.ee

Kasutaja avatar
suuroja
Rattur

Postitus Postitas suuroja » 04. 08. 2011. 14:54

Alvaro kirjutas: Kelle vastuseisuga sa meid ähvardad?
Kes matkab õhtul kell 22.00 nendel laudteedel?
Miks läheb sulle korda kellegi teise nippel kuskil metsas?
Mis on sinu laiem huvi torpedeerida kellegi teise üritust, mis ei lähe läbi sinu aia ning millel sa ise ei osale?
Vaatame lähima nädala, kahe jooksul kalendrisse ja teeme ära!
millest järeldad, et see ähvardus oli. ma pole üldse seda tüüpi tegelane, kes kedagi ähvardaks. see oli öeldud tähelepanu juhtimiseks. sõbralikult.
kellegi teise nippel läheb mulle alati korda. miks, seda on raske paari reaga vastata.
osalen kõigil rattaüritustel suurima heameelega. Ratast voodisse kaasa ei võta, kuid seisab alati mul läheduses. Rabas käin siiski matkamas.
Mida valjomine sa sõuad, seda kovam jalg om.

SHOXi
Rattur

Postitus Postitas SHOXi » 04. 08. 2011. 21:30

igaüks valib sellise tempo nagu ta ise hindab oma võimeid ja kogemust. Kogenematule võib äärekivist üles sõit ka kurvalt lõppeda. Ma ei näe mingit probleemi, et väike õhtune sõit seal korraldada.

Kasutaja avatar
Pirita
Rattur

Postitus Postitas Pirita » 08. 08. 2011. 22:22

Jalutasin seal ükspäev perega ja tõesti väga lahedad rajad. Päris huvitav tundus ka sealsamas raba kõrval olev väike kaitsekraav (ilmselt Peeter 1 aegne) kus kraavi põhja oli tehtud selline mõnus kiire rada rattaga sõitmiseks. Vähemalt 500 m pikk jupp silma järgi.

Kasutaja avatar
anryo
Rattur

Postitus Postitas anryo » 09. 08. 2011. 09:17

Selles "kraavis" sai noorusaegadel sellist tänapäeva krossisõidu moodi asja harrastatud. Ratasteks olid ümberehitatud väikeste ratastega rattad, millele käigud ja pikad stemid pandud. 10-kesi samal rajal korraga sõita oli päris fun.... :)
Olid alles ajad.....
Sõidan siis kui tahan...

Kasutaja avatar
UrmasL
Testisõitja

Postitus Postitas UrmasL » 09. 08. 2011. 10:07

Selles "kraavis" toimus aprill 2007 tolle hooaja esimene kolmapäevak

MarttiM
Rattur

Postitus Postitas MarttiM » 09. 08. 2011. 11:32

seda laudrada on tõesti lahe kruisida, eriti ilus on sügisel. tegemist on sisuliselt kiirteedega ja tehniliseks neid rahuliku sõidu korral nimetada ei saa. olen seal sõitnud oma rattakaugete töökaaslastega ja no probleemo.

kas keegi seal neid rabasikusid on ka proovinud?

MarttiM
Rattur

Postitus Postitas MarttiM » 18. 03. 2013. 17:55

Praegu on väga lahe rabas sõita. Päike mõnusasti soojendab ja seal pole ka tuult. Eriti lahedaks teeb selle see, et praegu saab sõita ka mööda külmunud Pässa jõge. Seeläbi saab juurde aladele, mis suuresti on suvel rattaga läbimatud. Huvitav kogemus!

Vasta

Mine “Rajad ja ringid”