2nd hand MNT, asjatundja teave oodatud!

Komplektsed jalgrattad. MTB, Road, Trekk, CC, BMX. ...
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Vasta
tkur
Rattur

2nd hand MNT, asjatundja teave oodatud!

Postitus Postitas tkur » 11. 09. 2011. 14:43

Tere päevast, kaaslasentusiastid!

Pöördun täna teie jutule, et loodetavasti leida siin netiavarustes igavlevaid tegelasi, kel huvi erinevatest ratastest pilte vaadata ning oma ekspertiisi ja teabega minu tegevustesse kontributeerida.

Veidike taustast - relokeerusin hiljuti Taani kuningriiki, et oma akadeemilistele püüdlustele viimaks joon alla tõmmata (BSc helgib horisondil) ning oma üsna jätkusuutmatule elustiilile Eestis lõpp teha. Teatavasti on selle riigi eripäraks siin olla eriti (võibolla lausa haiglaslikult) rattameelestatud, omades sel alal kohutavalt head infrastruktuuri oma markeeritud, soojustatud ja kõikjale ulatuvate rattateede näol, olen minagi seadnud esmaseks prioriteediks saata ühistransport kuu peale ja soetada kohalik kompententne 2nd hand velo - nimelt MNT. Tarvis oleks ka mainida, et suunitlus on transport (50%) ja sport (50%).

Kahel rattal veeremises ma õnneks lausvõhik ei ole, vaid vahelduva eduga vändatud terve elu, millest viimased ~3 intensiivselt mägirattal ja metsas. MNT kogemus on seevastu null - ehk pole kordagi kitsate rehvide tundmustki kogenud. See tähendab, et ka vastav teave on kõikemoodi puudulik. Olen vaid suutnud arvata raami suuruseks esialgu 56 kuna pikkust 175 ja 178 vahel. Järgnev on nimekiri erinevatest isenditest, mis olen läbi ühe (parima ja suurima) portaali suutnud välja kaevata.

Siinkohal, aga, olen jõudmast teema ajendini: tarvis oleks tuvastada, milline on lootustetu ja millisele tasuks pigem tähelepanu pöörata. Niisiis pikema mölata, kandidaadid: (mina browsen neid Google Chrome auto-translatega)

1. X-Zite
Alustan parimast (minu perspektiivist) kandidaadist, mis ütlasi ka kallleim. X-Zite tundub olevat miski üsna laia spektrumiga ettevõtte rattabränd, kuid mitte otseselt supermarketikas. Link poele ja analoogsele tootele.. Üsna uus ning näib heas konditsioonis. Ka esteetiliselt boner-worthy. Hind ja asukoht peamised probleemid.

2. Everton Concept
Vintage sõiduvahend. Hind ning retro look on üsna meeldivad tegurid, kuid konditsioon ja sõidetavus on murettekitavad.

3. Alustel Road
Teine vanem isend. Konditsioon ning välimus näivad väga head olevat. Ka suurus tundub naelapea pihta olevat. Hind ehk.. sutsu liiga, arvestades, et ihaldatud variant jääks 2000 DKK ligi.

4. Trek 370 Road
Seisukord ja hind pädevad, suuruse kohapealt olen nõutu.

5. Ambition Racing
Odavama otsa variant. Tundub täiesti mõistlik riist, olgugi, et suuruses pole kindel. Pildi järgi näib sobilik!

Et nimekirja kontrolli all hoida, siis piirdun nende viiega. Konkreetsete juppidega kohta on infot kahetsusväärselt vähe, nagu näha, seega minu võrdlus- ja tuletusoskus niisama peale vaadatest vägagi piiratud.

Nagu ennist mainitud, kõiksugu konstruktiivne teave teretulnud. Loodetavasti saab lõpptulemina kaalutletud otsuse langetatud!

Tänud ette/Parimate soovidega,
tkur

_KRIS_
Rattur

Re: 2nd hand MNT, asjatundja teave oodatud!

Postitus Postitas _KRIS_ » 11. 09. 2011. 15:05

56 cm raam on sinu jaoks kindlasti liiga suur. Ise olen 177cm ja maanteka raam on 52cm.
Kas sa oled muidu vaadanud ka seal rattapoodidesse ja erinevatesse netipoodidesse? 2400 DKK on 322 € ja kui natuke juurde näpistada oleks võimalik, siis saaks juba alustamiseks/treeninguteks üsna normaalse voki kuskilt muretseda. Kasvõi tellida Saksamaalt või mõne kohaliku rattapoega rääkida, et tellida järgmise hooaja mudel ette. (tavaliselt sellistel juttudel soodustused päris korralikud)

Kasutaja avatar
erikr
Admin

Postitus Postitas erikr » 11. 09. 2011. 15:21

56 on jah palju. Minul on 183 cm puhul 56.
mis väljakutse? kiirabil ja politseil on väljakutse, minul on töö...
velo.clubbers.ee velo clubbers

tkur
Rattur

Postitus Postitas tkur » 11. 09. 2011. 16:07

Selge, rihin ka siis 52 kanti rohkem.

56 peale kinnistus mõte olles uurinud erinevaid suurus-tabeleid ning lähtusin "MTB pigem väiksem, MNT pigem suurem" loogikast. Teadmised piirduvadki umbes sealmaal, lõppudelõpuks peab siiski asjale otsa ronima ja vaatama kuidas tundub.

2400DKK e. €320 on ausalt öeldes üsna limiitide-limiit, momendil. Pikemas perspektiivis näen ette peale Eesti naasmist korraliku MNT püssi soetamist, kuid momendil jäävad need plaanid veel fantaasia pärusmaale ja tarvis oleks 'value for money' lahendust, €200-300 vahemikus.

Kohalikud poed pakuvad siin entry-level MNT rattaid alates 4000DKK'st, kuid see on ilmselgelt liig ning ka rattad näivad lahjad. Järgi jääbki variantidest 2nd hand retrohõngulised sõidukid, millest eelistatuimad on geograafiliselt lähedal asuvad (Paiknen üsna Taani suurema osa keskel, rong CPH'sse on näiteks €70+. Seal järel käies oleks see seega 2x.)

Selliseid vanemad ei oska ma aga üksteisest eristada, ega võrdlusmomenti tuua.

vaikija
Rattur

Postitus Postitas vaikija » 12. 09. 2011. 00:25

Kuna jutt käib retro jne värgist,siis 56cm raam võib olla ok. Palun ärgem tänapäeva sloping geomeetriaga raame võrdle klassikalistega. 52 on ilmselt väike ja ei saa väga kindel 54-s olla. Pead ikka proovima. Kuigi sul pikkus imelikult laias vahemikus,ja no sportimise soov 50% . Odavat tundmatut ratast sportimiseks on keeruline lugu.

tkur
Rattur

Postitus Postitas tkur » 12. 09. 2011. 09:11

Pikkuse esitasin variatsooniga kuna värskeimat mõõtetulemust ei mäleta, sai vist sõjaväes viimati mõõdetud ja peaaegu kindel, et oli 176.

Sihid/ambitsioonid tasapisi kõrgenenud. Ratas saab olema 50/50 suunitlusega seetõttu, et transport käib siin eranditult rattal. Ka ajaliselt ei võimalda suurimal tõenäosusel rohkemat sporti, olgugi, et tahaks.

Odavam..
Kallim.
Kõige kallim!

Paar küsimust ka. Kas Tiagra > 100 > 105 pingerida peab suures laastus paika? Mõistan, et selliste rataste puhul, kus variatsiooni on kohati aastakümnendite kaupa, on raske(m) komponente võrrelda, kuid miskit ikkagi. Kuhu Sora paigutada ja kas RSX seeria on miski vanakooli discontinued kaup?

Ja veel lisaks. Kui suurus on välja toodud kas 28/26 jms sentimeetrites, siis eeldan, et juttu on rehvi mõõdust?
Viimati muutis tkur, 13. 09. 2011. 19:30, muudetud 1 kord.

Kasutaja avatar
erikr
Admin

Postitus Postitas erikr » 12. 09. 2011. 09:25

26 ja 28 tollides on jooksu/kummi läbimõõduna, millimeetrites aga kummi laiusena.
mis väljakutse? kiirabil ja politseil on väljakutse, minul on töö...
velo.clubbers.ee velo clubbers

serxx
Rattur

Postitus Postitas serxx » 12. 09. 2011. 09:57

tkur kirjutas:Paar küsimust ka. Kas Tiagra > 100 > 105 pingerida peab suures laastus paika? Mõistan, et selliste rataste puhul, kus variatsiooni on kohati aastakümnendite kaupa, on raske(m) komponente võrrelda, kuid miskit ikkagi. Kuhu Sora paigutada ja kas RSX seeria on miski vanakooli discontinued kaup?
MNT praeguste juppide pingerida on selline:
Sora - Tiagra - 105 - Ultegra - Dura Ace

Samad asjad numbriliselt peaks olema vist niimoodi:
3xxx - 4xxx - 5xxx - 6xxx - 7xxx

On ka mingid 2xxx jupid, mis jäävad alla Sora ja mida võib leida kõige odavamatelt (supermarket?) ratastelt.

Vanade juppide kohta leidsin mina netist sellise umbkaudse vastavuse:
rsx = sora
rx100 = tiagra
105 = 105
600 = ultegra

Kasutaja avatar
mart
Rattur

Postitus Postitas mart » 12. 09. 2011. 10:16

tkur kirjutas:... kuna sihid/ambitsioonid tasapisi kõrgenenud.... Ratas kuni 300€?
Selle raha eest sa 9 käigulist ei saa - kui pakutakse on too kas varastatud või vigane.
Ainuüksi käiguvahetus/pidurilingid moodustaks poole ratta hinnast.
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.

tkur
Rattur

Postitus Postitas tkur » 13. 09. 2011. 19:27

Esmases postituses välja toodud kelbas ei pea enam kuigi paika kuna olen ümberformuleerinud oma sihid ning prioriteedid. Maha võib kanda kõik retrohõngulised isendid kuna sport/transport osakaal on nihkumas tuntavalt esmase poole ning huvi sattuda situatsiooni, kus jõulisemal lükkel pedaal alt kaob, puudub.

Sellega püüan öelda, et investeering tuleb mõneti suurem (2500-3000 DKK e. €340-400) ja ratas sellest sajandist. Nendele klauslitele peaks teoreetiliselt vastama see Trek 1000. Oskab keegi spekuleerida, mis analoogne isend kodumaal võib umbkaudselt maksta? Alla 2500DKK piirmäära kompentsentsemaid valikud ei tundu jaguvat..

Kirsa
Rattur

Postitus Postitas Kirsa » 13. 09. 2011. 22:45

tkur kirjutas: Olen vaid suutnud arvata raami suuruseks esialgu 56 kuna pikkust 175 ja 178 vahel.
Ma olen 175cm ja 54 ehk M raam on kui rusikas silmaauku. 55 võib sulle ka sobida, kui osad rattatootjad pakuvad sellist numbrit, samuti mõni 53, aga 52 jääks kindlasti väikseks. 56-ga saaksid sõidetud aga oleks ebamugav. Muidugi oma jalgade/käte pikkust pead ise teadma.

Vasta

Mine “Jalgrattad”