Uut teemat tegema ei hakka, seega kirjutaks oma pika loo siia:
Olen nimelt 23-aastane noormees ja rattaga sõitnud praktiliselt terve elu. Rohkem hakkasin rattaga sõitma aga eelmise aasta septembris kui kolisin Taani ning hakkasin igapäevaselt 10km kaugusel koolis käima. Nüüdseks olen jõudnud nii kaugele, et oman korralikku maanteeratast koos MTB clippide ja sõidukingadega ning koolitee on veninud 20km pikkuseks (üks ots, kokku päevas 40km). Ei sõida küll enam mitte igapäevaselt, vaid 2-3 korda nädalas + rahulik linnasõit muudel päeval, seega ca 150km nädalas. Aastane läbisõit ca 6000km.
Sõidukingi hakkasin kasutama septembrikuust kui vahemaa pikaks läks. Kui ausalt öelda, siis panin klotsid täpselt keset "auke" ja see töötas hästi, polnud ebamugav ega midagi, samas asusid ilusti pöia all - seal, kus peaks. Sõidan üsna kiiresti, keskmiselt 25km/h arvestades peatumisi, "sirge peal" 30-35km/h. Väsinuna pole end siiani tundnud, samuti ei mingit ebamugavust.
Nüüd aga tekkis vasakusse põlve imelik (närvi)valu, ei saagi aru, et kus see täpselt asub. Puudutades valus pole, kükitades ei nõksu, kõndides/joostes praktiliselt ei tunne, aga pedaalida on äärmiselt ebamugav, justkui miski sorgiks põlve sees. Ei saa nagu üldse aru, et millega tegemist võib olla. Olen teinud 12a kergejõustikut ning tuttav praktiliselt kõikide vaevustega, sh "jooksja põlvedega" jne, kuid sellist asja olnud pole.
Siit ka küsimus: millega võiks tegemist olla? Kas klotside asend võib tekitada ka siis valu kui sõita on mugav? Raam on mulle kergelt kõrge - 56cm (ise olen 176cm) ja armastan kõrget sadulat, põlv on kergelt kõverdatud ka kõige alumises asendis, samas maha ulatub kobadega - kui tugevam tuul, siis võib ära viia
Olen hetkel andnud nädal aega puhkust ja rahulikult sõites on vahel väga õrnalt tunda, kooli siiski sõita ei julge. Samuti on hommikuti end püsti ajades ebamugavustunne (eriti just jalga sirgeks ajades). Hetkel olen põlve toetanud kinesioteibiga, muud teha ei oska, sest põlv ju otseselt ei valuta... Üritasin võimalikult täpselt olukorda selgitada, kellegil ideid? Tänud ette!
edit: Ahjaa, terve suve sõitsin fixed geariga päris palju, samuti meeldib palju "skidida", mis annab põlvedele omajagu koormust, ehk kuidagi sellega seotud... Jalad samas väga tugevad.