Tartu ümbruse väiksemad teed (asfaldiga)?
Tartu ümbruse väiksemad teed (asfaldiga)?
Oskab keegi mingeid ringe soovitada Tartu ümbruses. Erinevas pikkuses väiksematel teedel? Suurtel magistraalidel ei viitsi voorida. Ise olen avastand Vasula ringi - kõrveküla-vasula-jõgeva mnt-tartu. Tahaks analoogseid kus oleks vähem liiklust. Pikkus võib varieeruda - ala 20-100 km...
Re: Tartu ümbruse väiksemad teed (asfaldiga)?
Ümber tartu saab teha ~80km ringi - kunagi käis siit foorumist ka läbi, aga põhimõtteliselt on lõigud sellised:
kärevere - kärkna, kärkna - haava, aovere - luunja, vana-kastre-roiu-ülenurme, ülenurme - külitse, külitse - haage, haage - rahinge, ilmatsalu - tallinna maantee. Lisaks saab siit-sealt pikemaid kaari juurde teha.
delfi kaart
kärevere - kärkna, kärkna - haava, aovere - luunja, vana-kastre-roiu-ülenurme, ülenurme - külitse, külitse - haage, haage - rahinge, ilmatsalu - tallinna maantee. Lisaks saab siit-sealt pikemaid kaari juurde teha.
delfi kaart
Maanteeamet on andnud koostöös rattaklubidega välja Lõuna-Eesti piirkonnas rattatrennideks sobivate teede kaardi: http://www.mnt.ee/index.php?id=13922 . Ise pole veel jõudnud neid Tartu marsruute kõiki uurida, aga ring nr 1 (kollane) sisaldas endas mulle üllatuseks kruusateed Olin baigiga, niiet sõitsin ära selle ringi ikka. Kindlasti hea juhis oma marsruutide avastamiseks ja kokku panemiseks.
Zero the Hero
lähte-kukulinna läheb peatselt remonti - eelmine laupäev oli vähamelt silt väljas
Kaardil ka roheline sisaldab kruusateed. Ise olen sõitnud tartu mnt mööda käreverre - kärkna ja Tartusse tagasi erinevaid teid pidi. Peaks selle Tallinn-Tartu otsa välja vahetama, aga muidu Tartu kandis täitsa normaalne sõita.
-
- Rattur
Aovere-Luunja lõigu Luunja-poolse otsa teekatte kvaliteet on üsna niruks muutunud. MNT-ga tuleb ikka sobivat trajektoori valida. Samas see kehv lõik pole kuigi pikk.
Pikema ringi annab teha ka näiteks läbi Luua ja Palamuse. See aga tähendab veidi rohkem suuremaid maanteid - Narva ja Piibe.
Pikema ringi annab teha ka näiteks läbi Luua ja Palamuse. See aga tähendab veidi rohkem suuremaid maanteid - Narva ja Piibe.