Rattakindad tavasõiduks
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Rattakindad tavasõiduks
Tere,
Igaks juhuks küsin üle kas kuskil poes Eestis ka tavalisi rattakindaid pakutakse?
St. mitte sportimiseks vaid tavakasutajale.
On kellelgi kogemust, kas on üldse mõtet muretseda rattakindad või ei ole erilist vahet tavaliste
(nahk?)kinnastega?
Netist olen leidnud hetkel 2 sobiliku varianti:
Üks pehmendustega:
http://www.ebay.co.uk/itm/Giro-Gilman-R ... 4157d4da48
Teine ilma:
http://www.ebay.co.uk/itm/CHARGE-OVEN-G ... 4cf68e5e2b
Netist tellides on see suuruse mittesobivuse risk...
Igaks juhuks küsin üle kas kuskil poes Eestis ka tavalisi rattakindaid pakutakse?
St. mitte sportimiseks vaid tavakasutajale.
On kellelgi kogemust, kas on üldse mõtet muretseda rattakindad või ei ole erilist vahet tavaliste
(nahk?)kinnastega?
Netist olen leidnud hetkel 2 sobiliku varianti:
Üks pehmendustega:
http://www.ebay.co.uk/itm/Giro-Gilman-R ... 4157d4da48
Teine ilma:
http://www.ebay.co.uk/itm/CHARGE-OVEN-G ... 4cf68e5e2b
Netist tellides on see suuruse mittesobivuse risk...
- meetodimees
- Rattur
Re: Rattakindad tavasõiduks
Milleks vaja on kindaid? Sügisel-talvel on näppudel külm? Peopesad hõõruvad? Mugavus? Ohutus kukkumisel?
Väike vihje enda kogemusest: ratta- ja suusakinnastena kasutan ehituspoest ostetu kindaid. Moodsad ehitusmehe kindad on väga mugavad ja disainikad ning odavamad kui septsiaal brändikindad. Samas korralik ehituskinnas on oluliselt vastupidavam kui keskpärane brändikinnas.
Väike vihje enda kogemusest: ratta- ja suusakinnastena kasutan ehituspoest ostetu kindaid. Moodsad ehitusmehe kindad on väga mugavad ja disainikad ning odavamad kui septsiaal brändikindad. Samas korralik ehituskinnas on oluliselt vastupidavam kui keskpärane brändikinnas.
Rentida carbon raamiga "L"" suurus võistlusrattad: MTB Scott Scale; Scott Spark ja MNT Scott Foil ning rentida MTB rattakohver "Scicon". Info tel. 56 41 3OO
Jah, jäi mainimata, et kinnaste eesmärk oleks kaitse külmema ja märjema ilma eest.meetodimees kirjutas:Milleks vaja on kindaid? Sügisel-talvel on näppudel külm? Peopesad hõõruvad? Mugavus? Ohutus kukkumisel?
Mine käi tõesti ehituspoest läbi. Korralikus poes vähemalt 15 erisorti. Poolest eurost 4-a euroni. Ma võtsin talviseks sõitmiseks need kõige kallimad ja olen täitsa rahul.
Briti eBay'st ei maksa neid tellida, sest Eestist saab praktiliselt sama raha eest. Parim vairant talviseks sõiduks on paksud lumelaua kindad ja need saad sportlandist sama hinnaga nagu need ebay omad. Lumelaua kindad on mugavad ja hoiavad käed päris hästi soojas. Siiski kusagil -20 kraadi juures hakkavad näpuotsad külmetama, üldiselt olen ära kannatanud, aga teine variant on teised kindad veel alla panna. Eelmine talv sai päris tihti nii sõidetud, et käes oli kaks kindapaari. Üldiselt ongi nii, et üle -20 kraadi on suhteliselt lootusetu olukord, tee mis tahad, aga külm on. Sõidan veel maanteelenksuga, et saaks käte asendit tihti muuta, aga ega seegi suurte miinuskraadide vastu suurt ei aita. Igal juhul peavad kindad olema parajalt paksud, tuulekindlad, kvaliteetsed ja soovitavalt number suuremad, et saaks vajadusel õhemad alla tõmmata. Olen sõitnud igasugustega ja odavamad(ebakvaliteetsemad) kuluvad praktiliselt ühe talvega läbi. Mingisugused vanemad ja kulunud ka ei sobi, sest need ei pea jälle tuult.
Alla -20 sõidan ma sooja voodriga nahkkäpikutega (tööriiete poest), mille sees soojad sõrmikud. Veits kohmakas on, aga saab hakkama. Enamuse ehituskinnaste viga on see, et seljad on riidest. Üleni valgest kitsenahast kindad on päris edevad.
Mina sõidan aastaid spordipoodidest pärit lihtsate Thinsulate kinnastega.
Piisavalt pehmed,
parasjagu paksud,
piisavalt tuulekindlad,
hea pika varrukaosaga - ei lase tuult käisest sisse.
Kukkumist leevendavad ka hästi.
Ühtlasi kõlbavad ka krõbedama ilmaga (ütleme -10 ja alla selle) suusatamiseks.
Piisavalt pehmed,
parasjagu paksud,
piisavalt tuulekindlad,
hea pika varrukaosaga - ei lase tuult käisest sisse.
Kukkumist leevendavad ka hästi.
Ühtlasi kõlbavad ka krõbedama ilmaga (ütleme -10 ja alla selle) suusatamiseks.
Käisingi eile kohe ehituspoest läbi ja võtsin mingid 3eurosed
Vana teema aga küll tuleb ka sel aastal kasuks kui kindaid otsitakse. Endale ostsin http://www.guide.eu/ee/produkter/Select ... 223603622; sellised kindad, maksid ~12.- . Head mugavad ja käe järgi tehtud mitte mingi kalevipoja kämbla jaoks ( võhandul olid need kindad mugavamad kui oneali krossikindad ). Algselt ostsin nad võhandu maratoni jaoks aga edaspidi jäävad ratta sõiduks. Plussiks võib veel lugeda ergast värvi mis linna vahel ehk silma torkab ( oli ka teisi värve ). Igatahes soovitan proovima minna kui kellegil teema aktuaalne.
Külma ilma puhul (nulli kandis) aitab päris hästi, kui tavaliste rattakinnaste all kanda õhukesi siidikindaid, mina sain Lafuma omad (http://sherpa.pl/rekawiczki-silk-gloves-6) 14 euroga Rocca Extreme Spordist. Plaan on soetada ka sarnased siidisokid, et külma korral esimeseks kihiks tavaliste spordisokkide alla panna. Idee on pärit tuttava tuttavatelt, kes Soomes mäesuuska sõidavad ja asi toimib. Hetkel pole neid sokke eestis küll kuskilt saada ja enamus spordipoode pole kuulnudki sellisest variandist. Eks peab sügisel sammud Roccasse seadma jälle, kui talvekaup müügile saabub.