![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
Minu jaoks oli uudis, samas kasulik info kodus treenijatele - keharaskusega saab treenida ka reie tagakülje lihaseid - batmani asendis (käed kõrval ja õlad taga) ülakeha ette kummardudes näiteks
![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif)
Kodus saab sedasi edukalt treenida............taburet-tool pehmendusega kõhu alla, jalakannad millegi taha pidama( aknalaud vms.) ja anna tuldErx kirjutas: kuid jah, kodus treenijatele see inf nüüd küll kasulik ei olnud
enamus inimestel on ülakeha üleval pool alakeha,seega on suht keeruline tõsta ülakeha alakehaga ühele jooneleErx kirjutas:Harjutus ise seisneb ülakeha alt üles tõstmises nii et ülemises asendis on ala- ja ülakeha ühel joonel (nagu seistes).
Ei mingit solvumist, ausalt. Mul ongi raske nende harjutuste mõtet selgitada, sest mul on seal saalis treener, kes ütleb mida ja kuidas teha kuid kuna käin venekeelses gupis ning treener ka venelane siis raske teooriale pihta saada. Ise vene keelega pole üldse "kodus"Ruve kirjutas:ära nüüd solvu! lugesin su jutu mitu korda läbi ennem kui õieti pihta sain millest üldse räägid...seda tegevust nimetatakse vist seljasirutamiseks![]()
Seal on jõuvärki kamart kirjutas:Ülevaatlik ja piltidega treenimise õpetus. Just ratturitele suunatud:
http://www.utahmountainbiking.com/training/training.htm
Ruuno kirjutas:Kui palju kordusi keegi jõusaalis teeb? Kui peaeesmärgiks pole suure lihasmassi kasvatamine, vaid jõu ja vastupidavuse arendamine.![]()
Kuna alustasin alles 1,5 kuud tagasi, leidsin enda jaoks sobivat 12-15 kordust.
minul näiteks jalgade surumine hetkel nii 15, 12, 2x8-10. ehk et 15 tuleb kergema raskusega soojenduseks ja 2x8-10 max raskusega.mestari kirjutas:Ruuno kirjutas:Kui palju kordusi keegi jõusaalis teeb? Kui peaeesmärgiks pole suure lihasmassi kasvatamine, vaid jõu ja vastupidavuse arendamine.![]()
Kuna alustasin alles 1,5 kuud tagasi, leidsin enda jaoks sobivat 12-15 kordust.
8-12 kordust. Üle 12 nagu ei tehtagi.Muidu oleks nagu raskused liiga kerged kui 15 jõuad teha.
Olen lugenud nii 15 a vana kui ka "tänast" kirjadust ja enamasti soovitatakse jõuettevalmistus jagada eraldi etappideks. Igal etapil on oma eesmärk ja spetsiifika (seeriate, korduste, kiiruse varieeruvus). Aga kui eesmärk ei ole kindlal spordialal sportliku saavutusvõime tõstmine vaid rannahooajal "parem minek", siis jagan eelkõneleja arvamust: talv läbi 8-12 kordust ja naisi langeb hektarite kaupamestari kirjutas:8-12 kordust. Üle 12 nagu ei tehtagi.Ruuno kirjutas:Kui palju kordusi keegi jõusaalis teeb? Kui peaeesmärgiks pole suure lihasmassi kasvatamine, vaid jõu ja vastupidavuse arendamine.![]()
Kuna alustasin alles 1,5 kuud tagasi, leidsin enda jaoks sobivat 12-15 kordust.Muidu oleks nagu raskused liiga kerged kui 15 jõuad teha.