![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
Ise alustasin trenniga (ja treeningpäeviku pidamisega) 21.09.2003.a., oktoobris kogunes
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
Ega sa Lauri unustanud, et nädalas on 7 päeva.Lauri kirjutas:6x nädalas kergejõustikut u 1,5 tundi, + 1x nädalas 3 h võrkpalli trenn, 1x nädalas 1,5 tundi kossu ja lisaks sellele veel iga reede 1 kossuvõistlus (ca 40 min).
Eks tuleb siis Tartu Nelikule orienteeruda/spetsialiseeruda.surfar kirjutas:... Kõigil aladel vist tippsportlaseks on raske saada.Lauri kirjutas:6x nädalas kergejõustikut u 1,5 tundi, + 1x nädalas 3 h võrkpalli trenn, 1x nädalas 1,5 tundi kossu ja lisaks sellele veel iga reede 1 kossuvõistlus (ca 40 min).
Sellise treeninguga tuleks mul nädalaga jõulumasendus + spordimasendus.Lauri kirjutas:6x nädalas kergejõustikut u 1,5 tundi, + 1x nädalas 3 h võrkpalli trenn, 1x nädalas 1,5 tundi kossu ja lisaks sellele veel iga reede 1 kossuvõistlus (ca 40 min). Ehk siis kokku peaks üle 45 tunni tulema, kuigi jah, võrkpall ei ole nüü vastupidavust arendav ja ei saa seda võrrelda näiteks jooksmisega, aga trenni ikka. Kui lumi maha tuleb, peab kuskile vahele veel suusatamise ja uisutamise ka ära mahutama. Praegu kahjuks rattaga pole aega sõita, sellega tegelen suvel.
Kusjuures nii ongi. Elu koosneb veebr-mai rattasõidust, magamisest ja (tööst) ning sept-jaan tööst, magamisest, lõõgastumisest ja (trennitegemisest). Niikaua kui töö ja elu seda lubavad, jagub tahtmist ja endal huvitav siis on OK.surfar kirjutas: Krt, kui peaks tegema 60h kuus, siis vist muuks aega ei jääkski. Kevad (aprill-mai) ongi selle poolest hull, et elu seisneb ainult tööst, rattasõidust ja magamisest.
Hea märkussurfar kirjutas:Kui Veerpalu kulutab kuus oma tööle 100h, siis mina oma 160+ tunniga olen väga rahul.
Veerpalu käib jällegi oma põhitöö kõrvalt pensionäri mängimas, seega rabab ka mitmel rindelKutid, panete kõik ületrenni. Tema käib tööl 100h aga teie lisaks
põhitöö normtundidele liidate veel juurde.
Ei ole ma midagi unustanud, nädalavahetused on mul alati spordiga sisustatud, laup on 11-2 võrkpall, siis 2-4 on koss ja siis 5-.. on kergejõustik, nädala sees on tavaliselt aind kergejõustik, ainult reedeti on korvpall ka veel. Ja kui veel arvestada kooli keka tunnid ka sisse sis...surfar kirjutas:Ega sa Lauri unustanud, et nädalas on 7 päeva.Aga jah, kui tahad ikka kuskile oma sportimisega jõuda tulebki kõvasti trenni teha. Aga millele siis tulevikus spetsialiseerud - korvpallile, võrkpallile, kergejõustikule, rattasõidule või hoopiski jooksule? Kõigil aladel vist tippsportlaseks on raske saada.
tegelikult pole midagi hullu oleneb ainult intensiivsusest, tegemist on ettevalmistava perioodiga endal tuleb ehk 2 korda aastas ettetanet kirjutas:Aukartust tekitav numberwww kirjutas:max 120tsooviks täpsemat trenni kirjeldust.
Ise oleksin sellise kuu järel ilmselt viis aastat audis
No kui nii pikalt klassikat lasta, siis tuleb siit veel suuskade määrimise osas tunnike igale trennile raudselt otsa, kusjuures see on paras trenn just ülakehalewww kirjutas:...näiteks hommikul 30-35 km klassikat õhtul 20-25km uisku
näiteks hommikul 50 km klassikat õhtul lõdvestav sörkjooks ca 40 mi...
ei maksa unustada et treening on tsükliline.Mati kirjutas:No kui nii pikalt klassikat lasta, siis tuleb siit veel suuskade määrimise osas tunnike igale trennile raudselt otsa, kusjuures see on paras trenn just ülakehalewww kirjutas:...näiteks hommikul 30-35 km klassikat õhtul 20-25km uisku
näiteks hommikul 50 km klassikat õhtul lõdvestav sörkjooks ca 40 mi...Kuda muidu see Välbski nii hea vormis on
![]()
Aga karmid mahud küll.
on suht vana pulsokas mis toimib vahemike kaupamnorman kirjutas:mis Su max ja rahulik pulss on? ja kas see 120 käib ainult ratta või ka suusatamise kohta? rattaga 120 on ok, aga minu jaoks mäest üles suusatades 120-ga on ikka päris aeglane astumine.www kirjutas:
muidugi tuleb jälgida pulssi ise vaatan et see üle 120 ei viskaks pikematel trennidel,