Tere Lugupeetud. Jõudsime just Lätist võistlustelt ja telefon helises mitut puhku ning nüüd ei tule und
Kuna siin on väga elav arutelu tekkinud Kalevipoja HG kiirenduskilomeetri kohapealt siis võin selgita tekkinud olukorda. Ei mina ega Greete pole püüdnudki varjata millisel eesmärgil Kalevipoja maratonil Greete startis ja millise osa ülejäänud rajast läbis. Praegusel hetkel paraku ei sätesta ükski punkt seda, et ülejäänud võistlusrada tuleks läbida. Punkt millele viidati käib maratoni tulemuse kohta ja selle kohapealt Greete Steinburg ei eksinud, ega ületanud finiši joont ning teda polegi võimalik millegi eest karistada. Kuna olen 1 etapi korraldaja olen toonitanud kiirendus kilomeetri reglementeerimise vajadust. Ja piisaks ainult 1 punktist- kiirenuskilomeetri tulemus arvestatakse kogu või võistlusraja esimese poole läbimisel. Ise pooldan kogu raja läbimist. Segadust ja vaidlust tekitav olukord sai teoks veel kahele lisafaktorile. 1. kuna Greete on võitnud sellel hooajal 1 kiirenduskilomeetri ja pole selle eest poodiumi kohta saanud siis mina võistkonna juhina soovitasin temal Kalevipoja maratonil seda spetsiaalselt teha. Kuigi oli teada. et terve maratoni läbimiseks ei lähe. ( Vahemärkusena on iga poodiumi koht tähtis toetajale, sellest sõltub palju võib väikses maakohas olev klubi endale lubada.) 2. Kuna kolmapäeval võistlusrada sõites oli näha, et 1 lõik rajast ei jäta just ratast ja riideid kõige puhtamaks ja kohe tuli sõita Lätti UCI karikasarja maratonile, siis otsustasime esialgu HG loobuda. Hiljem kodus juhendit mitmeid kordi lugedes ei jäänud mulle silma ühtegi punkti, mis keelaks mingi lõigu maratoni rajast vahele jätta, saamaks kiirenduskilomeetri tulemust. Kus juures seda on teinud teiste teamide liikmed ka varem ja väga sage on peale KK võistlus pooleli jätta. Kiirendus kilomeeter on paraku võidetud ka seda lõiku mittetäielikult läbides- kas ma oleks pidanud hakkama asju loopima, möllama ja proteste kirjutama hakkama. Soovisin võimalikult litsalt kiirenduskilomeetril tekkinud segaduse klaarida aga tuli välja nii nagu alati- veel suurem segadus. Esialgu, ei saanudki aru millest tõmmati teema just nüüd ja Greete puhul taevasse aga kuuldes maratoni kulgu on selge, mis on teemaaretuse põhjuseks. Naiste arvestuses ei tohiks küll keegi kahelda, et Sille Puhu on väga kiire ja teistest üle suudab olla. Kui tulla veel selle kiirenduskilomeetri juurde tagasi siis midagi imelikku ma seal ei näe kui seda spets üritatakse ja kui räägime just meie klubi sõitjatest siis Mikk Altermann´il läks 2 kummi kunagi- tegi KK, Sander Eilo oli mitu ööd Rakke maratoni korraldamisel üleval ja polnud suuteline võistlus tulemust tegema ja läks just KK tegema seejuures läbides raja ja Viljandis andis oma jooksu ära ja hiljem tegi KK, Rainer Neidra pani vist külili ja lakkus natuke haavu enne kilomeetrile minekut, Siim Eilo sai Otepääl mesilaselt nõelata ja kõri oli paistes, kui õhk läbi käima hakkas tegi kilomeetrit. Teistest tean, et Pruusil on vist kett läinud, ja tegi KK , arvukalt on rehvide pärast KK tehtud aga on ka spetsiaalselt cyclokaga mindud KK ründama, on mindud lihtsalt kehva enesetunde pärast, on tuldud ainult ja ainult selle pärast et kiirenduskilomeetri üldarvestus säiliks ja on mindud poole võistkonnaga ja viimane lüli võitjaks veetud- ma ei leia seal midagi imelikku, kui see kuidagi määratletud pole, pigem lisab värvi. Alati võib ju vaielda, kus on piir mitte eetilisuse ja eetilisuse vahel- aga kus tekkinud arvamuste erisuse juures on selge piir? Vabandan kui väga teemasse ei läinud aga eespool lahatakse ikkagi Kalevipoja Rattamaratoni kiirenduskilomeetrit. Mis puutub aga minu elamustesse maratonil siis tõsiselt pull oli: raba on tüütu aga ma teadsin seda, olin sellega arvestanud. Kui selline lõik on sisse pandud, siis on ja kõigile on see ühepikkune, ilmselt ei ole paremaid variante. Samas see võbki olla Kalevipoja RM märksõna. FF lõikas mudas nagu siidi, karvasem rehv oleks ilmselt minule olnud suureks takistuseks
Kui hilja õhtul Riiga jõudsin siis leotasin omi vanu konte 0,5 L lätakate õllega - mis oli väga hää ja mõtlesin, kui tugev oli Kalevipoeg nendes rabades pöherdades!