Kuna rattavalik käsil, siis üks teema veel.
ma olen aru saanud, et kinnine laager jooksul on vastupidavam aga teeb kogu jooksu oluliselt raskemaks, samas nõuab aga vähem hooldust.
kui kellegil on kogemus sama rattaga proovida mõlemaid jookse (siis kinnise laagri ja lahtisega), kas vahe on tuntav?
kas lisaraha on õigustatud ja kui palju?
valikus oleval Cube'l on: Sun Ringlé Radium MA 29, QR/QR
nende kohta netis on väga vähe infot saada.
tänud,
m
Kinnine vs lahtine laager jooksudel ?
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Re: Kinnine vs lahtine laager jooksudel ?
Kinniste laagritega on enamus ülikergeid mtb rumme, niiet kaalust pole mõtet rääkida. Lihtne hooldada - kui kulunud, siis uued laagrid sisse. Lisaks on tehaselaagri tihend roboti poolt külgepandud koostisosa, mis suht täpselt valmistatud ja kaitseb suht korralikult muda ja vee eest. Korralik kinnine laager lippab vägagi hästi.margus21 kirjutas:Kuna rattavalik käsil, siis üks teema veel.
ma olen aru saanud, et kinnine laager jooksul on vastupidavam aga teeb kogu jooksu oluliselt raskemaks, samas nõuab aga vähem hooldust.
kui kellegil on kogemus sama rattaga proovida mõlemaid jookse (siis kinnise laagri ja lahtisega), kas vahe on tuntav?
kas lisaraha on õigustatud ja kui palju?
valikus oleval Cube'l on: Sun Ringlé Radium MA 29, QR/QR
nende kohta netis on väga vähe infot saada.
tänud,
m
Kinnine reguleerimist ei vaja.
Koonuste ja kaussidega st lahtiste laagritega teeb mtb-le põhiliselt Shimano.Mida kõrgem klass, seda parem on materjal, töötlus, tihendid ja loomulikult hind. Kui võrrelda nt deoret xtrga, siis deore vaid prõgiseb näppude vahel ringi ajades, xtr suhiseb peaaegu hääletult.
Lahtine vajab aegajalt reguleerimist.
Sinu küsitud (arvatavalt kinniste laagritega) sun ringle on selline harju keskmine. Võid ju alati olemasolevad paremate laagrite vastu vahetada.
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.
Tänan selgituse eest, kuna "jalg" endal veel harju keskmine vist pole, siis need rattad voiks sobida mulle küll.
Ei tea, et Deore oma prõgiseks. Kui rumm korralikult hooldatud ja koonused reguleeritud siis käib vägagi sujuvalt ringi.mart kirjutas:Kui võrrelda nt deoret xtrga, siis deore vaid prõgiseb näppude vahel ringi ajades, xtr suhiseb peaaegu hääletult.
Tavaliselt prõgiseb ikka vigase liugpinnaga/kuulidega rumm. Olgu see Deore või XTR.