ХВЗ Спорт В-541 1967a

Komplektsed jalgrattad. MTB, Road, Trekk, CC, BMX. ...
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Vasta
Kasutaja avatar
Pierre
Rattur

ХВЗ Спорт В-541 1967a

Postitus Postitas Pierre » 06. 04. 2014. 19:24

Lugu siis rattast, mille algus on kuskil eelmises aastas aga jätk tuleb sellesse aastasse ja kuna päike on juba väljas, kuulutab kevadet, siis hammas on verel, asi peab sõitma saama ja eesmärk on seda ehitada nüüd mõne nädalaga.
Kogu teema algas sellest, et tööl lõunapausil sai osta.ee protaalist nähtud müügis rahvakeeli "Harkovi turisti" ja kuna oli tahtmine retro nõukaaegset käikudega velo omada, siis ostsin selle oksjonilt ära.
Pilt
See oli ´67a ja 4 käiguline ning nagu pildilt paista, ka üsna kehvas olukorras.
Aga vana trikk, et kui midagi taastada tahad, siis kahest samasugusest asjast ühte teha on oluliselt lihtsam, siis järgmisena sattus mulle tänu sõbralt saadud infole juba palju komplektsem isend, millest siis ongi plaan sõitev retromobiil valmistada.
See isend oli sattunud mingisse suuremasse õnnetusse, millisesse, ei tea. Hark oli nii kõver, et noh, jah.....
Pilt
Puudu oli esiratas, porikas, vasak vänt koos pedaaliga jms. Aga olemas oli sadul, tuled, rattakott kus sees isegi 1 orig. võti, dünamo ja eriliselt hea, et crankset 2 hammakaga, mis on seal olnud originaalis, mis on 1967a nõukogude ratta kohta haruldane.
Pilt
Mõlemad, nii roheline kui kollane on 1967a.
Pilt

Vahepeal olen otsinud informatsiooni nende Harkovi rataste kohta ja siis ka mitte käed rüpes istunud, vaid natuke ka tööd teinud. Tähendab olen ratta sisuliselt juba komplekteerinud, otsinud jooksud, valged kõrid trossidele, värvinud porikad, vahetanud esihargi, käinud üle jooksud jms. Aga teha on veel....

Selle teema eesmärk on siis loota, et ma saan veel kuskilt puuduolevaid detaile, sest äkki kellegil vedeleb kuuriall mulle vajaminevaid osi nagu:

Viimati muutis Pierre, 20. 05. 2014. 20:03, muudetud 1 kord.

andresle
Rattur

Re: ХВЗ Спорт В-541 1967a

Postitus Postitas andresle » 07. 04. 2014. 08:36

Mul on olemas esijooksu keermega liblikad. Kõridel ei käinud mingeid "speissereid". Kõrilt tuleb nats isolatsiooni maha lõigata ja siis oma pesasse susada. Käiguvahetid olid ühe põlvkonna Turistidel, Startidel ja spetszakazidel ühesugused. Seega võid esimese käikari rahulikult jätta sama

Kasutaja avatar
Pierre
Rattur

Postitus Postitas Pierre » 08. 04. 2014. 17:11

Kõridele käisid sellised stustid vahele, mul oli 1 alles ja ma vist olen leidnud juba sellised tänapäevased ka.

Aga liblikatest oleks väga huvitatud. Oled nõus eurorublade vastu vahetama?

Kasutaja avatar
Pierre
Rattur

Postitus Postitas Pierre » 18. 05. 2014. 19:44

Pilt

Esimesed tiirud tehtud.
Toimib.
Liigub väga omapäraselt. :)
Aga eks ta naeru suule toob kui sõita. (y)

Vasta

Mine “Jalgrattad”