Enamus sõitu toimuks kolmapäevakutel toimuvatel radadel.
Olen Specialized Epic Comp Carboniga sõitnud ning praeguse 26" hard-tailiga oli küll vahe nagu öö ja päev , igaltpoolt sai ainult täiega peale vändata ja üle lennata

Olen sõitnud ühe hooaja XTR FS-ga ja peale seda järgnevad päris mitu hooaega XT HT-ga.Indreq kirjutas: Üldiselt ma ei ole kuulnud et keegi oleks FSi maha müünud ja HT ostnud - eks see ole kah kõnekas fakt. Aga ma pole rattapoe müüja ka, ehk need teavad mõnda näidet...
Kahju, et meil tugevust kõvakahvli olemasoluga mõõdetakse.raamimurdja kirjutas:Olen sõitnud ühe hooaja XTR FS-ga ja peale seda järgnevad päris mitu hooaega XT HT-ga.Indreq kirjutas: Üldiselt ma ei ole kuulnud et keegi oleks FSi maha müünud ja HT ostnud - eks see ole kah kõnekas fakt. Aga ma pole rattapoe müüja ka, ehk need teavad mõnda näidet...
Jah FS on mõnus ja teatud lõikude peal märgatavalt kiirem. Kui eelarve on piiratud, siis saad valida FS-i ja parema jupiga ning kergema HT-vahel.
Kuna ise olen füüsiliselt piisavalt heas vormis, siis eelistan kergemat ja "kiiremat" ratast. Samas ei ole piisavalt tugev, et sõita jäiga esikahvliga!
Kui ratast ostes raha ei loeks, siis ostaks ca 8k€ eest FS-i. Kuniks aga konto pole veel täis saanud, siis piirdun pigem 4k€ maksva HT-ga
Tegelikult peaks lahendus olema üsna sama mis Specializedi Epic ("FSR") amortidel - näeb välja natuke teistmoodi aga sisuliselt sama tööpõhimõte. Nimetatakse Horst tüüpi amordiks.raikzz kirjutas:Keegi Cube AMS 100ga ka kokkupuutunud on ? Tagakiige lahendus tundub täiesti teine olema kui näiteks Scottil ja Specializel
Olemasoluga ei mõõdeta midagi, aga mida jäigem on su ratas seda suuremad nõuded on ülakehale, korsetile, kehakaalule ja koordinatsioonile, sest amordi asemel tuleb töö ära teha sinu ajul ja lihastel. Ehk täpselt nii ongi nagu raamimurdja ja Indreq kirjutasid.Ailar kirjutas:Kahju, et meil tugevust kõvakahvli olemasoluga mõõdetakse. ...raamimurdja kirjutas: ... Kuna ise olen füüsiliselt piisavalt heas vormis, siis eelistan kergemat ja "kiiremat" ratast. Samas ei ole piisavalt tugev, et sõita jäiga esikahvliga! ...
Mis tasemel see võistlemine siis toimub ka, et selline kaalunõue on? Ühelt poolt saan aru, et tehnilistel lõikudel on maastikusõit puhas tehnikasport ja kivikõvaks pumbatud siselohviga kummide ning ilma tagavedrustuseta platsi ilmumine on sama kui motoringrajale kaks kategooriat nõrgema tsikliga põristama minna, aga mõni kilo rattal siia-sinna enam nii suurt vahet ei tee ning lingitud Scotti CF-ist võib alu-raamiga 29" FS puhul põhimugavused poole odavamalt kätte saada. Hawaii Spark testikaga olen samas põhjaranniku juurikatel prooviringi teinud, tol korral polnud peal olnud SRAM X7/X9+Avid kompotile mitte midagi ette heita ja oli lust liikuda (s.o kui rahasumma üldse oluline pole, tasub ligi võtta).snakey kirjutas:Kui nüüd tahta endale järgmiseks aastaks FS soetada, mille kaal ei ületaks a'la 11 kilo, siis kuhu suunas peaks vaatama, jutt siis ikka 29" ja võistlemiseks mõeldud.
Kui palju korralikud aluraamid raskemad on ja paljuga xo/xt pilli kätte saab? Kas tagaamordid on korralikel alu pillidel sama taseme ja funktsionaalsusega?veloson kirjutas:Mis tasemel see võistlemine siis toimub ka, et selline kaalunõue on? Ühelt poolt saan aru, et tehnilistel lõikudel on maastikusõit puhas tehnikasport ja kivikõvaks pumbatud siselohviga kummide ning ilma tagavedrustuseta platsi ilmumine on sama kui motoringrajale kaks kategooriat nõrgema tsikliga põristama minna, aga mõni kilo rattal siia-sinna enam nii suurt vahet ei tee ning lingitud Scotti CF-ist võib alu-raamiga 29" FS puhul põhimugavused poole odavamalt kätte saada. Hawaii Spark testikaga olen samas põhjaranniku juurikatel prooviringi teinud, tol korral polnud peal olnud SRAM X7/X9+Avid kompotile mitte midagi ette heita ja oli lust liikuda (s.o kui rahasumma üldse oluline pole, tasub ligi võtta).snakey kirjutas:Kui nüüd tahta endale järgmiseks aastaks FS soetada, mille kaal ei ületaks a'la 11 kilo, siis kuhu suunas peaks vaatama, jutt siis ikka 29" ja võistlemiseks mõeldud.
Mul on umbes samasugune scott ja seega võin kinnitada et hinna/kvaliteedi suhe on sellel pakkumisel hea. Mis pudelitesse puutub, siis see on FSidel mõnevõrra probleem. Ise kannan teist vajadusel särgi taskus. Sadulatoru hoidja on mul olemas ja olen ka kasutanud aga loobusin kuna seal sai pudel ikka väga poriseks, pealegi laskumistel ennast sadula taha nihutades jääb pudel ette.Läänlane kirjutas:Ma ei ole tuvastanud siiani ühtegi miinust sadulapostil oleval pudelihoidjal. Nii et seda ma valiku puhul oluliseks ei peaks kas raamile saab ühe või kaks pudelihoidjat kinnitada. Scotti hind tundub juppe vaadates väga mõistlik.
Üheltmaalt on lurin taga ja siis oled kuivalmakaak2 kirjutas:Ise soetasin endale seljakoti, kuhu mahub 2L + kõik maratoniks vajaminev. Väga mõnus on!
Ot, misasja? 29 ja FS peaks ikka sõidu lihtsamaks ja mugavamaks tegema, mismoodi 26 tollisega ammendunud rada saab uuesti huvitavaks muutuda?raikzz kirjutas:...pole sõnu , rajad mis enne olid ennast ammendanud on jälle nauditavad...
Mismoodi see FS tõusudel ikaldumist aitab ära hoida?arnea kirjutas:Sa saad sama rada kiiremini sõita ja see on fun. Laskumisi saab kiiremini võtta, tekivad väikesed hüpekad, tõusudel ei ikaldu nii tihti, jne. Lendamise tunne tekib.
Saad vändata seal, kus HT nõuab tõstmist ja hüpitamist - lihtne!MarttiM kirjutas:Mismoodi see FS tõusudel ikaldumist aitab ära hoida?arnea kirjutas:Sa saad sama rada kiiremini sõita ja see on fun. Laskumisi saab kiiremini võtta, tekivad väikesed hüpekad, tõusudel ei ikaldu nii tihti, jne. Lendamise tunne tekib.
seda cube ratast pole enam saadaval, nii öeldi poest. Huvipärast tahtsin isegi proovida, sest plaanis kolida üle 29" peale. Alguses oli kindel plaan et tuleb HT aga nüüd loen nii palju juttu FS-i kohta, et kui hea ja mõnus on ikka sõita...nii et hakkas ennastki huvitamaraikzz kirjutas:see 2800 eur on ju FS maailmas suht odav , ise ka uurinud kõvasti müügisolevaid FS-e ja hetkel tundub jah scottil kõige parem pakkumine olevat , teine variant on veel cube ams super hpc race , 2300 eur - http://www.veloplus.ee/et/toode/ratas-a ... alge-30946
Nino Schürter oleks võinud seal Skolnikuga ka sama kiiresti alla tulla.Erx27 kirjutas:Viimast XCO World Cupi vaadates tundus, et FS ruulis allamäga ikka päris kõvasti. Hardtailidega oldi laskumistel konkreetselt aeglasemad.
Ka Lukas FLÜCKIGER ja Daniel MCCONNEL olid FSiga.mikulaine kirjutas:Nino Schürter oleks võinud seal Skolnikuga ka sama kiiresti alla tulla.Erx27 kirjutas:Viimast XCO World Cupi vaadates tundus, et FS ruulis allamäga ikka päris kõvasti. Hardtailidega oldi laskumistel konkreetselt aeglasemad.
Spessus peaksid ehk Epicut täitsa proovida saamaMaxpower kirjutas:seda cube ratast pole enam saadaval, nii öeldi poest. Huvipärast tahtsin isegi proovida, sest plaanis kolida üle 29" peale. Alguses oli kindel plaan et tuleb HT aga nüüd loen nii palju juttu FS-i kohta, et kui hea ja mõnus on ikka sõita...nii et hakkas ennastki huvitamaraikzz kirjutas:see 2800 eur on ju FS maailmas suht odav , ise ka uurinud kõvasti müügisolevaid FS-e ja hetkel tundub jah scottil kõige parem pakkumine olevat , teine variant on veel cube ams super hpc race , 2300 eur - http://www.veloplus.ee/et/toode/ratas-a ... alge-30946
juuser78 kirjutas:Canyon juba üldiselt on üsna kõva tegija. Usutavasti parema hinna ja kvaliteedi suhtega fullsusserit ei ole kerge leida.
Abi saab Canyoni puhul üldiselt "kiirelt", ehk siis tiguposti kiirusega. Nädalake transaks, nädalake-kaks-kolm probleemiga tegelemiseks, nädalake tagasi. Kui mingi jama on, siis 4-6 nädalat..... Online odava hinna rõõmud.vilts100 kirjutas: Ühesõnaga ratta soetamisel võiks korra mõelda/uurida tausta, et kuidas on olukord hilisema hoolduse/remondi poolega ja kui kiirelt saab vajaliku abi.
Garantii kui selline, on tore asi, kuid valgusta mis mudeli scoti sa Kroodil puruks sõitsid ja mida garantiis purunemise kohta arvati. Lihtsaltlt selleks, et teised scoti omanikud rahulikult sõita ja magada saaksvilts100 kirjutas:Aga kuidas on olukord garantiiga, kui kaks päeva enne võistlust midagi strateegilist katki läheb, kas on lootust enne võistlust korda saada?
Minul selline lugu üle elatud, neljapäeval läks Kroodil tagumine õõts katki, reede läks Hawaiis garatii korras uus õõts külge ja laupäeval olin EC stardis.
Paradigma on küll muutunud, nüüd jällegi on valitsemas arvamus, et singel ja juurikad nõuavad ilmtingimata FS-i. Nt olen sattunud mitmel korral kuulama vastlust, kus kaks ratturit suht suvalist singlit läbides räägivad, et: "vot siin saaks FS-ga palju kiiremini" või "siin oleks FS juba vaja":). Eriti jääb FS-de rohkus silma kolmapäevakutel.Nominative kirjutas:Nonii, aasta möödas. Kas mingeid läbimurdeid FS-i osas on toimunud? Hinnad odavamaks läinud? Kaalud kergemaks läinud? Rattad kiiremaks muutunud?