Topsik kirjutas:tripp kirjutas:Tartu politsei korraldas Tamme kooli juures haarangu ja trahvis kõiki kiivrita lapsi, keda sai.
(16+ ei pea kiivrit kandma ja 14- ei saa protokolli teha, seega reaalselt trahvida sai vaid 15-aastasi.)
http://www.tartupostimees.ee/1828746/co ... karistuse/
Minu arust jabur. Eeskätt selles osas, et selline reid toodab protesti ja võõrandumist. Mida arvavad selle kooli lapsed nüüd politseist? Peavad avaliku korra kaitsjaks ja sõbraks? Või mendiks ja trahvirobotiks?
Mõju laste & nende vanemate mõtteviisile nii negatiivne ja nii suur, et varjutab aktsioon kogu positiivse efekti täiesti ära.
Tulemuseks oli täna 12.09.2013 hommikul kell 7:55 praktiliselt tühi koolimaja pikkune rattahoidla. Tavaliselt seal naljalt kohta ei leia ratta kinnitamiseks.
Samas ei poolda ilma kiivrita ja mittekorras rattaga linnas kulgemist.
Tõenäoliselt tulevad need eks ratturid nüüd kooli pigem emme-issi autoga, kui jala või bussiga.
Tõesti, milleks selline hirmutamine
.
Mul on lapsed, sõidavad rattaga, ja kiivriga.
Aga seaduskuulekuse osas õpetan ma lastele seda, et kui on mistahes probleem, siis POLITSEI AITAB.
Varas ukse taga - helista 110. Eksid linnas ära - pöördu tänaval politseiniku poole (kui on). Keegi hirmutab, kollitab, kakleb - politsei on selleks, et sind aidata ja pätid vaos hoida.
See aktsioon tapab minu, lapsevanema, aastate-pikkuse kasvatustöö ühe ropsuga maha.
Tegemist oli ju kordusreidiga.
Nagu ma aru sain, siis kevadel kontrolliti ja hoiatati, nüüd tehti uus kontroll ning kuna olukord eriti muutunud pole, siis otsustati natuke karmimad meetmed kasutusele võtta.
Paljudel on olulisest ohutusreeglist kama ja arvatakse, et politsei peakski siis käima vaid näppu viibutamas, kui sedagi?
Kui kordusreidil poleks ka trahvitud, siis mitu inimest pärast järjekordset hoiatamist oleks midagi ette võtnud ja endale kiivri hankinud?
Pakun, et praktiliselt mitte keegi, sest nagu artiklist näha, siis ikka leiab mingi laheda ettekäände a'la pitsitab pead või pole koolis kuhugi panna. Rumalad ettekäänded. Seadusi ei mõelda välja niisama moe pärast, vaid need on laste enda ohutuse pärast.
Praegu said ju rahalise trahvi ka vaid need, kes varem silma jäänud. Kui neil ei kõlba kiivrit kanda, siis on ju tõesti võimalus jala või bussiga käia ja asi lihtne. Keegi ju ei kohusta kooli tulemast jalgrattaga.
Mina ei luba oma pojal isegi kodukülas ilma kiivrita jalgrattaga liigelda, sest ka seal pole see kunagi riskivaba.